Пет типично мъжки домакински задължения

Дайте на мъжа да пазарува и готви, и той ще се справи по-добре от вас!
Обновена: 23 мар 2012 10:18 | 23 мар 2012 10:18, Мария Дуковска
34
Пет типично мъжки домакински задължения
Снимка: Reuters

Има типично мъжки домакински задължения, които без притеснение да може да възложите на половинката си, но кои са те?

Такива, от които той се чувства поласкан, че е нужен и полезен на семейството си, не се чувства унизен и да ги върши с удоволствие. Предполага се, че за всяко семейство и всеки мъж е специфично, но е добре мъжете да бъдат въвличани в домашните задължения.
 
Пазаруването
Мъжете са най-големите консуматори на храна, всички го знаят. И ако жената носи торбите от пазар, веднага ще разбере, щом трябва да пазарува и за мъж. Така че е добре да му се вмени именно това тежко задължение, защото за изхранване на едно семейство не влизат само хляба и две кофички мляко. Колкото и да е ограничен бюджетът, трябва олио, захар, плодове, зеленчуци, перилни препарати и прочее и прочее, които не само като цена, но и като количество и килограми тежат доста. Колкото и да си разпределяш днес ще купя домати и олио, утре краставици и захар – все не се получава и всичко това тежи.

Така че, не е зле на мъжете да им се връчва по един списък с продукти на седмица и да отговарят за доставките. Ако мъжете имат автомобил, предполагам, че с радост се съгласяват веднъж на седмица да минат през супермаркета, но ако трябва да носят всичко на ръка ентусиазмът в пъти се понижава. Затова може би по-често виждате жени в автобусите с торби, отколкото мъже.
 
Готвенето
Ако мъжът ви е страстен кулинар, то най-вероятно той обича да готви, както и да напазарува продуктите. Ако за него е удоволствие – предоставяйте му полето на изява по-често. Да не говорим, че има такива семейства, в които той е водещият в кухнята и кулинарните деликатеси.

Прането
Има ли пералня машина – прането вече е детска игра. Даже не би трябвало да се счита като домакинска дейност, защото колко трудно може да е да разпределиш дрехите – по цвят и по материя, да ги сортираш и да пуснеш пералнята, след което да ги простреш?... Който не е прал купища дрехи на ръка, той не знае за какво става дума – протрити кокалчета на пръстите и разранени ръце.

Ремонтите
Ремонтите се смятат за типично мъжко задължение. Ако мъжът е от типа – направи си сам – семейството може да спести доста и дори да отиде на почивка с парите спестени от ремонта. Много по-евтино излиза, ако не плащате на майстор, а купувате само материалите. Но дори и нищо да не може да прави мъжът ви, най-добре го оторизирайте да се занимава с ремонтните работи и с майсторите, защото е ултра неприятно жена да се занимава с тях. Вероятността да не свършат всичко както трябва е много по-голяма, отколкото, ако мъж им обяснява какво да свършат, защото по презумпция майсторите си казват – „Неква си жена, кво ли разбира тя от замаски и теракоти.“, докато ако домакинът е мъж, дори да подозират, че нищо не схваща от тяхната работа, все пак външния му вид ги респектира.

Останалите мъжки задължения може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе я се гръмнете . Мъжки , женски - всеки прави каквото може и учи другия също да се справя , щото човек в един момент може да остане сам ,да не дава Господ, а за по-сложните работи вече си трябва майстор .
9
2
 
23
 
! Отговори
of преди 12 години
Що за ***/ка пише тези статии напоследък, всеки ден нова доза простотия!
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде пак - разделяй и владей! Тъпизъм Днес.бг! Има мъже които готвят, перат и чистят, а жените им са бачкаторки, има и обратния вариант. Всичко си зависи от хората и от техните предпочитания и това не зависи от пола! Стига с тия простотии, че превърнахте българките в *** мъжкарани, а мъжете ни в изпидирастяли ***. Една двойка сама си решава кой какво ще прави в домакинството, важно е решенията да се взимат с консенсос и да кефят и двете страни. Точка!
7
20
 
24
 
! Отговори
malart преди 12 години
Мъжът работи, готви, чисти, пере, а жената пак недоволна. Що е то? Отговор - българката
6
1
 
28
 
! Отговори
домакин преди 12 години
Урааааааааааааааа, най-накрая и ние ставаме за нещо!!!!
5
16
 
29
 
! Отговори
алоо преди 12 години
Е ако един мъж може да ги прави тия неща, за какво му е жена? Ако е за секс - има си професионалистки за тази работа.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nwxxxx
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жена ми не ми дава да простирам, защото не съобразявам кое къде слагам. Според нея бельо на първия тел не бива да се простира да не се вижда от хората. И смятам, че е права.
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както сме подкарали с криво разбраната еманципация в скоро време ще трябва и децата да раждаме май...
1
3
 
46
 
! Отговори
Def преди 12 години
Хахахах, гладенето и гледането на децата забравихте, а жената като се прибере от мач ще му тресне една пу...ка.