В Германия искат още улеснения за ЛГБТИ+ общността

Искат закона за половото равенство да бъде променен
10 юни 2023 15:38, Александър Попов
68
В Германия искат още улеснения за ЛГБТИ+ общността
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският комисар по въпросите за ЛГБТИ+ Свен Леман иска подобрения в законодателството и хората да могат по-лесно да променят половата си принадлежност, предаде ДПА.

Според проектозакона, публикуван миналия месец, всеки в Германия ще има възможност да определя пола си и да го промени с помощта на лесна процедура.

Министерството по въпросите на семейството, възрастните хора, жените и младежта, както и министерството на правосъдието казаха, че законът взима предвид небинарните, трансджендър и интерджендър хората.

Леман определи плана като "голяма стъпка напред" за основните човешки права в интервю за германското списание "Шпигел", но въпреки това откри и недостатъци в някои аспекти.

Той бе особено критичен към условието, според което промяната ще стане валидна едва след тримесечен период на изчакване.

"Смятам, че това е прекалено дълго. Когато двама души се оженят, бракът им не става валиден три месеца по-късно", каза представителят на "Съюз 90/Зелените" пред "Шпигел".

Той също така заяви, че законопроектът в сегашния си вид дава, например, възможност на управителите на сауни и фитнес зали да дискриминират транссексуалните лица.

"Ако хората се държат обидно в плувен басейн или сауна, те могат да бъдат изгонени", но хората не трябва да бъдат отблъсквани само защото са транссексуални.

Законът трябва да бъде "по-ясен", така че да няма "правна несигурност" по отношение на правилата, които тези предприятия могат да въведат", каза Леман./БТА


68
Още по темата: ГерманияЛГБТИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
1111 преди 3 месеца
И леля Роса иска да стане мъж. Има мустаци, гласът й мутира. Стара мома е. Няма кой са я оноди. Като мъж се нада да е по-успешна. Какво да направи женичката. Искана да й нарушим правота. Леля може и с пръст да оправя.
44
1
 
5
 
! Отговори
Ала Бала преди 3 месеца
Кат' вида как се казва тоз' и въобще не го слушам ... германците се кръщават "Леман", колкото и българите "Хасанов". :)
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези скоро ще дтанат по-нагли и от ромейте. Тодени с думата дискриминиран,за да се възползват от всяка слабост на закона и да живеят като търтей на чужд гръб осъждайки държавата за щяло и нещяло. Абсолютно безползезни същества за човечеството
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От утре ще казвам,че съм *** и ще ходя в женските съблекални в басейни,сауни и прочие. И само някои да смее да ми наруши правата и да ме изгони. Ще го осъдя до 9 то коляно. Аз права имам.
41
0
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 месеца
Кът мий голем тряаа ли го натопорча пред НДК и дъ са фала че съм надарен бря ? Маси нормалните ора Ко ни интересе ,чи некой е мека китка и тряаа му дадем права ? Па и нъ парад изляаат нинормалниците!
40
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е и в България трансексуалните да получат права.
39
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Луд умора няма..
38
0
 
22
 
! Отговори
То преди 3 месеца
Скоро и в България.... След като юнашки се перчехме на Инстамбулската конвенция тя ВЕЧЕ е част от законодателството ни приета в Евро парламента и с български гласове... Скоро започват и часове за Полово възпитание за най малките в училищата ни по препоръка на същата тази конвенция... а след това следват и улеснените процедури за смяна на пола от които ще се възползват децата ни... Искахте Демокрация..... ТОВА Е Демокрацията....
37
21
 
2
 
! Отговори
! преди 3 месеца
Трябва да има отстъпка и тук. Лгбто общността е доста потисната в момента. Аз лично имам чувството че тази територия е част от СССР а не от ЕС и НАТО. Хубаво е че сегашнната социална министърка споделя лгбти виждания. Време е да се отърсим от комунизма и да се въведе истъмбулската конвенция. Да кажем не на изостаналите традиционни ценности и да започнем на чисто с новите евроатлантически ценности.
36
1
 
22
 
! Отговори
истина преди 3 месеца
Трябва да имат остъпки, най-вече безплатни билети за А.у.ш.виц и поне два пъти дневно да има влакове до там!
35
1
 
17
 
! Отговори
Я преди 3 месеца
Нали за да има Дженифъри първо трябва някой да ги роди!? Или и секса между мъж и жена трябва да се забрани и да се набляга на бебетата в епруветка????!!!
34
0
 
14
 
! Отговори
Улесненията преди 3 месеца
За едни са дискриминация над други
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ееех, къде са германците, къде сме ние :)))
32
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правете сметка колко са изкукуригали, и тия си мислят ,че могат да победят Русия.
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само не разбрах, тия ЛБГТ, защо откраднаха дъгата от децата.
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тате, тате, може ли да гледам евровизия, пита момчето. Не! - отговаря бащата, пусни си порнофилм, като нормален човек.
29
0
 
10
 
! Отговори
Reinhard преди 3 месеца
Чичо ако ги гледа от небето,какво ли си мисли за тия?
28
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Болестно състояние на налудничав инфантилизъм е обзело демократичното общество. Ненормалността се обявява за нещо нормално и се цели да бъде наложена в обществото в противовес на здравомислещите хора. Лошото е, че болните мозъци са обладани от злоба, завист и низки ценности.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През II СВ цвета на нацията беше избит останаха извратеняците
26
0
 
7
 
! Отговори
Бинар индианец преди 3 месеца
До 17Анонимен Сигурно съм изостанала, но не знам какво е небинарен и интерджендър. Изпуснала съм прогреса. . . . . . . В двоичната логика има две състояния 0 и 1, но понеже почти всички са много неграмо тни изпускат едно трето състояни наричащо се dont cary term! Taка, все пак има три пола при бинарните т.е. двуполовите! Казах Хау!