Украйна продължава обстрела срещу Белгородска област

Хиляди местни жители са евакуирани
127
Украйна продължава обстрела срещу Белгородска област
Снимка: БГНЕС/EPA

Обстрелът от страна на украинските сили срещу руската Белгородска област продължи и през изминалата нощ, след като двама души бяха убити при обстрела предишната нощ, а хиляди деца от района бяха евакуирани далеч от границата, каза днес губернаторът на областта Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

"Изминалата нощ беше доста неспокойна", написа губернаторът в канала си в Телеграм и допълни, че Шебекинският и Волоконовският окръг са понесли големи щети от артилерийския обстрел през изминалата нощ.

Повече от 4000 души са били евакуирани в центрове за временно настаняване в областта, която на юг и запад граничи с Украйна, допълни Градков.

Губернаторът е съпроводил вчера близо 600 деца, евакуирани от Шебекинския и Грайворонския окръг в градовете Ярославъл и Калуга.

"Децата от Шебекино много се тревожат за родния си град", каза Гладков и добави: "Когато поисках да си тръгна, те ме спряха и започнаха разтревожено да ми задават въпроси".

Граничният град Шебекино, с около 40 000 жители, както и други населени места в Белгородска област напоследък станаха обект на непрестанни украински атаки. Гладков каза пред руски медии, че областта сега живее в "условията на фактическа война"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
2
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
150 дни минаха и все още не мога да си обясня, как ония самолети летяха на 50м от сградите и оня пиян руснак мачкаше колите с танка, още на първия ден от СВО.
86
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко става с рублата? Що пада толко много?
85
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аман от неграмотни и злобни русофоби по форумите и от фалшиви гласувания.
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да ме прощаваш по долния , но аз като образован човек мога да ти кажа , че има много необразовани русофоби и мога също така да дам пример и за лъжи.
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До долния коментиращ. Първо не се казва Чечения а Чечня и второ тези данни от къде ги взе. Май от опорките а пък те от непео и така всичко измислено. ...
82
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укркопа така само предизвика Русия и тя събра още 50к доброволци за фронта,ама като някой нямат акъл в главите така се случва.Вместо да си гледат фронта тръгнали с някакви отчаяни опити да вдигат прахоляк.
81
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те и деката в Украйна задават въпроси но никой не ги слуша .В Чечения загинаха 300 000 мирни граждани от които 42 000 деца . Асвабадителката така " освобождава" .
80
8
 
9
 
! Отговори
До Бум преди 10 месеца
Научи си рашковския язък, когато даваш отправили. Чети! "Проверить данную информацию пока не представляется возможным. Ждем официального подтверждения." Аман от неграмотни русофили.
79
16
 
30
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 10 месеца
На територията на Белгородска област се провежда Специална Военна Контраоперация за защита на местното население от режима в Москва. Няма място за истерия и паника, всичко е под контрол.
78
28
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
Те толкова си могат сър! Явно това им е контраофанзивата на тия. Е по скоро това е диверсия. Ударите ще бъдат другаде. Но Русия ги чака с отворени обятия. Ако стане напечено ще им пусне доста сериозни ракетки, не говоря за тия с гъбките.
77
9
 
25
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 10 месеца
До Анонимен 69 Разбира се че Украйна е агресор. Нападнаха невинна Русия да и вземат газта и нефта. Путинисти такива..
76
8
 
27
 
! Отговори
Блицкриг преди 10 месеца
Украина няма нищо общо. Боят е между армията на Рф и проукраински сепаратисти, недоволни от московския режим, въоръжени с оръжие от пазара.
75
19
 
34
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 месеца
Между войната на Хитлер и войната на Путин няма никаква разлика. И двамата започват без никакъв повод, с единствената цел заграбване на територии и природни богатства.Защо да мразим Хитлер , а да харесваме Путин ? Не мразя руснаците. Дядо ми беше руснак.Но мразя Путин точна колкото и Хитлер.У-бий-ци.
74
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ли беше толкова дълго рекламираното настъпление,разрушиха де що има курник и краварник в тая Белгородска област....
73
9
 
11
 
! Отговори
Музиканта 76 преди 10 месеца
Тва правим, слушаме опяването на москве от Украйна
72
10
 
10
 
! Отговори
укр-на свърши! преди 10 месеца
До Музиканта 76 ...слушайте повече музика
71
15
 
13
 
! Отговори
Музиканта 76 преди 10 месеца
До 78 Абе те и Залужни го бяха убили, ама само в мокрите им сънища
70
20
 
8
 
! Отговори
слушам музика преди 10 месеца
До Музика за ушите миУкрайнски медии съобщават че шефа на ГРУ на Украйна е убит.https://politikus.info/events/152329-ukrainskie-smi-horonyat-budanova.html
69
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Музика за ушите ми
68
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ами, евро-атлантици Руснаците не са хора, това са диваци.