РСМ: България да спазва правата на македонците

Това обяви Диитър Ковачевски
24 мар 2023 14:14, Росен Стойчев
69
РСМ: България да спазва правата на македонците
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония призова България да пази правата на македонците в страната съобщи Макфакс.

Димитър Ковачевски призова страната да спазва решението на Европейския съд.

Още по темата
Настоява българското ръководство да зачита правата на македонското малцинство в страната.

Той настоява, че македонци има на всякъде по света и обясни, че гражданите на България, които се самоопределят като македонци, са граждани и на ЕС.

Припомня се, че според доклада на Държавния департамент българската държава отказва да регистрира македонски активистки групи. Настоява се, че Европейският съд е установил, че се спира свободата за сдружаване.

Македонското правителство взе решение да спре регистрацията на няколко български клуба там. Това доведе до недоволство от българската страна.

 


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 2 месеца
И тия при всичко което правят, имат наглостта даже да държат сметка как ние се държим с тях? Много им се ще да направим както Путин с Украйна и да им дойдат сърбите на помощ. Яд ме е, че нямаме държава която да защитава Българските интереси, а не собствените си облаги. Ударихме дъното и след 20 години ще сме 4 милиона, събрани в 5 града. Останалото ще е история
57
1
 
0
 
! Отговори
Бедняк преди 2 месеца
До Солун всичко е Македония, защо ли за там няма претенций .Там всеки първи се брой за Македонец и да няма клубове регистрирани на Северна Македония си е обида ,ама нямат претенции за там .Питам се защо ли.
56
1
 
0
 
! Отговори
Исторически извори преди 2 месеца
доказват,че македонци преди 1945 г. е имало, но това са били гърци, населяващи областта Македония.(нещо като Тракия,която била населявана от траки ,а не днешните тракийци). Днес всички българи, албанци, турци, власи и др. населяващи Северна Македония са северомакедонци. Етнически македонец е нещо като етнически кипърец, австриец, белгиец, швейцарец - т.е. такова животно няма
55
9
 
0
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 2 месеца
Както вече обявих ,Аз ще върна Македония на България, защото Аз съм истински патриот от най-патриотичната партия в цялата вселена! Гласувайте за Мен, защото Аз съм русофила-нерусофил и ще запазя лева,но ще го сменям за евро! Гласувайте за Възраждане - партията на ваксинираните антиваксъри,левовите патриоти дето си държим парите в евро! Аз съм Костадин Костадинов I Велики Антиваксър Демагог!
54
0
 
7
 
! Отговори
Saiman преди 2 месеца
Македония ще видим европа през крив макарон като няма политици да дърпат напред
53
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
С. Македонци? На кой му се живее в измислен народ в измислена държава, език и история. При това от русофили, това е кошмар. Тоя за какви македонци говори?
52
1
 
5
 
! Отговори
Хо преди 2 месеца
То добре да ги спазваме, ама като минат границата изведнъж от "македонци" стават българи.
51
0
 
13
 
! Отговори
Тодор Войвода преди 2 месеца
А бе Мистър Пропър,кои са тия Макеоднци бре,ние сме си Българе ,бе чобанин!
50
1
 
13
 
! Отговори
akud преди 2 месеца
на тея от територията северна македония какъв им е точно проблемът . определено може да признаем че се пребиват македонци с Българско самосъзнание той това кога ще го призная
49
8
 
10
 
! Отговори
София преди 2 месеца
Браво на македонците.Сериозна държава е Р.Македония .България скоро ще признае македонците в България и ще им даде Човешки Права.
48
2
 
8
 
! Отговори
Еми преди 2 месеца
Та аз един македонец не разпознах на снимката всичко албанци и албанки!! Ние българите сме имали и ще имаме граница със велика Албания! А македонците да си ходят около Солун там е регион Македония !!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този клоун вярва ли си?
46
1
 
9
 
! Отговори
КОСТОВ преди 2 месеца
ГРЪМНИ СЕ
45
3
 
39
 
! Отговори
художника преди 2 месеца
Интересно ми е, защо всички борили се за независимостта на македония и всички хора репресирани на територията на Македония се спасяват единствено и само в България. И един въпрос към Д.Ковачевски: Защо нито един "македонец" от Пиринския край не е избягал /като репресиран/ в другите части на македония или в съседните й държави?
44
4
 
33
 
! Отговори
BG преди 2 месеца
Питам откога е тази държава като до вчера и търсихме име как да се казва.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 44 - Така е. Треба да искочи про-македонска партиа каи вас и тогаш нема да излезат само 169 гласачи како сега .
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблем е, че над 100000 получиха бълг. паспорти и могат да претендират , че са малцинство.
41
0
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Република България нарушава правата на най-бедните безработни и хората с нулеви доходи .
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Политиците ни са пълен провал ,а и Вие трролллоооввееее.
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виждате, че все по-малко стават Българите в Македония.Интересно е колко са Македонците в България?В Македония има 169 Българи.В Битоля където има един културен център ,който закриват има 9 Българи.Коко пари похарчи Радев на народа за да прави тази провокация?Според едни хора похарчени са близо два милиона лева.