Украйна атакува руските позиции със съветски хеликоптери

Екипажите на Ми-24 ежедневно правят по три или четири излизания
24 мар 2023 14:06, Александър Попов
71
Украйна атакува руските позиции със съветски хеликоптери
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските сили използват съветски хеликоптери в мисии на фронта, предаде Асошиейтед прес.

Украински командир разказва пред АП за екипажите на хеликоптери Ми-24, които ежедневно правят по три или четири излизания от базите си.

"Изпълняваме бойни задачи по унищожаването на вражески машини и на живата сила на противника. Извършваме атаки от далечно разстояние, като при това положение врагът не може да ни порази с противовъздушните си системи", изтъква командирът, поискал да остане анонимен по съображения за сигурност и в съответствие с военните разпоредби.

Войната в Украйна като цяло е артилерийска война, като двете страни в конфликта се сражават за всеки сантиметър земя, но възможностите на украинската авиация играят важна роля в бойните действия, пояснява военният.

"Хеликоптерите са изключително важни", казва още командирът, който е част от украинската 12-а бригада на армейската авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: войната в УКрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Позиционна война, водеща до изтощение и двете страни. Без войска, победа няма. Оцеляването на Украйна, ще стане само, ако се откажат от територии. Иначе трябва, да влезе физически НАТО или самостоятелно САЩ. Тогава ядрена война. Не ми се вярва войната да свърши с последният убит фронтовак украинец.
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кво да се плащат моzковянците. Тия хеликоптери путин ги унищожи още март месец !Куршумите и ракетите дето летят по тях за западен фейк ! :D
55
6
 
6
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Тая статия като е фейк защо всички *** са скочили и реват в коментарите, а?
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно че за бой им трябват Ми-24 и Ми-8/17. Никой от белия "запад" не иска да си изпрати скъпите западни вертолети/самолети там, които ефективни или не, все в един момент ще бъдат свалени, с което репутацията им от рекламен характер, отива на кино.На украинците армейци вижда се, искат спешно щурмова техника, като Ми-24 така и Су-25. Бъдете сигурни, изпратената техника под масата със сигурност е мн повече от обявеното. Кой какво цели и какво договаря с тая работа, знаят само преките участници.
53
16
 
29
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Чии го дирят америка в источна европа ,иран ирак ,и още десетки унищожени държави .
52
8
 
28
 
! Отговори
Teo преди 1 година
"Правим по 3-4 излитания на ден". Не е важно колко излитания правят, а по колко кацания :D.
51
31
 
29
 
! Отговори
Боби преди 1 година
При условие че РФ контролира Ъкраинското въздушно пространство да извършват по 3-4 бойни полета на ден... може би на месец или тримесечие... Стандартна патрулна двойка - Су-30 или Су-34(Да бомбера) с ракети Х-31(антирадарни) 2-4бр и вероятно Х-59м 2бр за въздушен бой Р-77(120км обсег и то срещу самолети а срещу хеликоптери още по-далече) обсег с оръжие на Мил-Ми-24 е 100-120км при 300км/ч Тоест докато долети патрулната двойка ще го свали 3-4 пъти ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ НИЩО ПОВЕЧЕ
50
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Валт Ти вярно ли мислиш,че украинците са силни при сухопътните войски.Не си познал,украинците бяха силни когато многократни превъзхождаха руснаците в началото.Но когато нещата се поизравниха и украинците дадоха заден.Ето ти случая в Соледар.
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма други новини ли? Ами съветски са, какви други?
48
5
 
6
 
! Отговори
Валт преди 1 година
Само със снаряди , неможе да се спечели нещо сериозно.Войните вече се печелят първо от авиацията и ракетите , а после идва ред и на алтилерията и наземната техника.В сухопътните сили , украйнските сили са най-силни , но те са чак накрая.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още имали ги тия фърчила. Даже нашия Динко си купи един такъв от вторични. Да не им го е продал?
46
5
 
7
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
А България, какво прави, освен снаряди всичко внася, но такива като теб гаврошки се обаждат
45
20
 
21
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
Бог да ги накаже тези гадове от Киевска хунта
44
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47 То не е само до Крим,тя нищо не може да направи и ,ако бяха дали автономия на Донбас въобще нямаше да има война,ама не те са най-великите и могат да казват на хората как да живеят,какво и кой да избират,щото на тях им харесва така .За това и сега ги бият
43
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в укропското небе е владение на руските воени .какви са тези глупави стихотворение ни пишете пак поредните в лъжи пропаганди
42
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42.Ти не разбра ли ,че вас не ви харесваме.колко пъти трябва да ти се казва не харесваме лъжливите ***.Ей това го проумей щото не ставате.Надявам се да си го разбрал вече.
41
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали още преди година гордите руснаци обявиха, че вече няма украински хеликоптери? Аз още чакам и крайцера Москва да атакува Одеса, след като излезе от ремонта след пушенето на цигара, довели до незначителен инцидент
40
23
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Точно така бой по руските фашисти и окупатори с техните камъни по техните глави
39
5
 
17
 
! Отговори
:) всичките два преди 1 година
и за колко съветски вертолета става дума? Траете.... :)
38
25
 
11
 
! Отговори
:)))))))))))))))) преди 1 година
ми може да се каже, че втория най голям доставчик на Оръжия за Украйна е рашистанската федерация! Всички знам за рашистанските танковете дето ги теглеха с трактори Украйнските селяни! Тез итанкове после бяха ремонтирани и ил ипросто зареждани с гориво и после отиваха да се бият срещу рашистан! Та кото и да ви казват путинофилите тука, то може дасе каже, че путинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! :))))))))