Как да се преборим с гнева си

Няколко начина за справяне с фрустрацията и гнева в зависимост от това дали сте с по-горещ или по-ироничен характер
5
Как да се преборим с гнева си
Хората все по-често демонстрират недоволството и гневa си публично. Снимка: Reuters

В даде момент гневът застига всеки и е много трудно да бъде овладян. Има хора, които дори стигат до физическа агресия, след което дълбоко съжаляват. Гневът е изключително силна емоция, която може да замъгли разсъдъка и да нанесе непоправими щети на взаимоотношенията между хората. Причините за него са много и той се проявява по различен начин.

Ето и най-често срещаните видове гняв, предпоставките за него и как може да го овладеете:

Вид гняв: Експлозивен

Как се проявява: „Ако си оставиш якето на пода още веднъж, те напускам!" Може по принцип да сте търпеливи и да отнема време докато прелее чашата на търпението ви, но когато това стане, земята трепери и хората търсят подслон!

Защо го правите: Ако не сте научени да се справяте с раздразнението си, вие по навик преглъщате и трупате недоволство, докато не можете да преглъщате повече. На края всичко приключва с избухване.

Има хора, които са пристрастени към яростните атаки и черпят енергия от прилива на адреналин от скандала, а да не говорим, че по този начин са свикнали да постигат своето ... или поне за кратко.

Последствията: Буквално невъзможно е да изпитвате разбиране и гняв по едно и също време, за това е твърде вероятно заради разгорещеността на момента да кажете или направите неща, за които после да съжалявате.

Как да постъпвате: Изчакайте да ви мине. Изследвания са доказали, че неврологичната гневна реакция трае не повече от 2 секунди, а за да останеш истински ядосан отвъд това време изисква усилие. Рецитирайте стихотворение на ум или пребройте до 10 и вижте дали нуждата да избухнете не се намалила.

От друга страна е добре, и за вас и за човека отсреща, да обмисляте добре репликите си, защото простото „Това, което направи истински ме нарани" ще свърши повече работа .

Вид гняв: Насилие върху собствената личност

Как се проявява: „Моя е вината, че той не ми помага! Аз съм ужасна съпруга!" Винаги намирате начин да локализирате проблема у себе си.

Защо го правите: Някъде някога самочувствието ви е пострадало и вие сте решили, че е по-добре да се ядосаш на себе си, отколкото на някой друг.

Останалото прочетете в Tialoto.bg


5
Още по темата: гнявпроявипричини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 8 години
При всяка сложна ситуация вдишвайте бавно през носа и издишвайте бавно през устата. Гарантирам ви нормализиране на състоянието, ако не напълно, то в голяма степен.
3
0
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 8 години
Ако човек е нормален и няма психични проблеми може да се пребори с гнева и злобата ! Но когато причините са на психическа основа нещата са зле ,тогава дори се радваш ,че някакъв турски гражданин бил нахапан от кучета в Бг.!!! Пазете си психическото здраве ,това не е шега и не трябва да се подценява !
2
2
 
2
 
! Отговори
асен преди 8 години
аз се ядосвам на град свищов,където са против мен и гражданите и полицията,без причина просто самият град са брутално комплексари,ходил съм и в други 20-25 града в бг,но свищов е уникален с свойте брутално комплексирани граждани.в свищов са против мен и гражданите и полицията това е проявата им на слабост,която всъщност ме вдъхновява,щото ако се оплача на приятели значи можем да бием целия свищов.
1
0
 
9
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Да бе, да! Глупости! Когато съм ядосан, най-малкото някой може да ме накара да рецитирам стихотворения! Нека опита!