Страхът от изневяра те засилва към олтара

Петте причини, поради които хората се женят
Обновена: 23 апр 2012 11:08 | 23 апр 2012 11:00, Мария Дуковска
59
Страхът от изневяра те засилва към олтара
Снимка: Reuters

Публично известен факт, доказан от статистиката, е, че почти половината бракове у нас завършват с развод. Тази тенденция неминуемо води до въпроса какъв е смисълът на брака днес и сега, в XXI век.

Ето няколко предположения защо хората все още искат да се обвържат публично, законно, пред държавата и Бога:

Признават връзката и ангажимента си
 
За голяма част от хората, решили се на стъпката брак, е важно да засвидетелстват любовта си към другия пред всички. Друг е въпросът, че когато обичаш някого, подписът не би трябвало да има значение, но все пак показва желание за ангажимент и отговорност.
 
Обет за моногамност
 
Повечето хора наистина вярват, че бракът ще ги защити от изневяра или че поне половинката им сериозно ще се замисли, преди да скочи в нечие чуждо легло.
 
Страх от общественото мнение
 
Предразсъдъците в обществото често притискат двойките към тази най-важна и сериозна стъпка – бракът. Много от бъдещите младоженци се страхуват от коментарите на близки и роднини, които осъждат безбрачното съжителство.
 
Децата
 
Все още битува вярването, че децата трябва да се отглеждат в семейство, в което мама и татко са се врекли един на друг, скрепили са съюза си със „свещения“ подпис в съвета. Истината обаче е, че децата имат нужда най-вече от любовта и грижата на своите родители.

Доверие в брачната институция
 
Вярата в брака и вечната любов е присъща на характера на романтичните хора. И това е основната причина, която ги тласка към узаконяване на връзката им, в което няма нищо лошо, разбира се. Стига наистина да продължи завинаги.

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само от тъпата статия не разбирам защо обвързвате обичта и грижите към децата с брака - нямат нищо общо. Но ми обяснете как ще се развива нормално едно дете и какви ценности ще има то, ако мама и тати са само "гаджета"? И как ще накараш един мъж да поеме отговорността за детето, когато вече "Муци" не е на дневен ред?
11
12
 
16
 
! Отговори
Чин ин кир преди 11 години
Сватбата е традиция, предавана от поколенията от последните 4000 години. И прабългарите, и средновековните българи, и по османско и по комунистическо робство това си е традиция, която се е запазила и е много хубава. И сега някакви псевдо-модерни тинейджъри ще ми се правят на големите американци. Модерен живот, забързан, променящ се....... бля бля бля. Ходете се гръмнете и по-малко американски бози. Прочетете поне една книга и ще разберете значението на брака и семейството е човешкото общество.
10
1
 
9
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Аман от *** и безсмислени статии!Като няма новини не препечатвайте глупости.
9
0
 
2
 
! Отговори
до 5 (от студент) преди 11 години
Напулно сам съгласен и с твойто мнение ;)
8
1
 
14
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Нито подписа, нито липсата му променят нещо в една връзка.
7
2
 
22
 
! Отговори
Мими преди 11 години
За съжаление наистина все още нещата се случват, заради другите хора. Въпреки че другите хора няма да дойдат да ти изплащат кредита, който евентуално е изтеглен, за да се направи сватбата.На фона на това се чудя точно на поколението на тези родители, които не могат да се гледат вкъщи, ама все още за тях това, че са сключили брак е голямо Постижение. И всички млади без брак са втора категория. Ако това е критерий за успех в живота пази боже...
6
7
 
18
 
! Отговори
В странство преди 11 години
Ето затова западното общество замира и хората все повече си казват "На мен ми се живее, не искам бебе!" , "Рано ми е, искам да си живея поне до 35" , "Женитбата е демоде" ....... Какво е семейството без брак, трябва да има някакви морални и етични принципи. Религията не е да се молиш на бог, а да те научи да си честен, морален. Затова е виновна и църквата, която краде народа, не ни трябва църква за да ни свърва с бог. Той е вътрешно усещане, може на морето на плажа да имам духовно усещане.
5
2
 
21
 
! Отговори
До студент преди 11 години
Приятелю, когато държиш на един човек и го обичаш истински подписът въобще не е от значение. Точно както можеш да обичаш някого и без подпис, така и можеш да направиш живота му ад, въпреки подписа. Някога просто е нямало как да живееш с някого ако не сте женени, но сега цялата работа си е формална. Ако искате можете и заедно да си живеете и дете да си родите, по новия семеен кодекс то има същите права като детето с женени родители, така че разлика никаква. *** ако искате да се жените, защо не.
4
1
 
28
 
! Отговори
студент преди 11 години
Сватбата е хубаво нещо за хора които искат да са заедно :) Изневярата няма нищо общо... всичко е до човек! ;)
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една приятелка наскоро се омъжи след 10 години съжителство и ми обясни, че те не искали, ама тяхните ги накарали, защото съседите били почнали да ги одумват! Е...ти причината! Да се омъжиш/ожениш за да не те разнасят клюкарките из квартала! И това в София, не в някое село! И после как няма да завършват такива бракове с развод? Като са се женили заради роднините/съседката и т.н. но не и заради себе си. Простотия не, ами простотия!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahahaha bez komentar...
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости