Взрив на газопровод в турския окръг Хатай след труса от 7,4

Пожари са се разразили на две места на съоръжението
Обновена: 6 фев 2023 11:19 | 6 фев 2023 11:07, Елка Василева
5
Взрив на газопровод в турския окръг Хатай след труса от 7,4
Снимка: БГНЕС

Експлозия на газопровод стана днес в южния турски окръг Хатай след земетресението с магнитуд 7,4 в южния турски окръг Кахраманмараш, предаде турската новинарска агенция Ихляс.

Още по темата
Пожари са се разразили на две места на газопровода, минаващ през района на селището Топбогазъ.

Разстоянието между двете места, на които се е разразил пожар, е около три километра. След силното земетресение са избухнали взривове и пожари в окръг Кахраманмараш.

Специалисти от петролната компания „Боташ“ са информирани за случилото се и се занимават с ликвидирането на последиците от аварията. В района има магистрали, както и тръбопроводи от националната газопреносна система.

По-рано от „Боташ“ информираха, че в окръзите Хатай и Кахраманмараш от съображения за сигурност временно е прекратено подаването на газ. В момента се извършват дейности за възобновяването на подаването на газ в безопасен режим.  
(БТА, Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Аллах Керим преди 1 година
Природните стихии са сила която никой не може да победи!
4
0
 
8
 
! Отговори
а пък преди 1 година
когато беше земетресението края на 90 - 98-99 май, цели сгради бяха паднали като кибритени кутии, прекършени от основи, а страдата цяла. Ужасна картина
3
0
 
4
 
! Отговори
Петролен инженер преди 1 година
Газификацията ще си остане и съществуващите мрежи също, но вместо природен или нефтен газ, ще ви пускаме бленда природен, нефтен и био-газ, евентуално с малко водород ниско налягане... по същите мрежи. Българинът разбира само от две неща - евтино и скъпо.. всичко друго няма значение.
2
5
 
3
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Газификацията крие определени рискове при земетресения и пожари. Лично аз не бих се газифицирала, а и не е по-евтино, поне в България!
1
5
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Видяхте ли колко е опасна газификацията. Затова ВЕИ енергиите са бъдещето. Всичко друго е празни приказки,било то атом,въглища,газ или петрол.