Телата на още трима заложници са върнати от Газа

Те са били убити още на 7 октомври
24 май 2024 12:33, Александър Попов
26
Телата на още трима заложници са върнати от Газа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Телата на още трима заложници, убити на 7 октомври, бяха върнати през нощта от Газа, съобщи днес израелската армия, цитирана от световните агенции.

Телата на Ханан Яблонка, Мишел Низенбаум и Орион Ернандес Раду са намерени и семействата им са уведомени. Армията каза, че те са били убити в деня на атаката на кръстовището Мефалсим и телата им са били откарани в Газа.

Съобщението идва по-малко от седмица, след като армията съобщи, че е открила телата на други трима израелски заложници, убити при нападението на 7 октомври.

Водените от „Хамас“ бойци убиха около 1200 души, главно цивилни, и отвлякоха около 250 при атаката на 7 октомври 2023 г. Около половината от тези заложници са освободени оттогава, повечето при размяна за палестински затворници в израелски затвори по време на едноседмичното прекратяване на огъня през ноември.

Израел твърди, че около 100 заложници все още са пленници в Газа, а телата на още около 30 също са държани от „Хамас“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ГазаИзраелЗаложници
Още от Свят
Китай заплаши с мерки до пълното обединение с Тайван
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 3 седмици
А във Варна нагли наркоманчета карат засилени в бус лентата на центъра, блъскат други коли и нападат минувачи! Никаква реакция от полицията и властите! Отново наглостта , връзките и безнаказаността са над правата на нормалните хора! В сайта на мафията съвсем случайно вече часове пропускат да споменат за случая от който има заснети кадри в интернет
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Палестинците не били лоши хора, но държат повече от 6 месеца над 100 заложника. За тях даже и мъртвите са заложници
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тиквата ви доказа, че и една книга е достатъчна да си премиер на Територията.
21
5
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 3 седмици
Глупости, тия от Международният Съд не мой пръд... без да им спуснат РАЗрешение "отгоре", не бъди толкуз наивен, бе човек!!! Питай Бай Дън говорещия с Духове!!!
20
9
 
1
 
! Отговори
до сем преди 3 седмици
Е, па Нетаняху беше тоя дету Агитираше на лево и на десну, че Израел, Щатите, Ес и ООН требва да финансират "Хамас" в противовес на "ФАТХ" (партията на Арафат). Е, хубаво я "Финансираха"!!!! Престарахъ съ!!!
19
1
 
11
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
Главният прокурор на Международният наказателен съд-Карим Асад Ахмад Кан-самото име говори много.Скоро всички ключови позиции в подобни ,,международни" организации ще бъдат заети от Асади,Исмаили,Ибрахими, Абдулахи.Цивилизованият свят подписа собствената си смъртна присъда.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз не мога да разбера защо някои плоскоклетъчни еуглени сравняват руско-украинския конфликт с джихадистите и Израел? Как въобще може да злорадствате, че умират руснаци или украинци? За мен това са 2 близки народа, евреите са ми далечни, но нямам лошо отношение към тях също. виж за арабите вече имам особено мнение. Взривиха автобус у нас, убиха българин, отвлякоха български бащи моряци, безчинстват в Европа, нахлуват през границата ни. Не виждате ли големия враг на цялата ни цивилизация?
17
1
 
13
 
! Отговори
сем преди 3 седмици
Идиотизмът в света се засилва все повече.Ислямистите купуват всички световни правоохранителни органи,ООН и нейните организации,политици и водещи университети. Ако това не спре,тогава тия ислямисти ще превърнат целия свят в раково образувание,ще пленят и отровят умовете на народите на всички страни по света-без изключение.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Ха-ха-ха 11, Намали белото малко мого от рано си почнал днеска.
15
0
 
14
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
Какви-още доказателства са нужни на другите страни-защитаващи палестинските араби,по общо мнение-търпящи несигурност и глад от Израел,когато на самият Израел от всички страни нанасят удари същите тези арабски терористи.Какъв е животът на еврейският народ,всеки ден под обстрела на диваците,които спокойно могат да режат главите на хората.За каква религия става дума,позволяваща да се причиняват тези,,геройства"?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, да..плъховете от канализацията били снимали изпод земята как унищожават израелска техника и жива сила:)..а ония стоят като модели и чакат да ги гръмнат:) тези приказки може да ги разказваш на иранските президенти, дето взеха да им падат хеликоптерите 'в мъгла'.
13
4
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
В ютуб има много видео как палестинците стрелят унищожават танкове и жива сила на еврейте...
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То не опира само до връщане на терористичната атака. Там Хамас трябва да се изкорени до последния джихадист, иначе плъзват из Европа. Има една египетска телевизия Мемри - вчера гледах арабски интервюта с газанци - жената казва: идват в апартамента или училището с автомат, стрелят ракета и тръгват. Израелците засичат траекторията и удрят нас. А Хамас стоят на площада и пазят да не избягаме, и снимат как убиват цивилни.
11
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 седмици
путинистите са и ислямисти.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само един истински русофил може да подкрепя терористи и чаршафи. Подобни на тия дето им запалиха Сити Хола. Няма толкова сбъркани същества.
9
2
 
17
 
! Отговори
До 5 преди 3 седмици
Кажи ми, как по цивилизован начин да се отвърне на отвратителна терористична атака? Местното население е на страната на Хамас (терористите).
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Просто Газа трябва веднъж завинаги да бъде изравнена със земята.
7
3
 
16
 
! Отговори
нЕкой преди 3 седмици
Ислямистите трябва да бъдам ликвидирани до крак!!!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ООН миналата седмица намалиха наполовина броя на цивилните загинали до 7000. Пак е огромна цифра, но поне заявиха, че останалите убити са джихадисти от Хамас. Газанчани или не схващат, че докато ме въстанат срещу собственото си правителство, там оправия няма да има. Казват им го саудитския принц, йорданския крал, Египет и всички арабски държави.Даже не им трябва да слушат Европа или сащ. Не знам какво новини преписват у нас, ама е очевидно защо няма и един протест срещу войната в арабски държави
5
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой пожали 20000 деца и бебета убити в Газа?Те каква вина имаха?