Страхът от изневяра те засилва към олтара

Петте причини, поради които хората се женят
Обновена: 23 апр 2012 11:08 | 23 апр 2012 11:00, Мария Дуковска
59
Страхът от изневяра те засилва към олтара
Снимка: Reuters

Публично известен факт, доказан от статистиката, е, че почти половината бракове у нас завършват с развод. Тази тенденция неминуемо води до въпроса какъв е смисълът на брака днес и сега, в XXI век.

Ето няколко предположения защо хората все още искат да се обвържат публично, законно, пред държавата и Бога:

Признават връзката и ангажимента си
 
За голяма част от хората, решили се на стъпката брак, е важно да засвидетелстват любовта си към другия пред всички. Друг е въпросът, че когато обичаш някого, подписът не би трябвало да има значение, но все пак показва желание за ангажимент и отговорност.
 
Обет за моногамност
 
Повечето хора наистина вярват, че бракът ще ги защити от изневяра или че поне половинката им сериозно ще се замисли, преди да скочи в нечие чуждо легло.
 
Страх от общественото мнение
 
Предразсъдъците в обществото често притискат двойките към тази най-важна и сериозна стъпка – бракът. Много от бъдещите младоженци се страхуват от коментарите на близки и роднини, които осъждат безбрачното съжителство.
 
Децата
 
Все още битува вярването, че децата трябва да се отглеждат в семейство, в което мама и татко са се врекли един на друг, скрепили са съюза си със „свещения“ подпис в съвета. Истината обаче е, че децата имат нужда най-вече от любовта и грижата на своите родители.

Доверие в брачната институция
 
Вярата в брака и вечната любов е присъща на характера на романтичните хора. И това е основната причина, която ги тласка към узаконяване на връзката им, в което няма нищо лошо, разбира се. Стига наистина да продължи завинаги.

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са 5-те най-*** причини, наред с 6-тата, какво ще кажат хората, станал/а си на Х години, а още не си женен/омъжена. И като лепнат на някой етикет стара мома или стар ерген и направо ужас. Почват да гледат на него/нея като на 2-ро качество човек, нищо че същите тия морализатори се бия всеки ден, ама нали пред обществото са си изпълнили задължението и са се обвързали. Хора, ужасно е тъпо да се гледа на брака като на нещо задължително! За това и има толкова много разводи.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахахахахахах ИСКРЕНО СЕ РАЗСМЯХ!!! хахахахаххаха"Страхът от изневяра те засилва към олтара" не олтара ами дръвника
30
5
 
42
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"На всяка жена желая да се види в бяло"! Чрез този коментар се уверявам за пореден път ,че от жените по-глупави няма !!Ние затова на турски казваме /сачъ узун ,аклъ къса/ :косата й е дълга ,но акъла й е къс ! Не мога да си обясна защо се отдава толкова голямо значение на нещо ,което е само един ден в живота ,стува толкова скъпо ,а след 5 г. дори и не гледаш касетките от сватбата си! Аз пък желая на всяка жена и мъж да имат здрави и умни деца ,останалото е бош лаф /празни приказки/ !
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Море, да мога да се откача ще ме хванат за хея да повторя...
28
5
 
32
 
! Отговори
от мен преди 11 години
Сватбата е най-*** нещо на света ! Масраф за роднини дето не си ги виждал и най-вероятно няма да ги видиш повече. Излишни пари за безобразно големи количества храна и *** за украси и т.н. Излишна показност и простотия !!! и не е никаква гаранция за успешно съжителство .
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казвате традиция, ама в някои племена си е традиция човешкото жертвоприношение или пък яденето на трупа на починал роднина, при това го практикуват от хилядолетия. Хайде по тая логика и такива практики да въведем, защото са традиция! А да не ви разправям какви практики е имало при траките. Искате ли да горим вдовиците на клада с тялото на починали съпруг защото и това е традиция, при това при хора, които смятаме за свои прадеди!
26
26
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Абе Марио, ти ли си бе? Нещо виждам, че си сменил ника или раздвоението пак е хванало и не знаеш кой си? Нищо, нищо. *** при добрият чичко доктор той ще ти даде едни хапченца и после всичко пек ще си е наред.
25
6
 
27
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Сватбата е най-безсмисленото събитие в живота. Теглиш луди пари от банката, профукваш ги за една вечер и след това ги връщаш три-четири години. Само и само да покажеш, че и ти можеш да направиш сватба.Идиотизъм!
24
11
 
10
 
! Отговори
индианец преди 11 години
Ожених се за гаджето ми, защото тъщата ме натискаше. Но след сватбата и тя взе, че ми стана любовница. Няма къде да мърдам с две жени.
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не всяка жена желае да се види в бяло. Аз съжалявам, че се поддадох на дългогодишния роднински тормоз. За мен цялата щуротия беше абсолютно ненужна, да не говорим каква грехота е да се хвърлят толкова пари за един ден.А и аз лично не можах да намеря компромис в начина на празнуване с роднини и с приятели едновременно. Иначе моментът на подписването ми беше страхотно вълнуващ и емоционален и за миг не съжалявам.
22
4
 
5
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 11 години
PO DOBRE VOINA....OTKOLKOTO S EDNA......
21
2
 
7
 
! Отговори
fakt преди 11 години
Целият свят го е ударил на ---изуй-***!
20
3
 
14
 
! Отговори
мими преди 11 години
айде, като живееш в общество, а не сам да се чувстваш длъжен, заради обществото??? това са глупости. никой няма право да ти се меси в живота и да ти казва, че трябва да се ожениш, защото е традиция или заради другите хора. човек прави това, заради СЕБЕ си. и то ако иска.и какво значи традиция от хиляди години? човечеството върви напред и се развива. не може да спрете този процес.
19
3
 
21
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
"Трябва да си тотален ***, ***, необразован, неморален, човек не държащ на половинката си, ***, гей, или каквото и да е за да не искаш сватба. " И ако поискаш сватба вече не си такъв! така ли? Много тъпо и ограничено разсъждение по темата!
18
3
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Въпрос към всички, които се застъпват за брака с довода, че всяка жена иска да се види булка: каква булка според традициите, на които се осланяте е една обикновено бременна в 3-4 месец жена? Та тя не би трябвало да може да прекрачи прага на църквата, защото каноните не го позволяват. Или сега ще кажете "традициите не са това, което бяха"?! Тогава защо се застъпвате за тях? Защото хората ще кажат женен е, значи е почтен и нормален. Според чии представи? Аман от ЛИЦЕМЕРИ!
17
8
 
18
 
! Отговори
V преди 11 години
Иван го е казал най-добре, изключително точно. Само там където любовта не е истинска бракът (подписът) е проблем. Когато двама души се обичат сватбата е нещо обичайно, желано и прекрасно. Достойно е за всеки мъж да изтърпи цялата суетня около сватбата, за да покаже обичта към жена си!
16
4
 
25
 
! Отговори
! преди 11 години
Обикновено сватбата е за родителите, близките. За младоженците остава почти само умората и това да могат да прибавят притежателното местоимение към "жена" или "мъж". Нямам брак, но съм по-омъжена от мнозина, скрепили съюза си с подписи. Подписът не би спрял някого да изневери или да се държи по-малко свински спрямо човека до него. Семейството е семейство, когато в него има обич и уважение, а не когато има подпис. Ако бракът е панацея, нямаше да има бракоразводни адвокати.
15
17
 
9
 
! Отговори
До 14 от 6 преди 11 години
По твоята логика, и съвместното съжителство не е измерител на морала и етичните ценности. Колко деца са отгледани само от единия родител и са прекрасни хора. Само че брака си е една традиция и едно прекрасно нещо, което всеки един човек трябва да изпита. Всяка жена иска да се види булка, всеки баща иска да види щерка си булка, всички баби, дядовци и роднини са много по щастливи и сигурни. Ти живееш в общество, а не сам. Ти създаваш семейство с доста по-голяма цел от просто да имаш дете.
14
24
 
9
 
! Отговори
До Иван преди 11 години
Съгласен съм напълно с теб. Като изключим финансови причини, които са проблем пред много хора искащи да се оженят и да създадат семейство всичко друго е неприемливо. Трябва да си тотален ***, ***, необразован, неморален, човек не държащ на половинката си, ***, гей, или каквото и да е за да не искаш сватба.
13
10
 
30
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Аз не мога да разбера - много хора казват, че не е от значение един подпис, когато я има любовта. Ами тогава какъв би бил проблемът да се подпишеш, когато наистина обичаш човека?? Нали това е само един подпис - кажи "ДА, обичам го този човек" и се подпиши :) нищо работа.Второто нещо е - всяка една жена иска да изживее този ден, да бъде булка, да бъде център на вниманието, да й бъде предложено, да има пръстен. Всеки мъж, който обича жена си би искал да и достави това удоволствие!