Работодателят – най-разпространените типажи

Независимо от спецификата на работата, те всички си приличат
25 юли 2012 15:35,
21
Работодателят – най-разпространените типажи
Снимка: outnow.ch

Ако искате да се развивате още повече в работата си, един от ключовите фактори е да изградите по-добри отношения с работодателя си. Трябва да се научите да бъдете ценни за него, за да имате по-добри възможности за изява.

Понякога е възможно да влияете на шефа си, без дори той да разбира. Но за целта трябва да знаете какъв подход точно да използвате. Ето някои от основните типажа на работодателя, които ще ви помогнат:

1. Забележителeн

Този вид началници са ерудирани и имат висок коефициент на интелигентност. Те са надарени и се разбират с другите. Наясно са със своите силни страни и недостатъци. Управляват разумно и обмислят нещата.

За да спечелите такъв шеф на ваша страна, трябва да му покажете, че приличате на него, но без да става изкуствено. Работете усилено и бъдете идейни.

2. Опасен

Този вид работодатели също имат висок коефициент на интелигентност, но емоционалната връзка с подчинените я няма. Те са по-безчувствени и по-сдържани. Понякога самите те не са уверени в уменията си и това може да се отрази върху поведението им спрямо служителите.

За да бъдете в добри отношения с такъв шеф, трябва да го карате да се чувства достатъчно способен, за да успокоявате съмненията му. В никакъв случай обаче не се подмазвайте. Не прекалявайте и с изтъкването на собствените си способности, защото ако шефът ви е достатъчно несигурен в себе си, може да ви приеме за заплаха.

Третият типаж вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
До АнонименТова е българската реалност - "той ме лъже че ми плаща, аз го лъжа че работя" и всеки разумен човек се съобразява с нея.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още една препечатка от западните медии за промиване на мозъците...Основното в България е - той ме лъже че ми плаща, аз го лъжа че работя. И тази симбиоза е възможна защото нивото на интелигентност на българските работодатели е катастрофално по-ниско от нивото на интелигентност на служителите. Да сме живи и здрави! Спорна "работа" на всички!
13
0
 
2
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Ама защо се заблуждаваме в Бъгария работодатели няма. Ние сме още в ФЕОДАЛНИЯ строй.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво? За да се напасна на работодателя си, аз трябва да мисля като него, т.е. да му подражавам? Никога! Това направо си е гъзолизщина. Гладен ще седя, но чак до такова ниво няма да падна.
11
3
 
2
 
! Отговори
охоооооо преди 11 години
В България работодателите са абсолютна пародия !!!!!пс.Добре че избягах навреме !!!!
10
0
 
20
 
! Отговори
Софиянката преди 11 години
Търся си заплатодател.Моля работодатели да не ме търсят!
9
0
 
14
 
! Отговори
майстора преди 11 години
Аз съм умен работодател, защото работя за себе си и си плащам, колкото заработя:))
8
0
 
23
 
! Отговори
fagy преди 11 години
Има и още един тип: "На тати синчето",неграмотно,нагло и бездарно,ама фрашкано с пари,което от навършване на пълнолетие само шеф е работило...
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооо моят работодател е много готин.Всичко е супер.Отпуската е дълга,работното време и обстановката са супер.Много ме кефи.Сега остава само да ми увеличи заплатата и ще съм още по-добре.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги е дебел /охранен/.
5
0
 
10
 
! Отговори
Bgto преди 11 години
До 1. Все едно описваш бившия ми работодател в португалия.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето работодатели в България са с основно образование.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статията е безумна за действителноста във БГ.Работодател - интелигентен и ерудиран?????? Смях.Това е преписано и се отнася за друга страна.
2
0
 
52
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
Добре сте описали несъществуващите типове работодатели...Дайте линк към реалните, моля.
1
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най ценния работник за работодателя е този който работи за без пари, не се оплаква когато работи извънредно и не му се плаща, не иска да ползва отпуски, съгласява се да работи в събота без заплащане и най важното върши работа като за 10 човека.Това е перфектния работник за българския "работодател" по вярно написано РОБОВЛАДЕЛЕЦ.