Северна Корея никога няма да преговаря очи в очи със САЩ

Неприкосновеността на КНДР не може да е предмет на разговори
30 ное 2023 07:51, Елка Василева
22
Северна Корея никога няма да преговаря очи в очи със САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея обяви, че нейни представители никога няма да седнат на масата за преговори очи в очи със САЩ по въпроса за нейната неприкосновеност, предаде Ройтерс. Това съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Още по темата
"Суверенитетът на една самостоятелна държава никога не може да бъде предмет на каквито и е да е разговори и по тази причина никога няма да преговаряме със САЩ по този въпрос", заяви сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Йо Чен, която е заместник-директор на департамента по пропаганда и агитация и заместник-член на Политбюро на ЦК на Корейската трудова партия, цитирана от КЦТА.

Според информацията на ТАСС според Ким Йо Чен "заплахата за световния мир идва не от това, че Северна Корея прилага своите суверенни права, а от господството на САЩ“.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
0
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
А дали кой да е, или да кажем САЩ иска да разговаря със Северна Корея за нейната неприкосновенност? Какво всъщност означава това? Че СК ще разработва ядрени оръжия и ще ги тества в полет насочен към съседни държави? Че СК да може да постъпва както си иска със подвластното и население? Суверенитетът на СК е в значително по-голяма степен зависим от Китай, отколкото от САЩ, но публични коментари на тази тема от ръководството на СК няма.
17
3
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
Знаете ли кой е казал: "Не може да бъде независима една държава, която няма атомно оръжие". Ако не знаете, няма да се сетите. Казал го е генерал Де Гол - бивш президент на Франция. И е бил прав. Затова например никой не смее да посегне на Северна Корея. Можем да ги оплакваме че са бедни, сигурно им е струвало скъпо това оръжие, но те не са сателит на никого.
16
6
 
5
 
! Отговори
До КНДР преди 5 месеца
*** и сега там, що чакаш България да стане така. Там поне всички са слабички че и в повече недохранени (без лидера де), тренирани, събота и неделя - стабилно обществен труд. Къщите изчистено - модернистичен стил, нямат мебели, освен един килим в средата на стаите, радиоточка, с една програма и три портрета на стените. Сещате се на кои.
15
2
 
2
 
! Отговори
Св преди 5 месеца
Аз не знам, но при официално определение на думата ПРОПАГАНДА, че е послание целящо въздействие на масите с крайна цел облагодетелстване на дадена група или личност, да има департамент по пропаганда и агитация ... и пак да си питат ушите и да блеят. Това е абсолютно промит мозък вече, обществен. Както и в Хитлеристка Германия - министерство на пропагандата на Гьобелс.
14
8
 
6
 
! Отговори
... преди 5 месеца
в северна корея не се защитава нищо друго освен фамилията ким! само тя е от значение там! това е истината и друга просто няма!
13
8
 
7
 
! Отговори
До КНДР преди 5 месеца
Ние имахме такъв период! 45г така, че НЕ! отделно ти си си путинофил, личи си ти! а аз на всеки путинофил задавам едни въпрос! ЗАЩО НЕ ХОДИТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В северна корея СЛЕД КАТО за вас там е рая!? ми бегаите бря! ко ви спира!!!???
12
0
 
0
 
! Отговори
до Илийчев преди 5 месеца
За какво й е да прави преврат, тя си управлява както си ще от десетки години, без да влиза в полезрението на когото и да било... :D
11
11
 
7
 
! Отговори
КНДР преди 5 месеца
Искам България да стане като Северна Корея!
10
3
 
4
 
! Отговори
Ъхъ преди 5 месеца
Предпочитат да преговарят "очи в г*з"
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Тръмп и Ким карти ли играха?
8
1
 
1
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Не ме интересува.
7
5
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
А, ами много ясно! То и аз, като съм мултимилионер съм независим и неприкосновен. Не ми пука дали съседите умират от глад или не, точно както на фамилията Ким не им пука за народа им. :)))) Вас не САЩ, ами народа ви ще ви събори рано или късно и ще сложи край на тиранията ви
6
8
 
10
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
Правилно - с терористи не се преговаря.
5
8
 
6
 
! Отговори
Илийчев преди 5 месеца
Този поглед казва много. На мястото на КимченхУй щях да си помисля добре дали да не откомандировам сестра си за вечните ловни полета, понеже може да му спретне преврат и да вземе властта. Историята помни не е един такъв случай, когато властта за някой е опиат.
4
5
 
7
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
А защо ходи Ким с влака до Виетнам? И тези не знаят какво говорят.
3
12
 
11
 
! Отговори
кратко и ясно преди 5 месеца
само в едно изречение, последното, никакви преговори със самопровъзгласилите се господари на света.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Споко, ако изобщо преговаряте, ще сте с гръб към тях и леко приведени.
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички знаят, че започнат ли преговори със САЩ ще бъдат излъгани.