Езикът на тялото по време на интервю за работа

Съвети за поведение, които ще ви помогнат да спечелите
Обновена: 15 авг 2012 09:21 | 15 авг 2012 07:42,
28
Езикът на тялото по време на интервю за работа
Снимка: sxc.hu

Като прясно завършил дипломант вие прекарвате дълго време и влагате много старание в изработване на перфектната автобиография, с която да сразите работодателите на първите си интервюта. Ала на тях ще се нуждаете от много повече от нея, за да спечелите работата в действителност.

Разполагате само със 7 секунди, за да направите първо впечатление, а то е много важно, тъй като щом веднъж интервюиращият ви лепне етикета на плах, уверен, вдъхващ доверие, арогантен и т.н., е много трудно да промените мнението му оттук нататък.

За съжаление, толкова много хора се концентрират основно върху това, което говорят и не осъзнават влиянието на вторичния разговор, който се води паралелно, а именно този на езика на тялото им.

За да се възползвате максимално от тези няколко първи секунди, вижте следните съвети и стратегии за езика на вашето тяло:

1. Нагласете стойката си. Най-бързият начин да внушите специално отношение е като заемете съответната поза, което трябва да направите, преди да влезете в залата за срещи. Вдигнете глава, изпънете рамене и се изправете в целия си блясък. Така ще излъчвате увереност и компетентност още от мига, в който прекрачите прага.

2. Понижете тембъра на гласа си. Когато сте нервни или развълнувани, гласът ви има тенденция да изтънява и да се покачва. Точно преди интервюто позволете на гласа си да се отпусне в нормалното си състояние, техника, която можете да научите при някой специалист за публично говорене. Това можете да направите, като съберете устните си и издавате звука „ъм хъм, ъм хъм, ъм хъм".

3. Усмихнете се. Усмивката е покана и знак за приветствие. Тя казва за вас: „Аз съм приятен и достъпен човек".

4. Осъществявайте контакт с очите. Когато гледате събеседника си в очите, вие обменяте енергия и изпращате посланието, че сте спокоен и отворен човек.

5. Повдигайте вежди. Отворете очите си малко по-широко, за да симулирате ефекта на повдигнатата вежда – универсален знак, който означава разбиране и признание.

6. Здрависайте се. Това е най-бързият и лесен начин за установяване на разбирателство, но е важно да го направите както трябва. Едно хубаво ръкостискане може да постигне същото ниво на близост като един приблизително 3-часов разговор.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
39
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Ако сте с вуйчо владика,няма никакво значение какви сигнали излъчва тялото ви!!!И Вие ще станете владика!!!