Жените преуспяват в кариерата, когато не са привлекателни

Дамите наблягат на работата, ако нямат шанс за мъж
18 апр 2012 08:04,
70
Жените преуспяват в кариерата, когато не са привлекателни
Снимка: архив, Reuters

Жените наблягат на кариерата, когато не се чувстват достатъчно атрактивни, за да се сдобият с партньор и да изградят семейство, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Колкото повече една дама се чувства безлична, толкова по-изкушена бива тя от успеха в службата. Според екипа на  Кристина Дуранте от университета в Сан Антонио еволюционно  жените са се развили, за да се наложат като пазителки на домашното огнище, а мъжете - като отговорни за набавянето на храната.

В наши дни, когато в даден район представителите на мъжки пол не са в достатъчно количество, посестримите на Ева, и най вече по-непривлекателните от тях, сами се наемат с осигуряването на прехраната.

Дуранте и сътрудниците й установили статистически, че колкото намалявал броят на мъжете като добра партия за женене в един щат, толкова растяло количеството на преуспелите жени в кариерата.

В подобни щати американките ставали майки в по-стара възраст и раждали по-малко деца. Учените провели редица експерименти, в които убеждавали анкетираните 87 доброволки, чев дадена ситуация започват да липсват "мъже за женене" и същевременно ги питали - какво ще изберат - кариерата или семейството.

Те масово залагали на кариерата. Това важало в особена степен за тези, които се чувствали по-малко атрактивни и били уверени, че много трудно ще си намерят брачен партньор.

"Ние със сигурност установихме, че съотношението между  мъжете и жените в брачна възраст влияе на местно равнище върху аспирациите на дамите за кариерна реализация", заяви Кристина Дуранте.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: кариеражени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
до чикатило преди 11 години
брой до 10,преди да на пишеш нещо
15
4
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
***, петно не хваща
14
9
 
33
 
! Отговори
петрова преди 11 години
Глупости! Успелите жени са обикновено и по-сексапилни от неуспелите.
13
5
 
29
 
! Отговори
0 преди 11 години
да разбираме,че хубавите жени са *** или неуспели??май има грашка някъде в изследването ви!
12
3
 
12
 
! Отговори
име преди 11 години
големи глупости!
11
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че мъжете сме едни аполони всички з..би. Глейте, че три четвърти от чичетата са потни космати селяци с бирени шкембета, а тези между 20-30 са като *** в лице. Много се дразна на такива предразсъдъци
10
13
 
27
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
Тази статия е написана от накой мухъл с малко пишле, който се страхува от силните, можещи, знаещи и красиви жени, и вместо това предпочита някоя куха лейка, чиито характер да извая по свой собствен вкус. Най-вероятно мухълът твърди и, че мястото на жената е в кухнята и това най-често е така, защото не знае какво да прави с нея в спалнята..
9
1
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Забравили са да кажат,че когато 2 кандидатки за работа са еднакво подходящи,печели по-красивата от тях.
8
4
 
9
 
! Отговори
shovinisti преди 11 години
Kolko nediskriminirashto...ili muj ili neshtastni karieristki bez muj. razbira se i grozni... eh eh...tazi statiq e meko kazano obidna i go kazva jena - advokat i sus semeistvo. Kakvi li sa kompleksite na avtora na statiqta che da gi pishe takiva.
7
1
 
44
 
! Отговори
olori преди 11 години
Аз поздравявам всички жени, които се считат за привлекателни, обичат партньорите си и в същото време си отстояват позициите в офиса и се развиват. Защото има и такива сред нас!
6
2
 
32
 
! Отговори
до днес-а преди 11 години
Тогава как Фидосова е преуспяла? Да не би да си мислите, че не е привлекателна?
5
7
 
16
 
! Отговори
bez преди 11 години
V BG jenite sa mnogo krasivi! Pa i majete i te.
4
10
 
5
 
! Отговори
Мери преди 11 години
Жените преуспяват в кариерата, когато не са привлекателни. Нека бате Бойко прочете това нещо и да си направи сметка защо напоследък назначи привлекателни, поне външно, министърки и зам.министърки и то на отговорни министерства. Да има едно наум, че после ще ги бие о главата си, защото МС не е постоянно действащо ревю, а орган на изп. власт...
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами крайно време е и в България да има специални ТВ програми с цел запознансто и уреждане на брак. Има такива предавания например в съседна Турция и много хора ги сгодиха по този начин и така тези хора се спасиха от самотата. Тука си имаме само Море от любов при което целта е различна.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** това е много тъпо. И без да го установяват е ясно че е така. Когато една жена не е желана от мъжете ще набляга на друго. Когато няма семейсто, нормално е да се съсредоточава повече в работата и като стане на 50 има голяма вероятност да стане една злобна жена която мрази всеки и всичко около себе си, както спомена No1. Най-малкото което е, си остават особени. То и с мъжете е така, но сигурно и за тях въпросните учени ще направят скоро проучване че да го установят...
1
11
 
25
 
! Отговори
мъж преди 11 години
това е самата истина аз си патя от *** и грозна началничка ама това е положението за жалост.има и една стара мома която още малко ще остани и да спи в службата.а също и стар ерген ***.