9 изречения, които да спестите на съпруга си

Те са заплаха за хармоничния ви брак
Обновена: 23 фев 2012 14:05 | 23 фев 2012 14:05,
83
9 изречения, които да спестите на съпруга си
sxc.hu

Една от най-хубавите страни на брака е да се чувстваш толкова комфортно с половинката си, че да можеш да му кажеш всичко (е, почти всичко). Все пак, трябва да сложим някаква граница на приказките си, защото понякога грозната истина може да се изплъзне от устата ни, без да искаме и да нараним благоверния. Според психоаналитиците, специализирани в брачна консултация, да разговаряме мило и любезно с половинката си е най-важният урок, който трябва да научим по пътя към успешния съвместен живот. Всеки чувства малко или много някаква заплаха от външния свят, не е добре, ако я усещаме и у дома. Ето девет фрази, които по-добре да премълчим, отколкото да изречем.

1. "Да, имах оргазъм." (когато сте нямали такъв)

Лъжата не е добра идея, особено когато става въпрос за сексуални взаимоотношения. Интимност означава да позволиш на партньора си да те види уязвим, дори това да значи, че ще трябва да поработите здраво върху подобряването на сексуалния ви живот. Когато се преструвате, че той задоволява нуждите ви, вие по-скоро можете да го отблъснете. Щом пита, вероятно се съмнява в искреността ви. Най-добре е, когато сте облечени и извън леглото, да му подхвърлите какво ви възбужда и какво искате да опитате следващия път.

2. "Ти си същият като баща си!"

Това изречение обикновено не звучи добре, а в него прозира критиката, че съпругът ви е наследил лошите черти на баща си. Може и свекър ви да не е от най-подредените ви роднини, но със сигурност, ако искате да научите мъжа си на ред, това не е начинът. По-добре просто му кажете: "Скъпи, като си изядеш сандвича, би ли отнесъл мръсната чиния в мивката?"

3. "Кога ще си намериш нова работа?"

А защо толкова много искате той да си смени работата? Не харесвате честите му отсъствия или очаквате да носи по-голяма заплата в семейния бюджет? Преди да го нараните, помислете си какви са вашите желания по въпроса. Част от самооценката на мъжа е колко добре се грижи за издръжката на семейството си. Ако го обидите по този параграф, рискувате да започнете един дълъг тягостен разговор за пари. По-добре му кажете как бихте искали да живеете и какъв стандарт на живот искате да достигнете като семейство. Заедно помислете какво да направите по въпроса.

4. "Майка ми ме предупреди, че ще направиш така!"

Явно нещо сериозно ви е афектирало, но въпреки това не е добра идея да му казвате, че не сте на негова страна, или на страната на връзката ви, а сте от страната на майка си. Никога не трябва да си позволяваме мненията на другите да диктуват правилата на вашата връзка. Ако майка ви смята, че мъжът ви е стиснат, това, че му го казвате, няма да го направи по-щедър.

5. "Остави на мен – сама ще свърша работата!"

Това си е обидно, първо защото съпругът ви има нужда да бъде полезен вкъщи и второ - за никой възрастен не е приятно да чуе, че усилията му са недооценени. По-добър вариант е да свършите половината от работата, а другата (по-лесна) половина да оставите за него. Така няма да се притеснявате, че пак нещо ще оплеска, а и ще го насърчите и друг път да ви помага.

Останалите прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към редакторите !Да бяхте оставили тази статия в "ТЯЛОТО"
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некой май се мъчи доста неуспешно да копира оная гадост - космополитан. а кой знае може и да е превод от там ...................
18
0
 
16
 
! Отговори
хахахаха преди 12 години
коментарите къртят.........хахахахаха
17
9
 
36
 
! Отговори
Никотияна преди 12 години
Това е абсурдно - каква е тази статия?Според авторката, мъжете са като малките деца и явно с тях трябва да се подхожда по особено деликатен начин, за да не засегнем чувствата им...."ще се натъжи, че усилията му са недооценени", " да го насърчите и друг път да ви помага"..хаха Имам син на 2 години долу горе това важи за него.
16
38
 
33
 
! Отговори
Съветите на Чаво преди 12 години
Жените трябва да бъдат държани изкъсо.
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес направо ме убихте!Първо чета простотиите на Станишев,след което преминавам на "ценните съвети " на тази статия понадолу още няколко такива бисера.А бе вие нямате ли истински новини?Ако нямайте просто затворете кепенците и точка!
14
3
 
14
 
! Отговори
8 до 16 преди 12 години
Не... с тоалетна хартия е верния отговор :)))
13
9
 
53
 
! Отговори
мозъчна промивка преди 12 години
Кви са тия глупости бе ?А в tialoto.bg няма да влезна дори с опрян калашник в главата. Номер 2 ме уби. От къде ще знам какъв е баща му в семейните взаимоотношения, пък и не само . Мога само да предполагам , аз да не съм живяла с баща му ,че да знам дали той е същия като него ?А номер 5 направо не е за коментиране . Ми като не може да направи нещо като хората , сама ще го направя , да не е малко дете че да върша трудната част а той лесната и после да му дам бонбон за поощрение .
12
1
 
21
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Ляво ръка ......За дясна ръка вижте в тялото... :)
11
4
 
24
 
! Отговори
жена преди 12 години
Абе я да го........
10
1
 
21
 
! Отговори
ot tqloto преди 12 години
8. "О, пак ли ще излизаме с тоя?"Няма нищо лошо в това съпругът ви да си има приятели и не всички да ви допадат. Проблемът е, че с това изречение вие обиждате избора му на приятели и едва ли не искате да му наложите своя. По-умно е, ако му предложите да излезе с този приятел по мъжки". Няма правило в брака, което да казва, че всичко трябва да правите заедно.
9
3
 
33
 
! Отговори
* преди 12 години
Тия статии ги пишат разни самотници с помощта на Гугъл Транслейт в повечето случаи. Понякога тъпотията им сама си извира де. Но при всички положения, ако някой ги слуша, няма да прокопса..
8
1
 
12
 
! Отговори
ot tqloto преди 12 години
7. "Наистина ли мислиш, че изглеждаш добре в тези панталони?!"Ако искате да му намекнете, че е напълнял това не е най-елегантния начин. Така обиждате външния му вид без да изглеждате загрижени за неговото здраве. По-добре му кажете, с кои панталони го харесвате и му предложете да започнете да спортувате заедно.
7
1
 
14
 
! Отговори
ot tqloto преди 12 години
6. "Ти винаги..." или "Ти никога..."Тези две фрази най-добре не ги използвайте изобщо! Те звучат негативно и критично и предизвикват защитна реакция у другия. По-добре конкретизирайте проблема, а не го генерализирайте.
6
2
 
65
 
! Отговори
:) преди 12 години
Сега искам и статия "С коя ръка да си бършем ***, за да не си наклепаме баджаците."
5
3
 
33
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Драга идеята е да си набавят кликове за Тялото и повечко импресии ...Иначе статията за нищо друго не става :)
4
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната *** статия с още по-тъпо заглавие. И какво? От сутрин довечер да му повтарям, че е супер, че е най-умният, най-красивият и изобщо най-най-най... а той да си грухти доволно на дивана с бира в ръка и да не си прави труда да мръдне, защото е под достойнството на един супер мъж да прави каквото и да било. Това ли е идеята?
3
4
 
37
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Нека всеки сам да прецени какво да казва или да не казва на съпруга/съпругата си... Този тип статии са уникално безмислени ;)
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали бяха уж 9 изречения...защо са само 5....... :)))))
1
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо се морите да пишете ?!?!?!!??!Направо в заглавието на статията слагайте линка към тялото...Жалки сте ..