5 признака, че ви чака уволнение

Вижте кои са признаците, които предвещават подобен трус за вас
Обновена: 2 мар 2012 13:47 | 2 мар 2012 13:30, Мария Дуковска
60
5 признака, че ви чака уволнение
Снимка: Reuters

В тежките времена на финансова криза и икономическа нестабилност, добре е да бъдете подготвени отрано за възможни трусове в работата. Вижте кои признаци предвещават край на кариерата ви... поне в настоящата ви работа:
 
1. Фирмата е пред фалит.
 
Първият и най-сигурен признак е, когато фирмата ви е затруднена финансово. И то много. В такъв случай 100% е сигурно, че работодателят ви ще оптимизира разходите си, като уволни някой или няколко от служителите си. Напълно възможно е това да сте вие.

2. Не ви включват в оперативки или служебни срещи
 
Доскоро бяхте титуляр на всички срещи в службата, но напоследък това се е променило? Очевидно вече не сте любимци на шефовете и може да очаквате лоши новини.

3. Имате нов шеф.
 
Ако началникът ви е сменен и вашата позиция в работата е ключова, може да очаквате почти сигурно смяна. Най-често новите шефове водят със себе си и своя антураж от сигурни служители. Тъй като вие не сте един от тях... ясен е краят, нали?

4. Издънка за важен работен проект.
 
Едва ли има нужда някой да ви казва, че ако сте направили голям гаф с важен за фирмата проект, много вероятно е да ви уволнят. Разбира се, може шефът и да се смили, ако ви е за пръв път, но имайте готовност и започнете да разглеждате обявите за работа.

5. Никой не признава приноса ви в службата.

Никой не забелязва, когато свършите работата си навреме, предадете проект в срок и това, че си вършите задълженията без проблем. Никое ваше постижение не бива отбелязано от началниците, а напротив – все ви мрънкат, че не е достатъчно. Дори и да не ви уволнят, явно не сте ценени в службата и при първа появила се възможност, сменете работата!

Още любопитна информация и полезни съвети може да намерите в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
tadd преди 12 години
СЪМ! от 2001 г.-година преди да влезе еврото. И не разбирам реакцията ти .
50
0
 
1
 
! Отговори
СС вафен преди 12 години
Като не забравя да им оставя подарък разбира се.
49
2
 
0
 
! Отговори
biznev преди 12 години
moite sam im kazal she mal4ite i she ba4kati dokat kaja stop,inak vanka 4akat novi jelaishti
48
0
 
0
 
! Отговори
46 go kaza преди 12 години
absoliutno to4no.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не знам дали ме чака уволнение при тези пет признака,ама със сигурност аз ше избягам сам от такава фирма
46
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 44. Абсолютно си прав че отношенията между шефове и подчинени в Блъгария са тотално сбъкани. Шефовете си въобразяват че са робовладелци, имат примитивно мислене и считат че за единия хляб който видите ли давал трябва да му се робати денонощно. Е няма такава приказка или поне тя не е безкрай. Българина започва постепенно да цени труда си, затов повечето т.нар работодатели хленчат че имало криза ала бала. Просто свърши тая да се наемат хора за без пари, трябва да се плаща. А това не им харесва.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-сигурният признак е икономическа криза с висока безработица и чужди фирми внесени от чужбина.
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз затуй работя в швейцария, а относно тъпата статийка: ХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХААНИЩО ВЯРНО И НИЩО РЕАЛНО, ТОЯ ДЕТО ГО Е ПИСАЛ, ЕДВА ЛИ Е ВИЖДАЛ РАБОТА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ!
43
1
 
37
 
! Отговори
Един луд преди 12 години
Една причина и от мен-- ако си изпълняваш задълженията точно и коректноСтранно, но повярвайте колегите ви ще направят всичко по силите сид а ви съсипят, а българите сме добри в това!
42
8
 
2
 
! Отговори
dido grece преди 12 години
EI kefite me kakvi ste *** po4ti vsi4ki v tozi forum.Pove4eto ste preibani smotaniaci,a posle 6efa vi e vinoven.Koto ne vi iznasia biagaite navan be put..i da vidite kak se izkarvat evra
41
5
 
5
 
! Отговори
dido grece преди 12 години
666 e napalno prav,balgarinat e kradlivo pleme.A sega biagaite da duxate taratora i stiga ste draskali tapizmi
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Признака е само един- 'ич ни въ ибават
39
5
 
37
 
! Отговори
ДО 41 преди 12 години
И още нещо да ви кажа,в последната ми работа дойде нов шеф(от провинцията).Връзкарче,което кой знае какво си въобразява.Такова избиване на комплекси,че не ми се говори.Между другото се знае кои са работотдателите в Бьлгария,и как получиха едни пари през 1989г.Работодателите искат роби за жълти стотинки.
38
0
 
25
 
! Отговори
ДО 41 преди 12 години
Има хора и хора,не можеш да обобщаваш за всички.Вярно е,че има такива които гледат да крадат.Аз и на двете места където работих не съм откраднал нищо,да не говорим пък за пари.В работата се раздавах докрай и познайте кого уволниха,мен или тези които се подмазваха и натягаха.Като цяло отношенията между колеги и шефове са много сбъркани.Ако например работиш повече,винаги има такива които почват да скатават.
37
1
 
25
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
А какво значи да работи-да го гърбиш по 12 часа,с една седмица годишна отпуска за малко пари.Е,мерси,братче-сам ще си работиш.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета такива статии все се сещам за играта "Докарай си уволнение за 10 дни", койтоиска може да си го намери и да се посмее от сърце.
35
33
 
15
 
! Отговори
666 преди 12 години
БЪЛГАРИНА НЕ Е НАУЧЕН ДА РАБОТИ ВСЕ МРЪНКА ЗА НЕЩО ,НЯМА НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ И МИСЪЛТА МУ Е КАКВО МОЖЕ ДА ОТКРАДНЕ ОТ ФИРМАТА КОЯТО РАБОТИ АКО ЩЕ И ЕДИН КЛАМЕР ДА Е!РАБОТОДАТЕЛИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ПАЗАЧИ ,СЛЕДОВАТЕЛИ И Т. Н.А ПЪК АКО РАБОТИ С ПАРИ ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ КАТО СПИ И МИСЛИ КАК ДА НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ДА ОТКРАДНЕ! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ФИРМА С 200 РАБОТНИКА!!!!!!!!
34
6
 
5
 
! Отговори
Часника среднис преди 12 години
Ако си направите кибуци с напълно затворен кръг, няма да имате грижа за уволнение. Ама искате молове, искате ипотеки - под ботуша тогава!
33
1
 
46
 
! Отговори
Досетливко преди 12 години
Никога нямаше да се сетя за тия признаци! Много съм ви благодарен, че ме светнахте ...
32
0
 
21
 
! Отговори
и още признаци преди 12 години
когато започнат масово да се дънят нещата във фирмата, ако вие не се дъните с всички останали, ви грози уволнение