Kaк да се справите с ужасния съсед

За да не загрубеят нещата, както в отношенията между Лютови и Чеканови от родния сериал "Столичани в повече"
Обновена: 19 мар 2012 13:27 | 19 мар 2012 13:27,
5
Kaк да се справите с ужасния съсед
Снимка: sxc.hu

Отношенията със съседите са пословични що се отнася до трагикомични ситуации. Не случайно около темата за междусъседските войни са създадени толкова много комедийни сериали като „Етажна собственост" и „Столичани в повече". Всичко може да започне с невинни спорове около паркоместата пред блока, силната музика късно вечер и да завърши с грозни скандали и кроене на планове за отмъщение.

За да не се стига до там, вземете мерки навреме . Ето някои предложения:

1. Опитайте се да говорите директно със съседа си, ако той е достатъчно цивилизован. Подходете към индивида любезно, без нападателен тон и обвинения. Фокусирайте се върху това, така да представите проблема, че съседът ви да види нещата от вашата гледна точка. Може вие да сте мислели, че той го прави нарочно, а всъщност да не е бил наясно, че ви притеснява с действията си.

2. Ако въпреки разговора, съседът ви продължава да нарушава спокойствието ви, записвайте си кога и какво е направил. Тези записки може да са ви от полза в бъдеще, когато трябва да докажете конкретни случаи на несъобразителност от негова страна, защото по време на конфликт емоциите може да ви попречат да си спомните определени детайли, свързани с оплакванията ви.

3. Ако не можете да се справите сами с проблема, помолете домоуправителя да ви съдейства. Той би трябвало да обясни като трето лице на нахалния съсед с какво точно нарушава реда и какви са възможните санкции.

4. В крайни случаи, се обърнете за помощ към полицията. Все пак безопасността ви е на първо място. Ако съседът отрича вината си, може да се опитате да заснемете с видеокамера нарушението.

Вижте останалите съвети в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
katya преди 12 години
до Даола:Защо пиянскочалгаджийски компании???? Мой съсед слуша хард рок и пак ме побърква.....:[
4
1
 
4
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Чудно е как някои простаци жертват и малките си деца, които държат будни до 1-2 през нощта, заради пиянско-чалгаджийските си компании.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това го обяснете на 4-то районно в София. Един от бившите им колеги ни е съсед и ни подлудяяяява от години с шумния си бардак, но те се ограничават с приятелски предупреждения - явно им бута по някой лев да си траят :(
2
0
 
6
 
! Отговори
Патил, та знае. преди 12 години
Ида се оплачеш в полицията, никой не си мърда пръста да ти помогне. Единственият изход е да платиш на биячи или убийци и проблемът е решен.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито 1 от тези неща не решава проблемите с невменяеми ***. А ако пък са и полицаи - съвсем.Трябва да има повече палежи на коли и други подобни мерки.