Предлагат 6000 лева за шофьори, трудно се намират желаещи

Огромно търсене в Сърбия
30 мар 2023 16:52, Росен Стойчев
66
Предлагат 6000 лева за шофьори, трудно се намират желаещи
Снимка: БГНЕС/EPA

Професионалните шофьори са много търсени в Сърбия, съобщи B92.

Свободните позиции в сферата се рекламират постоянно. Заплатите също са впечатляващи.

Средно за един шофьор на камион се предлагат 350 000 динара или около 6000 лева. Работа може да започне всеки с C категория.

Опитните шофьори обаче често предпочитат работа в чужбина, заради подобреното заплащане. В момента в страната се търсят осем хиляди шофьори.

Голяма част от работещите в момента са над 50 години. Работодателите настояват държавата да облекчи част от изискванията за шофьорите, за да улеснят наемането на персонал.

Още по темата


Всъщност някои от обявите за работа дори не предвиждат дълги международни курсове, а предлагат маршрути само в самата Сърбия и нейните градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Сърбиядоходишорьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
17
 
! Отговори
пепи преди 1 година
От една страна 6000 лева звучи много добре. Но да ги анализираме . 6000 - надали са чисти . После - има режийни. Едно ядене в Испания беше 12 евро на обяд . А не е кой знае какво . В Германия със сигурност е повече. После - реално работиш 13 часа на ден . От тях можеш да шофираш 8 часа . Спиш у камиона по паркинги и бензиностанции . Накрая излиза че си 168 часа на работа . Все едно 4 заплати. А и - някой друг ползва жена ти .
46
3
 
8
 
! Отговори
contractor преди 1 година
За толко пари нищо чудно че не намират. Обявите за работа са ми два типа - такива дето няма да ги работа за тия пари и такива дето за никакви пари нема да ги работа
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6000 лева са смешно заплащане за тази изключително отговорна работа - няма те у дома, видиш по граници, пътуваш и спиш по пътищата като куче, каквото и да стане -виновен си.Караш претоварен, ако ти се накачат разни черни и в затвора ще идеш, изобщо не си струва.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ви чета коментарите и си давам сметка, че скоро половин Европа ще си търси работа в лидъл България,. Аз кретам с 1400 юро 40часа седмично
43
0
 
11
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Мисля, че това е проблем в цяла континентална Европа. Физически не можеш да намериш хора. Занижават се стандартите и скоро само да имаш пулс и да можеш да стоиш прав ще е достатъчно. Във всяка една среда е същото. Хора няма или ако има те не стават. За това малко проактивните ще успеят. А другите ще викат че държавата им е виновна. Гледали сме го този филм
42
17
 
12
 
! Отговори
= преди 1 година
Ами бягай бързо в сърбия, а още по Добре направо в сибир. Тези фантастики и бомбастики си ги говори в клуба на русофилите. Тито остави сърбия със стандарт 3 пъти по висок от нашия, днес са доста след нас,точно защото се хванаха с любимата ти русия. И още по зле ще стават
41
1
 
11
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Що лъжете хората !? Предлагат , но дали реално ги плащат !?
40
14
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Баси, Сърбия не член на ЕС, нито на САТАНАто, а заплатите по.високи , храната истинка и евтина и най-вече тяхно, родно производство, в сравнение с евро-сатанатовсска България! Че даже бяха и бомбени от пиндостан!
39
1
 
12
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Морее..., я стой гладен и жаден, на тъмно и студено в някое мазе два-три месеца и ще си готов не камион, а каруца да караш от единя край на Бг до другия за 6,000 лева!!!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 Ти не вярвай на всичко което ти казват жените. Сигурно я е срам да каже колко взима и си измисля
37
3
 
19
 
! Отговори
до анонимното преди 1 година
Първите, които ще бъдат "изместени" от AI ще бъдат... компютърните програмисти, а не шофьорите! Невероятно, но факт! -)))
36
3
 
13
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
В България се търсят 3-4 хиляди шофьора а не държачи на волан.Су.льо където взел книжка ще вземе 6 хиляди лева когато пръд.не гущера.плюс това работата е скапана
35
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ, защото шофьори не стават хора, които могат да работят с главата си! Винаги е било така :) И скоро ще бъдат заместени от ИИ!
34
14
 
8
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 1 година
И защо да се бъхтя хиляди километри, да ме няма по 2 седмици вкъщи, да спя и да се храня в кабината за 6000лв, като изкарвам повече вкъщи пред компютъра?
33
1
 
9
 
! Отговори
Pen преди 1 година
хехехе давали били ..... Аз пък си научих магарето да не яде ама то умря :)) Сега му давам да яде ама не ми върши никаква работа :)))))
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига с тоя Лидл, това е непрестижна работа и блъскане, отнася се и за другите вериги. Може да си на длъжност касиер, ама като се освободиш, за малко и чистач, и зареждач ставаш и така цял ден....А и заплатите може да се виждат примамливи за някои, ама това е бруто. От 1800 остават 1400...за такава работа..не, благодаря!
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял живот ще ме е яд, че учих информатика и програмиране, а не се изучих за една касиерка в Лидл ...
30
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За провинцията не знам, обаче в София касиерките в Лидл не падат под 4 К. Знам го със сигурност. Имам много близък човек, който работи на тази позиция и няма да ме излъже.
29
8
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
И аз това казвам. Продавач 4К, зам управител 8К, управител 12к (средно ниво мениджър).
28
3
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
И аз много добре знам какви са заплатите в Лидл, защото работя като външен консултант B2B за Data Analytics отдела им. А ти си фантазираш. Прочее, мениджър на средно ниво изкарва там над 12к месечно. *** в сграда 15 на БПС и им виж последните модели Q7-ци :) Моето возило и то редом то техните де. От същия клас, ама друга марка.