Български спасител: Продължаваме да се надяваме да откриваме живи хора

Проверяват кухините на сградите с надеждата да се чуе звук на оцелял
9 фев 2023 09:25, Елка Василева
7
Български спасител: Продължаваме да се надяваме да откриваме живи хора
Снимка: БГНЕС

"Досега сме работили на 7 обекта, цяла нощ екипите се ротират. Продължаваме да се надяваме да откриваме живи хора, на този етап нямаме такъв успех, само жертви", заяви пред БНТ от Адана Стефан Георгиев, който е част от аварийното звено на Столична община.

Още по темата
По думите му времето е най-критичната част. "Метеорологичната обстановка не е проблем при работата ни, но времето напредва, работи се с много тежка техника, разчиства се етаж по етаж", допълни Стефан Георгиев.

Според него се проверяват кухините на сградите с надеждата да се чуе звук на оцелял.

"В момента сме 19 човека, заедно с колегите от Военномедицинска академия", каза още Стефан Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми се верва да е осма степен и да има толкова много сгради има.В учебниците пише че 8 и 9 степен правят хълмове да изчезват а други да се появяват.Земята плува като вода по скоро се движи като желе.Не е възможно земята да се е вълнувала като море и да има оцеляли сгради.Най вероятно турците са се обуркали нещо или апаратите за измерване са ментак.
4
0
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Когато джамията отзад е строена парите са били златни,каменоделец е била най престижната професия,нямало е срокове и купувачи с малко пари.Ходжата е събирал даренията,клякал в джамията и хвърлял парите към Аллах,което паднело на земята за ходжата и строежа.Та затова са оцелели зидани от камъни сгради без вар и цимент.Сега има гладни архитекти,фирми,брокери и бедни купувачи,затуй падат.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 1 година
Забележете на заден план на снимката, че джамията, най-вероятно строена преди повече от век, заедно с минератетата си седи непокътната, а около нея -погром. Правете сметка за качеството на стройтелството.
2
6
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Накарайте някой да легне там из камъните,да сте спасили поне някой.Инак ако вадите само тела,то и армията ще я свърши тая работа,мани ами струвате на държавата майка си и баща си.Надявам се да не сте валат и да намерите поне един жив след петия ден.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано помогнете на много хора.