Полицията в Барселона дава дрехи на ограбени туристи

Откраднаха в кадър раницата на турист, докато дава интервю
7 юни 2023 23:10, Елка Василева
8
Полицията в Барселона дава дрехи на ограбени туристи
Снимка: архив, БГНЕС

Градската полиция на Барселона вече предлага на жертвите на кражби по плажовете тениски, панталони, джапанки и карти за градския транспорт, за да могат да се върнат до дома си или хотела, в който са отседнали.

До изобретателното и полезно предложение се стигна, след като през изминалите години много от ограбените, докато се къпят в морето, хора оставаха по бански и изпитваха затруднения да се придвижат до жилищата си. Само през миналото лято по данни на Общинския съвет плажното звено на Градската гвардия, което се координира с Пристанищната полиция и с общинските служби, са извършили 272 ареста след подадени 425 жалби, повечето от които за кражби и злоупотреби, предаде БНР.

Затова сега още в началото на сезона са отделени 100 полицаи, които ще патрулират около плажовете със скутери, велосипеди и лодки за кражби, измами, сексистко насилие и контрол на движението на автомобили. Мобилизацията им ще продължи до края на септември, съобщи изпълняващият длъжността заместник-кмет по сигурността и превенцията Алберт Батле и допълни, че очаква „интензивно, горещо лято с много висока заетост на плажовете".

В Барселона има 10 плажа с дължина общо около 5 километра, които ще бъдат стриктно охранявани, а в околностите на града, където има още плажове, ще бъдат разпространени листовки на различни езици с препоръки как да се предпазят туристите от крадците. Мерките срещу тях се засилиха, след като по време на телевизионно интервю откраднаха в кадър раницата на интервюирания турист, а репортажът стана хит в интернет мрежата.

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 месеца
В Испания има много "народ" който трюбва да бъде изгонен...
3
3
 
2
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 месеца
И тук при нас има кражби по плажовете,но за сега са незначителни. Свидетел съм как една еврейка открадна играчки на децата на една украинка....
2
0
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 3 месеца
Но иначе като хванат джебчиите, след 2 часа ги пускат !
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо ходят по милионни гетта като барселона, пълни с "цвета" на нациите, морокко, колумбия, румъния и т.н. и т.н. господа и госпожи, прехранващи се с бизнеса лява ръка десен джоб. Пък и в морето влизат, като се знае, че милионите обитатели бълват в морето от ходните си води.