Свекърва срещу тъща – война между Монтеки и Капулети

Едно безумно състезание на семейни ценности и нрави
12 апр 2012 20:30, Мария Дуковска
27
Свекърва срещу тъща – война между Монтеки и Капулети
Снимка: Reuters

Понякога неразбирателството между свекървата и снахата и между тъщата и зетя се превръща във войната на Монтеки и Капулети – състезание на семейни ценности и нрави. Обвиняват се взаимно, че едната е отгледала мамино синче, другата – мамина кокона. Но, истината никога не е само една.
 
Свекървата обвинява снахата, че не готви любимите ястия на сина й или не глади правилно ризите му, а слиповете изобщо не се сгъват по този начин. Когато синчето й се прибира от работа уморен, добре е някой да му подаде домашните чехли.
 
Снахата готви със зехтин и никога не прави запръжка, което маминка не одобрява. Тя не е роб на къщата, с прахосмукачка се чисти веднъж седмично и малко хаос не вреди.
 
Тъщата не може да понесе, че зет й не си оправя леглото, вместо това дъщеря й има двойна работа сутрин. Освен това умът й не го побира как мръсните чорапи могат да се мотаят из цялата къща, когато мястото им е в коша за пране. Кръвното й се вдига, когато види куп книги в тоалетната.
 
Зетят обича, когато гледа мач, да не го закачат с домакинска работа. Простирането на прането е женска работа и може да навреди на мъжкия му имидж. Излизането с приятели на бира по мъжки е напълно в реда на нещата.
 
Когато двама души се съберат, за да създадат семейство, е нужно време, за да напаснат навиците си. Идеалният случай е да живеят в самостоятелно жилище. Тогава сработването е много по-лесно, отколкото, когато живеят в дома на свекървата или тъщата.
 
Нормално е всеки човек да е различен, но когато двама души се обичат, те си прощават дребните недостатъци или просто престават да ги виждат. Мъжът и жената се превръщат в две зъбчати колела, смазани идеално и съвсем точно пасващи в сложната семейна машина.
 
Единственият начин да се предотврати избухването на фамилна война е тъщите и свекървите да си знаят гьола и да не се бъркат в политиката на младите семейства. Разбира се, трудно се приема различието на другия, което може дори да имаш за заплаха на собствените ти ценности. Дипломация и философски поглед към живота е разковничето на повечето семейни проблеми.
 
Да си припомним също, че сексът е идеален начин за сдобряване.

Още полезни съвети и интересна информация може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: свекървазеттъщаснаха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
izpatila преди 12 години
Темата за свекървите / тъщите е необятна... Аз тъща не съм имала (по обясними причини), но свекърва ми беше такова животно, ама такова животно...Че само като ви кажа, че накрая оставих мъжа ми заради нея, трябва да ви стане ясно за какво животно говоря. Сега мъжа ми идва и ми плаче, и ми се моли да се върна, ама е вече късно... Много късно прогледна!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поради очевидната липса на кардашоновини, днесбегето запълват празнината със "полезни съвети за ***"
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aбе откакто се запознах с роднините на мъжът ми се научих да мисля за себе си. Иначе тези хора са такива егоисти, че само да има възможност да използват теб и съпругът ти нямат спиране и все ти си винове, ако не си им угодил. Те.г.л.и.х им една, в тяхно присъствие повече мисля за дома си и съм по-добре. Иначе те са ненаситни лами. Ако си зле, не ги интересуа, ама ако са на зор веднага се сещат , че може да им дотрябваш и нямат спиране.
18
2
 
17
 
! Отговори
do 20 преди 12 години
И моята не бе съпричастна нито към мен, нито към децата. Но....да играят ролята пред мъжът ми (тя и женската му рода) на хора, които мислят за него, та затова ми намирали недостатъци или да обиждат и да не се интересуват от децата ми бяха ненадминати просто! Няма причина да ги обичам! И в домът ми се мъкнеха тайно от мен.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато свеки идваше в къщи се чуствах като нейна гостенка, тя казваше какво да се готви, разпределяше кой какво да прави и като я накараш тя да свърши нещо говореше, че ми била слуга. Радваям се, че се разкара от нас. Чуствам се вече в свой дом откакто не ми се мъкне.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм видяла добро от майката на мъжът ми студена и несъпричастна нито към детето ми, нито към мен и досадна, на всичкото отгоре винаги гледа да вземе, но никога да не даде. Най-щастлива се чуства, когато ми намира недостатъци или сипе хули и обвинения срещу мен. Изключително неприятна жена, срещите ми с нея са истинско мъчение за мен. Ама като почне и да се натриса в дома ми, ми идва да си потърся нов дом.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плащането по интернет на никого не го препоръчвам. По добре е плащането по телефон с кредитна карта. На всяка бележка да има телефон за плащане. Записваш датата и номера на платежното дата час и всичко свършва за 3 минути.Иска ми се да знам защо данаците не се разпределят на 6 и се плащат през месец? Така ще е много по леко за данакоплатците също и контрола ще е по добър
14
1
 
20
 
! Отговори
До 13 - Az преди 12 години
Пожелавам ти на 50-55 да си като моето семейство - нито сме провиснали, нито се носим неелегантно, нито секс ни липсва. Всичко си зависи от отделния човек. Стремя се да съм деликатна и толерантна спрямо по-младото поколение, но не знам дали те ме преценяват така. Дано не съм досадна, но агресивна със сигурност не съм - не ми е в характера.Накрая обаче, за да съм напълно честна и обективна, не мога да не споделя нещо. Скъпата ми майчица, която е вече на 82 г.,се бърка във всичко и не се предава!
13
1
 
18
 
! Отговори
до 13 от млада снаха преди 12 години
Много елементарно обяснение. Винаги ме е изумявало мисленето на някой хора....все едно вечно ще останат млади. Всеки е бил на 25, при добър късмет ще достигне и 55. И едва ли би искал някой да говори за него по този начин- като провиснал, ненужен човек.А по отношение на това младите да живеят отделно и да поставят границата още в самото начало съм напълно за! Но по съвсем други причини.
12
1
 
20
 
! Отговори
продъл. от 15 преди 12 години
Властта е сладко нещо и за управляващите , и за всеки човек. До вчера е имал дете и го е командвал, и то се е съобразявало, и хоп днес изведнъж не може. Как родителят да възприеме ,че вече няма да споделят с него и да го питат. Няма да слушат съветите му. Няма да се съобразяват с него... Трудно е. Затова единствения виновен на хоризонта за това е чуждото дете ( снаха или зет) Той/ тя е съществото отделило детето му от него/нея. Колкото по- прости са родителите - толкова по- голям е тормоза.
11
2
 
14
 
! Отговори
до Аз 13 преди 12 години
Странно обяснение на проблемите на тъщата и свекървата и то погледнато само от сексуална гледна точка... Защо само снахата да е обект на завист заради младостта си я ,а не и дъщерята?- Защото е тъпотия да се сравнява така! Външния вид е без значение. ВЛАСТТА обаче има значение. Това че възрастния управлява и командва му дава крила (без ред бул). Смята че заради опита си трябва да бъде слушан ,без коментари и недоволство. Смята че това е част от уважението което му дължат.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Конфликт има само когато живеят под един покрив. Когато всяко семейство си е самостоятелно, просто няма база за конфликт.
9
17
 
11
 
! Отговори
Az преди 12 години
Проблемите на тъщата и свекървата са два-че не може да контролира вече детето си и че не е млада като него. И едната, и другата се пръскат егоистично по шевовете от яд, че снахата е на 25, а не като нея дърта и провиснала 50 годишна дропла,а па зетят не прилича на омръзналия до втърсване 55 годишен дядка с меката...Чувстват се отхвърлени,ненужни и смятат,че спрямо тях се извършва вселенска несправедливост.Майките трябва да се уважават,но трябва да бъдат поставени на местото им още в началото
8
12
 
12
 
! Отговори
до 9 и 11 преди 12 години
И вашия ред ще дойде, да станете свекърви и тъщи.Тогава песничката която ще запеете ще бъде съвсем друга.Малко търпение само и ще сте от другата страна,хахахахахахаха.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази, която е сложила '-' на 9 трябва да е голяма натрапница. Ти не го искаш, а то ти се натиска. Това се казва психически терор. Ами виждаш, че не си приятен някъде, ами не ходи. Пък и не те канят. Синът ти живее вече с друг човек и може на другия твоите посещения да не са приятни в собствения му дом. Е, това само една ***.а бг. свекърва го може.
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Починах си откакто свеки не си прави разходки до вкъщи. Чак тогава мъжът ми видя, че и той има отговорности вкъщи. Иначе идва мамиинка и той си мисли, че тя помага нещо. А тя седнала като принцеса и чака да и правя компания, да я нагостя и да ме ръководи според нейните допотопни разбирания за семейсвто. Ако не си съгласен тръшкането е ужасно. Радам се, че се разкара. Луда работа бе! Скъса ми нервите бабаката!
5
24
 
3
 
! Отговори
* преди 12 години
2 а може тъстът да е спорен между зет и тъща !?Не мога до се съглася , че младите трябва да се оставят напълно без контрол / поне не всички/ . Да се върти дом и семейство е сложно ...
4
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам един познат,който *** и тъща си и жена си,бивш манекен е,тъщата е на 44,ама е яка пранга,чак му завиждам.
3
2
 
56
 
! Отговори
Да, ама не! преди 12 години
Дори младите да имат отделно жилище и да се сплотят около идеята да се каже на маминките, че трябва "да си знаят гьола", в България тъщата и особено свекървата не можеш да ги озаптиш! Те са убедени, че докато са живи, трябва да ръководят децата си и да им се бъркат във всичко. Изключенията са голяма рядкост.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2, тъщата я уреди, а свекървата какво