Мета ще съкрати 500 работни места в офиса си в Дъблин

Там е центърът на компанията за бизнеса й извън САЩ и Канада
25 май 2023 07:53, Елка Василева
8
Мета ще съкрати 500 работни места в офиса си в Дъблин
Снимка: архив, БГНЕС

Компанията-майка на Фейсбук - Мета, ще съкрати близо 500 работни места в офиса си в Дъблин, предаде ДПА, като се позова на ирландската обществена медия Ар Ти И.

Американският технологичен гигант е информирал правителството в Дъблин за съкращенията. Засегнатите служители също са били уведомени.

Около 2500 души работят за Мета в Дъблин, където се намират офисите на компанията за нейния бизнес извън САЩ и Канада.

Премиерът на Ирландия Лио Варадкар определи съкращението на работните места за значителна загуба.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Испанеца преди 10 месеца
До с Ходи го обясни на банката . Тя не разбира от празни приказки - иска пари в края на месеца . Как така съкратен служител ще е по добре от несъкратен ми е странно . И колкото и пари да си взимал - като си бил всеки месец на нулата няма как да оцелееш 3-6 месеца без работа . Щом мета съкращава - и другите . Да не мислиш че кварталния магазин ще наеме цъкач за 5000 лева на месец . Обясни го на банката после ,
7
3
 
6
 
! Отговори
с преди 10 месеца
Ох, много е сладко как се пръскате от завист, като стане дума за тия пусти програмисти. Толкова сте тъжни. Завистливи. Дребнички. Технологиите само ще се множат, няма да намаляват. Ще са необходими само повече и повече кадри. И дори тоя AI дето нищо не разбирате от него, но си мислите, че ще им навреди на лошите програмисти, само ще отвори нови и нови работни места за тях, за ще затвори места за безмозъчни съпроти.
6
2
 
4
 
! Отговори
знаете ли преди 10 месеца
На кой му пука?
5
9
 
3
 
! Отговори
СТАЛИН преди 10 месеца
Лека по лека кукловодите започват да премахват ;програмистчетата; които са една безполезна био-маса и 1984 за тях предстои. ( и за всички като тях които се спъват на равно-интелигентчета
4
1
 
2
 
! Отговори
Детски работи преди 10 месеца
Опитват се да извиват ръце заради глобата от понезелник
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
15% е корпоративния данък в Ирландия. В България е 10% (все още) и в задачката се пита - защо всички големи са в Дъблин и Корк, но не и в София и Пловдив (примерно)? Отговора е повече от ясен - заради политическата несигурност в страната. Ето, вече се говори да се вдигне корпоративния данък, да се премахне плоския. А познайте до какво ще доведе това? В Дъблин къщичките струват м/у 400к и 1-1.5м евро. Колкото средната цена на нов апартамент в Изгрев и Изток ама не е луд тоя дето яде баницата.
2
9
 
7
 
! Отговори
пепи преди 10 месеца
Сега всичките псевдо програмисти ще връщат апартаментите и леките коли на банките. Даваха им много пари и всички се набълбукаха с 120 процента кредити .
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важно е да се добави следното - В Ирландия данък печалба е едва 12%, а в ЕС, плащаш данък оечалба в странтаз в която е седалището на фирмата ти. Затова повечето корпорации имат големи офиси там. Можеше да имат в България, амампри нас е яконкорупция.