9 изречения, които да спестите на съпруга си

Те са заплаха за хармоничния ви брак
Обновена: 23 фев 2012 14:05 | 23 фев 2012 14:05,
83
9 изречения, които да спестите на съпруга си
sxc.hu

Една от най-хубавите страни на брака е да се чувстваш толкова комфортно с половинката си, че да можеш да му кажеш всичко (е, почти всичко). Все пак, трябва да сложим някаква граница на приказките си, защото понякога грозната истина може да се изплъзне от устата ни, без да искаме и да нараним благоверния. Според психоаналитиците, специализирани в брачна консултация, да разговаряме мило и любезно с половинката си е най-важният урок, който трябва да научим по пътя към успешния съвместен живот. Всеки чувства малко или много някаква заплаха от външния свят, не е добре, ако я усещаме и у дома. Ето девет фрази, които по-добре да премълчим, отколкото да изречем.

1. "Да, имах оргазъм." (когато сте нямали такъв)

Лъжата не е добра идея, особено когато става въпрос за сексуални взаимоотношения. Интимност означава да позволиш на партньора си да те види уязвим, дори това да значи, че ще трябва да поработите здраво върху подобряването на сексуалния ви живот. Когато се преструвате, че той задоволява нуждите ви, вие по-скоро можете да го отблъснете. Щом пита, вероятно се съмнява в искреността ви. Най-добре е, когато сте облечени и извън леглото, да му подхвърлите какво ви възбужда и какво искате да опитате следващия път.

2. "Ти си същият като баща си!"

Това изречение обикновено не звучи добре, а в него прозира критиката, че съпругът ви е наследил лошите черти на баща си. Може и свекър ви да не е от най-подредените ви роднини, но със сигурност, ако искате да научите мъжа си на ред, това не е начинът. По-добре просто му кажете: "Скъпи, като си изядеш сандвича, би ли отнесъл мръсната чиния в мивката?"

3. "Кога ще си намериш нова работа?"

А защо толкова много искате той да си смени работата? Не харесвате честите му отсъствия или очаквате да носи по-голяма заплата в семейния бюджет? Преди да го нараните, помислете си какви са вашите желания по въпроса. Част от самооценката на мъжа е колко добре се грижи за издръжката на семейството си. Ако го обидите по този параграф, рискувате да започнете един дълъг тягостен разговор за пари. По-добре му кажете как бихте искали да живеете и какъв стандарт на живот искате да достигнете като семейство. Заедно помислете какво да направите по въпроса.

4. "Майка ми ме предупреди, че ще направиш така!"

Явно нещо сериозно ви е афектирало, но въпреки това не е добра идея да му казвате, че не сте на негова страна, или на страната на връзката ви, а сте от страната на майка си. Никога не трябва да си позволяваме мненията на другите да диктуват правилата на вашата връзка. Ако майка ви смята, че мъжът ви е стиснат, това, че му го казвате, няма да го направи по-щедър.

5. "Остави на мен – сама ще свърша работата!"

Това си е обидно, първо защото съпругът ви има нужда да бъде полезен вкъщи и второ - за никой възрастен не е приятно да чуе, че усилията му са недооценени. По-добър вариант е да свършите половината от работата, а другата (по-лесна) половина да оставите за него. Така няма да се притеснявате, че пак нещо ще оплеска, а и ще го насърчите и друг път да ви помага.

Останалите прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
Тема за размисъл преди 12 години
Според теорията на конспирациите- ако масово мъжете станат ***, жените лизбо или анорексички с хормонални проблеми, а останалата нормална част от човечеството се намрази по полов признак, ще спре раждаемостта и ще има само шепа "избрани", които да се плодат и да управляват ниско образованите червейчета, които за 2 кюфтета ще направят всичко. Разбира се, това е само теория, но колко близо до истината е само, а?!
59
2
 
22
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Да взема да напиша и аз една статия - "Когато си добър и ти се качват на главата, когато си лош те уважават", сигурно ще има повече смисъл.
58
0
 
24
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Мъж 39, две деца, висше, с добра работа, в къщи аз готвя, помагам в чистенето и с децата, мия чиниите, жената се занимава с прането и гладенето (имаме пералня и сушилня) ... а и на фитнес ходя, секса е наред .... и жента ми го вкара 2 ката с някакъв застаряващ, необразован, дебел, груб безнзинджия - вече 5 месеца се разправяме и пак - не! Аз приключих с глупостите. Айде сега жените да почнат да коментират, как лъжотя и не било така ... а, и с пръст не съм я докоснал.
57
2
 
5
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
все изкарвате мъжете като жертви... а всъщност те се стараят най-малко от двата пола и не се съобразяват кой знае колко, като се нахранят, напоят и нае**т друго не им трябва P.S. ДНЕС.БГ, да си оправите бъг-а с кодовете !
56
0
 
4
 
! Отговори
наме преди 12 години
Темата е за това какво не трябва да казваш на мъжа си, а не какво иска жената. Къде сте се отплеснали пак...?
55
2
 
13
 
! Отговори
STAR преди 12 години
DO 55DEAR SIR,EDNA JENA E SHTASTLIVA KOGATO MAJAT PRAVI LUBOV S NEYA A NE SEKS.SEKSA E ZA SPORTISTI KATO VAS ZA DA IMA S KAKVO DA SE HVALYAT.
54
5
 
49
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
"на жената мястото и е в кухнята" казват мъжете, които не знаят какво да правят с нея в спалнята ;)
53
3
 
16
 
! Отговори
STAR преди 12 години
DO 55DEAR SIR, TZENITELITE NA JENSKATA KRASOTA NE POSTAVYAT JENATA DO PECHKATA. ISTINSKIYAT MAJ HARESVA UMNI I INTELIGENTNI JENI S KOITO JIVOTAT E INTERESEN A TE SASHTO NE SA MNOGO V BG. LICHNO AZ IMAM MAJ KOITO PREDPOCHITA DA ME ZAVEDE NA TEATAR, KONZERT, OPERA , IZLOJBA I RAZBIRA SE V HUBAV RESTORANT. S UDOVOLSTVIE GOTVYA ZA NEGO ZASHTOTO ZASLUJAVA .
52
4
 
13
 
! Отговори
555 преди 12 години
Омъжените жени живеят по-малко от старите моми.ЖЕНЕНИТЕ мъже живеят по-дълго от старите ергени.НАПРАВЕТЕ СИ САМИ ИЗВОДА ! И все пак има една поговорка:"Ела ЗЛО, че без теб ПО-ЗЛО!"
51
1
 
13
 
! Отговори
оня преди 12 години
Като видите в Тамбукту, Индия, Арабските страни как жените или бачкат, или само гледат деца по цял живот, а мъжете се шляят ще разберете, че има и по-зле.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 58AMI PO DOBRE E DA SI JENA V TAMBOKTU OTKOLKOTO JENA V BG
49
1
 
15
 
! Отговори
STAR преди 12 години
S KAKVO BG MAJETE SA PO DOBRI OT JENITE - MARZELIVI, PIANIZI, CHALGADJII, JENKARI , NEVASPITANI , NE SPIRAT DA PSUVAT I T.N. KAKVI JENI MISLITE CHE ZASLUJAVATE.RAZBIRA SE IMA I MNOGO DOBRI I VASPITANI MAJE NO SA RTADKO NAPOSLEDAK.
48
5
 
8
 
! Отговори
STAR преди 12 години
DO - 55VZEMI SI CHERNA OT TAMBOKTU - TYA NYAMA MOZAK ,NYAMA DA MISLI I SHTE SEDI DO PECHKATA .
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О. Уайлд е казал нещо готино по тази тема- Жените не искат, но накрая заприличват на майките си и в това е тяхната трагедия, а мъжете искат, но не могат да заприличат на майките си и това е тяхната трагедия. Според мен трябва да има достатъчно неща, които харесвам в него заради, които да мога да направя компромиси и да приема тези, които не харесвам. И най-важното тези компромиси дали са на цена, която мога да приема и платя.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38, хахаха, развесели ме:))))
45
37
 
9
 
! Отговори
Откровен до болка преди 12 години
Стига с тия глупости бе .. брак, семейство .. жените стават само за *** и да гледат деца. Ако не ни трябваха само за тази наша полова нужда .. спокойно можеше да си живеем и без тях ..
44
1
 
26
 
! Отговори
Семеен преди 12 години
Преди време един приятел ми казваше .. 'Ако се ожениш - ще сгрешиш. Ако не се ожениш пак ще сгрешиш. Изборът е твой!' Тогава не го разбрах и си казах наум '*** избора'. Сега вече ми е ясно ...
43
0
 
54
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Когато интервюират възрастни хора с дългогодишен, че дори и единствен брак, всички казват, че дължат това на взаимните компромиси, на разбирателството, и любовта. Е аз съм по-близо до неписаните закони на старите хора, отколкото до поуките на която и да е статия....
42
2
 
6
 
! Отговори
Ui преди 12 години
*** goi, *** rebra broi!
41
12
 
9
 
! Отговори
Menzis-produljenieto преди 12 години
.. а всъщност си помислих .. заслужаваше си го .. И таКА НЕЩАТА СЕ ОПРАВИХА .. : )))