Страхът от изневяра те засилва към олтара

Петте причини, поради които хората се женят
Обновена: 23 апр 2012 11:08 | 23 апр 2012 11:00, Мария Дуковска
59
Страхът от изневяра те засилва към олтара
Снимка: Reuters

Публично известен факт, доказан от статистиката, е, че почти половината бракове у нас завършват с развод. Тази тенденция неминуемо води до въпроса какъв е смисълът на брака днес и сега, в XXI век.

Ето няколко предположения защо хората все още искат да се обвържат публично, законно, пред държавата и Бога:

Признават връзката и ангажимента си
 
За голяма част от хората, решили се на стъпката брак, е важно да засвидетелстват любовта си към другия пред всички. Друг е въпросът, че когато обичаш някого, подписът не би трябвало да има значение, но все пак показва желание за ангажимент и отговорност.
 
Обет за моногамност
 
Повечето хора наистина вярват, че бракът ще ги защити от изневяра или че поне половинката им сериозно ще се замисли, преди да скочи в нечие чуждо легло.
 
Страх от общественото мнение
 
Предразсъдъците в обществото често притискат двойките към тази най-важна и сериозна стъпка – бракът. Много от бъдещите младоженци се страхуват от коментарите на близки и роднини, които осъждат безбрачното съжителство.
 
Децата
 
Все още битува вярването, че децата трябва да се отглеждат в семейство, в което мама и татко са се врекли един на друг, скрепили са съюза си със „свещения“ подпис в съвета. Истината обаче е, че децата имат нужда най-вече от любовта и грижата на своите родители.

Доверие в брачната институция
 
Вярата в брака и вечната любов е присъща на характера на романтичните хора. И това е основната причина, която ги тласка към узаконяване на връзката им, в което няма нищо лошо, разбира се. Стига наистина да продължи завинаги.

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Не искам нито сватба,нито брак нито семейство,още по-малко деца! Искам да си *** насам натам,да си живея сам или с неква жена,за да ми слугува и да я *** и да си живея живота..да обикалям публичните домове и да пия по заведенията! Аз съм бохем,мразещ да работи и искащ да живее като пич! Който иска да си прави деца и семейство,но да не е тук, в тоя БГ ***!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои хора тук бъркат брак със сватба. Различни неща са, и всяко може без другото. Мога да се подпиша без да вдигам банкети. А може облечена в бяло да опъна голяма софра и да ме отразят всички родни медии, но да не се подпиша както направиха едни родни "звезди". :)
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oх, какви ги има само! Добре е да се женят, защото има много нагли роднини. Особено, ако не са свикнали детето или брата или сестрата да са женени. Леле-мале, тези после са най-големи съсипници на семействата на близките си и всичко е заради лична изгода на въпросните роднини. Грубо, но е факт.
49
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
51, прав си, но финансовите въпроси ли са най-важното, което трябва да ти определя ритъма на живот и решенията? Ако си мъж/жена на място ще си защитаваш интересите и никой (дори и спътника в живота) няма да ти се бърка в твоите решения. Съгласуваш общите неща (но това и при съжителство е също толкова важно), но твоите лични нито тъщи,свекърви, жени, деца никой не може да ти се меси!
48
3
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
44 и така да е, решавайки да създадеш семейство се предполага,че и да залиташ основно ще държиш на него.Кофти е да се работи по проекти и да пътуваш.Това за съжаление е съдбата на много хора, но същото това не се цени особено от хората с възможности.Колкото до "алчни свекърви" и защита на деца това са смешки от хора, които не създават респект от себе си и не могат да се борят за себе си и ближните си.Аз лично нямам още 3г, но е скоро и за сега не мисля да се развеждам, а за деца.Успех на всички!
47
4
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
финансовите въпроси са много по-прости при хора без брак. там свекърви няма. нито тъщи. има двама човека, които живеят заедно, защото имат нужда от това, защото се обичат и уважават пространството на другия. децата са спокойни и виждат щастливи родители. ако настъпи разрив, не чакаш някой съдия да ти каже "вече си свободен", нито пък раждаш дете, за да заздравиш брака, който вече е пропукан.
46
3
 
7
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Абе то е ясно защо хората сключват брак, но не е ясно защо почти всички се развеждат до 3 г. след това.
45
2
 
15
 
! Отговори
? преди 11 години
Чудех се кога ли някой ще възроди думата "***"?! Е, намери си 38 се сети за българския тълковен речник. Срамувам се, че има такава дума. Детето е дар Божи. Дали е заченато или родено в брак би трябвало да бъде без значение за нормалния човек. Истината е, че ние хората сме зли, затова сме и измислили подобни думи. Защото, ако на майката не й пука, че е родила дете без брак, няма как да я уязвиш, но можеш да убиеш една невинна душа, като я наречеш ***. Брак или конкубинат-въпрос на избор.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛА-БАЛА
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Страхът от изневяра те засилва към олтара"?! Че ти щом още преди да сключиш брак нямаш вяра на партньора си и мислиш, че може да ти изневери, тогава какво правим след 10 години? Ако някой си мисли, че като сложиш пръстен на ръката на другия това ще го/я спре да изневери ако го иска много, ама много се лъже. И сто обеда да дадеш, ако си решил да ги нарушиш нищо няма да те спре.
42
2
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
МУХАХАХАХАХАХАХАА
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами на никоя жена не й е приятно роднините на мъжът й да искат от него пари, а когато тя, жената му поиска той все няма за нея и за децата.А още по-грозно е, когато майка му започне да следси как се облича жена му и какво си купува. Недай си боже да охарчи синът й и за нея да не остане. Направо не понасям такива в..а.м.п.и.р.к.и. От тази гледна точка бракът подсигурява някаква защита на децата в това семейство.
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора живеем в 21 век, не в 18. Днес всичко се променя бясна скорост. Преди 200 години хората рядко са напускали родното село и едва ли не от деца са знаели кой за коя ще се ожени и какъв ще е животът им. Днес имаме 1000 възможности. Пътуване, срещаме нови хора, за 10 години сменяме работата, жилището, града, че и държавата, съответно и интересите и ценостите ни се променят. Днес ценим едни качества, утре други. За това и е трудно да останем с един човек 50 години. Трябва да се помисли за това.
39
5
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
За разлика от някои ....
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познавам един мъж, на който децата и жена му са все на границата на безпаричието, а майка му дойде в къщата му и започва да държи сметка какво се дава за семейството му, но когато взима от него за себе си и за кака му - винаги го прави тайно и винаги гледа финансите му да вървят към тях. Грозна работа!
37
6
 
7
 
! Отговори
do 40 преди 11 години
Ама ти си мислела.....
36
3
 
10
 
! Отговори
Алчна свекърва преди 11 години
Мислех, че жените се омъжват.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eдинствената причина една жена да се ожени е да защити себе си и децата от алчни свекърви и роднини на половинката й, които безсърдечно нахлуват в личното й пространство и се държат като господари на домът й и семейните финанси. Не че това ги спира по-напористите,но може да ги спреш със законови методи.
34
9
 
5
 
! Отговори
Дрън - дрън преди 11 години
за 1: ритуалите имат огромно значение в човешкото общество и винаги ще имат независимо от промените във формата;за 2: без коментар, тъпо е;за 3: всеки родител иска сигурност за детето си и това е основния мотив да се настоява за обвързване;за 4: не знам каква е истината, но в БТР още не е променено определението за думата "***";за 5: без коментар.
33
9
 
15
 
! Отговори
nady преди 11 години
Не разбирам защо целият тон на статията е с лек пренебрежителен тон към институцията на брака. Наречете ме консервативна - не виждам по-добра атмосфера за дете от женени родители, които се обичат. Откога е едва ли не "демоде" да се вречеш във вярност?