"Ще си платите скъпо", закани се Ердоган на западните страни

Повод за думите бяха временно затворени консулства в Турция
6 фев 2023 08:56, Елка Василева
73
"Ще си платите скъпо", закани се Ердоган на западните страни
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще си платят за временното затваряне на консулствата си в Турция миналата седмица от съображения за сигурност. Турската полиция каза, че не е имало сериозна опасност за чужденците, след като задържа вчера 15 предполагаеми членове на групировката "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Анкара извика на разговор посланиците на 9 страни в четвъртък, за да разкритикува решенията им временно да затворят дипломатическите си мисии и да издадат предупреждения за проблеми със сигурността.

Още по темата
Турски представители казаха на следващия ден, че западните държави, в това число САЩ и Германия, не са представили информация, с която да подкрепят твърденията си за проблем със сигурността.

"Онзи ден нашето външно министерство извика всички тях и им отправи необходимия ултиматум, казвайки им: "Ще си платите скъпо, ако това продължи", каза Ердоган на среща с младежи. Записани от нея кадри бяха излъчени вчера.

Западните страни предупредиха за повишен риск от нападения срещу дипломатически мисии и немюсюлмански храмове в Турция след серия от демонстрации на крайнодесни движения в Европа, на някои от които бяха изгорени екземпляри от Корана. Турция преустанови преговорите с Швеция и Финландия за влизане в НАТО след един такъв протест в Стокхолм.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган се обижда, защото смята, че Турците не са фанатици, и няма реална заплаха.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво иска? Хората са уплашени!
50
5
 
6
 
! Отговори
Размисли преди 1 година
Американците ще се опитат да свалят Ердоган чрез инфлация, вътрешни протести и недоволни дисиденти. ТЕ във момента това правят. Няма да рискуват в пряк въоръжен конфликт, макар че само с няколко установки С 400 Ердоган не може да пази цяла Турция.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек европейските и американските консулства в Турция са затворени, защото се очаква отговор на провокации от Европа. Изглежда познато, преди около година същите тези държави затвориха посолствата си в Украйна, заради очакван отговор на техни провокации към Русия. Друг е въпросът защо свикнахме заради изгарянето на някаква ислямска книга да се случват убийства на европейски граждани.
48
2
 
3
 
! Отговори
do 55 преди 1 година
е има как да няма, чувал ли си за немският гепард - самоходна противовъздушна установка - Flakpanzer Gepard
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, да, определено ще ти се смеем. Няма ПВУ която да засече 30 см. дронче на 40 метра височина. Това не е "високо технологично постижение" и аз мога да го направя, отсреща продават проф. китайски дронове стартиращи от 1000 лв. и нагоре.
46
1
 
3
 
! Отговори
Гусин Радеф преди 1 година
Размахал ли е юмрук като го е изрекъл това а? А? Няма ефект иначе.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, смеем се, щото преди 2 месеца началника на южнокорейското ПВО публично се извини в пресата и по телевизията им, че няколко севернокорейски дрона са летели неизвестно колко време над южна корея, а южнокорейското ПВО даже не са ги и забелязали. И това е "изостаналата" северна корея, която практически винаги е, и е била под санкции. Информацията е в публичното пространство. Прочетете преди да се излагате така. Ако Ви плащат за постовете - разбирам, но демонстрирате невежество така.
44
1
 
12
 
! Отговори
Големи смешници ! преди 1 година
Северно корейската армия била най модерно въоръжена ! Вярно има СВОБОДА НА СЛОВОТО . ама недейте така бе ,четат ви нормални хора ! Едно ще ви кажа севернокорейците като видят снимка на щатски пилот бягат и плачат ! Искам да ми рзкажете за хай-въоръжението на сев, ***, арм. ако може подробно -- на КИМ делифишеците не ги броя ,те като му дотрябват няма да излетят !
43
5
 
6
 
! Отговори
до Василев преди 1 година
Турция във НАТО ли е ? И после питам каква и е ролята във НАТО ,те самите защо са влезнали във НАТО ? Сега със Ердоган пак ли са във НАТО ? Искат ли въстановяване на СССР 2 ? Ако не искат СССР2 защо Ердоган вкарва руския газ във ЕС ! Ердоган не признава никой ,но и него може да не го признават и какво ще прати аскера към Виена ли .ако се спече работата до там и той гори и то 1000 % ! Инджирлик не е Инджирлик от 70-те год. ---щатите имат достатъчно бази във целия изток !
42
5
 
5
 
! Отговори
Май забравихте -- преди 1 година
-- как оцапа памперса като свали на руснаците самолета ! Путин като му се озъби ердо си навря опашката под корема и със квичене и скимтене на подскоци и метани се изнасяше ! и за армията му грешите ! Гочяма е но със много наборници -- със наборници имаш количество но нямаш качество --- качеството иска милиарди за да платиш на професионалисти ,защото и войната не е за необразовани ! Той йма едно острие от командоси нещо като вагнера и все те са отпред --за да не мрът наборниците !
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 А също така и една от най- големите (ако не е и най- голямата) база на НАТО - Инджирлик, с ключово влияние за баланса на силите в близкия изток. Втората по големина армия в НАТО. Втората в света е на Северна Корея. И двете са отлично въоръжени. Всъщност вчера Ким обяви, че изпращат вече "строители" да помагат с "възстановяването на инфраструктурата" на Донбас и Луганск.
40
7
 
7
 
! Отговори
gg преди 1 година
След Украйна(която скоро ще клекне пред Путин) е редно да дойде времето и на Пуйката с предподобния й али-реза(ердо)! САЩ и ЕС само плямпат смешки, Русия обаче действа... ;)
39
4
 
0
 
! Отговори
Ewren преди 1 година
До Василев_*Руснаците разбират само от ултиматуми. За това Ердоган го уважават, а се подигрват на европейците.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По това именно и се познават БЕЗПОГРЕШНО нацистите. Считат себе си за върховна раса, а останалите народи за "варвари"!
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцария е в центъра на цивилизацията, не е обградена от варвари
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 Швейцария също е един ЯРЪК пример извън НАТО! Ако си разбрал - разбрал.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изнервен е, Путин го е хванал за топките, ЕС за газъ! Между два стола....
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат излизане от ЕС, и Нато некви тука, Турция ви епример, как е извън ЕС, Украйна, Сирия, Армения са пример извън Нато.
33
6
 
10
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Тоя субект вече съвсем като султан от османската империя започна да се взима. Само да си скъси малко мустаците и ще заприлича на един много известен австриец...