Пет типично мъжки домакински задължения

Дайте на мъжа да пазарува и готви, и той ще се справи по-добре от вас!
Обновена: 23 мар 2012 10:18 | 23 мар 2012 10:18, Мария Дуковска
34
Пет типично мъжки домакински задължения
Снимка: Reuters

Има типично мъжки домакински задължения, които без притеснение да може да възложите на половинката си, но кои са те?

Такива, от които той се чувства поласкан, че е нужен и полезен на семейството си, не се чувства унизен и да ги върши с удоволствие. Предполага се, че за всяко семейство и всеки мъж е специфично, но е добре мъжете да бъдат въвличани в домашните задължения.
 
Пазаруването
Мъжете са най-големите консуматори на храна, всички го знаят. И ако жената носи торбите от пазар, веднага ще разбере, щом трябва да пазарува и за мъж. Така че е добре да му се вмени именно това тежко задължение, защото за изхранване на едно семейство не влизат само хляба и две кофички мляко. Колкото и да е ограничен бюджетът, трябва олио, захар, плодове, зеленчуци, перилни препарати и прочее и прочее, които не само като цена, но и като количество и килограми тежат доста. Колкото и да си разпределяш днес ще купя домати и олио, утре краставици и захар – все не се получава и всичко това тежи.

Така че, не е зле на мъжете да им се връчва по един списък с продукти на седмица и да отговарят за доставките. Ако мъжете имат автомобил, предполагам, че с радост се съгласяват веднъж на седмица да минат през супермаркета, но ако трябва да носят всичко на ръка ентусиазмът в пъти се понижава. Затова може би по-често виждате жени в автобусите с торби, отколкото мъже.
 
Готвенето
Ако мъжът ви е страстен кулинар, то най-вероятно той обича да готви, както и да напазарува продуктите. Ако за него е удоволствие – предоставяйте му полето на изява по-често. Да не говорим, че има такива семейства, в които той е водещият в кухнята и кулинарните деликатеси.

Прането
Има ли пералня машина – прането вече е детска игра. Даже не би трябвало да се счита като домакинска дейност, защото колко трудно може да е да разпределиш дрехите – по цвят и по материя, да ги сортираш и да пуснеш пералнята, след което да ги простреш?... Който не е прал купища дрехи на ръка, той не знае за какво става дума – протрити кокалчета на пръстите и разранени ръце.

Ремонтите
Ремонтите се смятат за типично мъжко задължение. Ако мъжът е от типа – направи си сам – семейството може да спести доста и дори да отиде на почивка с парите спестени от ремонта. Много по-евтино излиза, ако не плащате на майстор, а купувате само материалите. Но дори и нищо да не може да прави мъжът ви, най-добре го оторизирайте да се занимава с ремонтните работи и с майсторите, защото е ултра неприятно жена да се занимава с тях. Вероятността да не свършат всичко както трябва е много по-голяма, отколкото, ако мъж им обяснява какво да свършат, защото по презумпция майсторите си казват – „Неква си жена, кво ли разбира тя от замаски и теракоти.“, докато ако домакинът е мъж, дори да подозират, че нищо не схваща от тяхната работа, все пак външния му вид ги респектира.

Останалите мъжки задължения може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
4
 
! Отговори
до Слива преди 12 години
Ама иначе винаги устати и се с извинението слабия пол сме.Ехх ***.... ако е за нещо друго сте много силни. Вие сега искате отново мъж мечта. Да ти готви,пере,чисти,глади,пазарува,на работа да ходи (и много пари да вади) и още какво ли не . В момента е точно обратното на това което казваш , сега жените си чешат цял ден ****** и чакат всичко от мъжа!!
29
3
 
14
 
! Отговори
дюля преди 12 години
Мале българските търтеи колко настанаха, че трябва да помогнат малко в домакинството. Ами ще помагате като и жените се трудят наравно с вас много ясно. На мен за какво ми е мъж ако ще съм му слугиня? Слабият пол сме все пак. Вие като сте толкова силни физически какво само се скатавате?
28
8
 
11
 
! Отговори
of преди 12 години
Мили дами .... бившата ми съпруга получи всичко което и роди хитрата глава .. не работеше "домакиня все пак"... накрая се оказа че тя няма задължения но има много свободно време и го запълваше като измисляше поредният "проблем" за решаване. Вчико е до време подобно поведение води до тиха майна, събиране багаж, и купуване на билет за там отдето е дошла че ако тръгнеп да я караш ще я обесиш на първия стълб. С тези идеи се превръщате в *** които никой не търпи.
27
0
 
20
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
като 30 съм на мнение,че трябва баланс.ако жената работи, тя също е 8 часа на работа както съпруга си,след това ако я чака пазарене,готвене,пералня/някой казват ,че то е лесна работа,но дрехите не се пъхат там сами,не се вадят сами и не се простират,прибират и гладят сами/,да отделиш време на децата,сервираш, отсервираш,измиеш чинии,дали ще бъдеш след вече работен ден 10-12часа и добра и отзивчива в с.........затова мъже помагайте ни все пак оценяме го.
26
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 12 години
Като чета няколко мнения назад ми се струва, че няколко жени крайно са съжалили за взаимоотношенията си с настоящите си съпрузи...Трябва да има баланс, така че работата да се разпределя, а накрая и двамата да не са крайно изморени, да остава лично време, време за почивка, както и време да си обърнат един друг внимание и да си доставят удоволствие...толкова е просто...
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствено с ремонтите мога да се съглася и с *** ако е по тежък, иначе като я чета статията ще излезне скоро както казва онзи пич по-надоло, че и да раждаме трябва.А за готвенето бих готвил когато ми е кеф, не защото жена ми така иска, а просто защото готвя по добре.
24
11
 
11
 
! Отговори
личен опит преди 12 години
Взех да помагам, а пък тя като видя това , изобщо спря да прави нещо в къщи, че и започнаха да и шарят оченцата. Така ли.... шут у г.зо ..и сега съм щастлив.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така трябва да е. И докато мъжът е зает, жената няма ли право да заголи балдър пред комшията и да му пошепне на ушенце, колко е нещастна .
22
17
 
11
 
! Отговори
мъж та дрънка преди 12 години
И при това положение какви задължения остават за жените, да киснат по цял ден в "сура тефтера" а в останалото време да лапнат телефона и 5 часа да си дрънкат глупости с мама или с някоя приятелка? *бем ти и еманципацията, *бем ти смотаните списания дето им промиват главите.Абе ние мъже ли сме или лукови глави,,,яяяяя като в доброто старо време три пъти кютек дневно преди ядене профилактично и нещата ще си дойдат на мястото :))
21
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям мнението на 17-ти номер. Не може и аз да ходя да работя и след работа да се хващам да му подгъзувам на готованеца, понеже и той работел. Пък аз не съм ходела на работа - цял ден съм си почивала. И освен, че трябва да работим, да им прислугваме, трябва и да изглеждаме перфектно? Е как да стане? Съгласна съм да си гледам сама домакинството, ако оня търтей печели достатъчно, за да издържа и мен и децата. Но щом парите му не стигат и аз също трябва да работя и той трябва да помага!
20
3
 
7
 
! Отговори
една преди 12 години
за пазаруването не съм съгласна,но пък за готвенето са "за" с две ръце
19
6
 
6
 
! Отговори
ана преди 12 години
с най-голяма удоволствие му ги предоставям тези неща
18
10
 
26
 
! Отговори
:) преди 12 години
17, не мислиш ли, че в България не е редно да се казва, че мъжът изкарва парите? Тук не е призната професията Домакиня и жените имат честта освен да поддържат дома в изрядност, още и да ходят на работа? Защо е редно мъжът връщайки се от работа, да си почива, защото изкарва парите, а жената, връщайки се от работа, да се хваща за печката? Някак си не е справедливо. Пък после - жените на средна възраст не приличат на нищо. Ами как, като нямат време да се погледнат в огледалото, за да ви слугуват?
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро трябва мъжа и жената като партньори да си помагат взаимно ,не единия да върши всичко.
16
3
 
7
 
! Отговори
Big преди 12 години
Местим!
15
8
 
7
 
! Отговори
мъж преди 12 години
Дано да не прозвучи нахално, но щом мъжът пазарува, готви, пере, изхвърля *** и ремонтира (а нещо ми говори, че ще трябва, по аналогия с изхвърлянето на *** да чисти и изхвърля ***/торбите от прахосмукачката), за жената остава главно задължението чистене. От гледна точка на еманципацията - добре, но мъжът дали с тези задължения ще може да печели и пари за семейството или ще трябва да се разчита на жената? Да попитав и друго: децата, евентуално, койще ги възпитава - жената сама ли?
14
2
 
55
 
! Отговори
Мъж на място преди 12 години
Скапано сексистко сайтче! Жената на място никога няма да "вмени" всички тия задължения на мъжа до себе си.Мъжът на място никога няма да чака да му се каже "качи торбите" или "смени крушката".Всичко е в баланса на отношенията.Безценно е докато си омазан с масло докато сменяш бравата любимата да ти пъхне сандвич в устата. И докато тя е с неизсъхнал лак да и обелиш банан. Ама без принос и от двете страни - не става. А ако има хармония стават чудеса!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е важно кой какво върши вкъщи, по-важно е да има разбирателство и хармония във взаимоотношенията. А това е, което липсва в българската семейство последните две десетилетия.
12
0
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
На който както му изнася,така коментира!
11
3
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
Айде стига с безсмислените статии в Новинарски сайт, а? Дайте нещо за броя на милионерите в БГ, и че са се увеличили с 50% по време на криза. Как е а? Герб благодарим ти... или поне онези 50% ти благодарят.