Как да издържим на работа, която мразим

Дори и за това си има техники. Вижте ги
28 юни 2012 09:27,
8
Как да издържим на работа, която мразим
Снимка: Reuters

Алармата ви буди сутрин и отново се изпълвате с недоволство и отчаяние. Така се будите от понеделник до петък, защото отивате на работа, която направо мразите. И сте в положение, от което не можете да се измъкнете. Чудите се кое е по-добре: да сте без пари и без омразна работа или с малко повече средства и работа, която ви измъчва.

Като си измиете очите, трезвият ви ум започва да се пробужда и да вярва, че днешния ден може би няма да е толкова лош. Хубаво е да вярвате, но въпросът е как да превърнете това си желание в реалност. Или поне как да изтърпите, докато на хоризонтa на надеждата не се появи работа, която да вършите с удоволствие. Ето нашите няколко съвета за понасяне на омразната служба:

Опитайте да завържете нови приятелства

В работна обстановка, лишена от приятни хора, това може да ви се стори трудно, но поне бихте могли да намерите някой, с когото да говорите на един език. Ако все пак има приятни колеги, се опитайте да се сприятелите. Така дори и работата да е непоносима, времето би отминавало по по-приятен начин. Общителността и добрите взаимоотношения с хората биха ви били полезни и за бъдеще.

Намерете си забавления на работното място

Ако сте пред компютър и не сте особено заети, влезте в Skype или намерете интересни сайтове за разглеждане. Свалете си електронна книга и си почетете. Ако нямате толкова свободно време, си пуснете музика за подобряване на настроението. Или пък си мислете за някакво весело преживяване. Когато изложите съзнанието си на приятни мисли, те остават и по-късно да витаят в съзнанието ви.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато си принуден да бачкаш на едно място понеже си с ясното съзнание, че напуснеш ли (съкратят ли те) дълго време няма да намериш работа си принуден да търпиш. Това разбира се не се отнася за държавните служби, където по цял ден си клатиш краката, заплатата ти върви и бонусче, това-онова пак си добре. За това и толкова хора са принудени да стоят на работа, която откровено мразят и с хор, които не понасят просто защото няма алтернатива и избор в тази скапана държава.
6
0
 
2
 
! Отговори
42 преди 11 години
номер 5 изключително прав си..
5
0
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Не си съвсем прав. татуираш талпата на капака на трошката, ставаш медийна сензация, поканват те и ставаш гербер. После няма да имаш проблем с работата. И не сам ставаш началник а те вземат повече от 1000лв.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БГ не е лесно да си намериш нова работа ей така, особенно за хубави пари (над 1000лв)..казвам го, защото обикновенно скъпоплатените работи са и едни от най-гърчещите човека особенно при частниците.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако работата ви пречи, напуснете! Човекът е създаден за да живее,а не да работи
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
намираме си работа, която да обичаме
1
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Tova sa saveti za Darzavnite cinovnici