Спрете да правите дисекция на живота си

6 стъпки как да спрете с равносметките
8 окт 2012 07:48,
27
Спрете да правите дисекция на живота си
Снимка: outnow.ch

Някои хора буквално се изгубват в мисли за това, какво представлява живота им. Какво искат от него, какво са постигнали досега, какво все още нямат, какво би трябвало да имат и т.н. Понякога подобни мисли са толкова замайващи, че можем да изгубят пътя без да се усетят.

Когато Сократ е казал: "Непроученият живот не заслужава да се живее", едва ли е имал предвид постоянно да умувате над стресиращите ситуации от настоящето, миналото и евентуалните от бъдещето си. Това фиксиране може да бъде един от най-разрушителните умствени навици, който вероятно е причинител на стреса, депресията, който може да изцеди вашата увереност, способността ви да решаваме проблеми и чувството ви за контрол над живота.

Ако непрекъснато се питате: „Защо това ми се случи на мен? Какво означава това?", "Дали не съм неудачник?" и т.н. това определено е тревожно.

Когато се притеснявате, какво може да ви се случи и размишлявате за бъдещето, вие обикновено сте обсебени от идеята за миналото. Тоест, фокусирате се върху негативните събития от минало си и умирате от страх нещо да не се обърка в бъдеще.

Има няколко стратегии, които могат да ви помогнат да спрете тези мисли за живота и неговия смисъл и просто да живеете. Ето ги и тях:

1. Винаги, когато можете - предприемайте действия

Хората, които се обсебват от мисълта за живота си имат навика да анализират всичко (най-вече проблемите). Ако проблемът е специфичен и решим, опитайте се да го превърнете в конкретно решение. Вместо да си мислите: "Аз изоставам в кариерата и винаги ще взимам ниска заплата", се надъхайте да си потърсите нова работа, където ще се чувствате по-полезни и където ще имате възможност за израстване в служебната йерархия.

2. Предизвикайте себе си

Хората, за чийто тип говорим, са склонни да драматизират или преувеличават смисъла на събитията в живота си. Ако шефът не ги поздрави сутринта в асансьора, те веднага си мислят, че той не ги харесва или не е доволен от работата им. Вероятно той просто е бил разсеян или сънен.

Ако имате подобен проблем опитайте се да си групирате/насочите мислите в друга посока и кажете „Не" на негативните мисли.

3. Пренасочвайте вниманието си

Винаги, когато ви обземат мрачни мисли си намерете друга работа. Започнете да спортувате нещо, което комбинира активност и социален контакт, като например тенис. Можете да се занимаете с някакви настолни игри като игра на карти, скрабъл, табла и т.н. Сред другите ви опции са да поиграете с децата си или с домашния си любимец, да идете на кафе с приятел, да си поговорите със съседа или да си пуснете хубав филм.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спирам да мисля за себе си.Започвам да мисля за комшийката.
16
3
 
5
 
! Отговори
иво преди 11 години
аз постоянно си мисла, че съм неудачник и най-вероятно съм такъв.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И черният хайвер омръзва бързо... истината е в разнообразието!
14
3
 
2
 
! Отговори
реалистка преди 11 години
към 15-значи за теб,ако нямаш покрив над главата си и нямаш какво да ядеш,тогава си беден?интересно мислене,ако нямаш какво да ядеш не се водиш беден,защото направо умираш,тези дето ядат само хляб,или всеки ден малко хляб и една и съща гозбица и се трупат сметките им от единия месец за другия,не са бедни ?по твоята логика така го разбирам,въпреки че за мен ,а и като гледам и за други няма смисъл в изказването ти.
13
3
 
4
 
! Отговори
@15 преди 11 години
освен това докато някои се тъпчат черен хайвер и кво ли още не по пиршества, може би дори и златно грозде, хм, аз 2ра седмица ям спагети! така че не ми обяснявай за какво имам и за какво нямам пари, да не говорим, че всъщност скоро и за спагети няма да имам, asshole
12
3
 
5
 
! Отговори
@15 преди 11 години
ааа, не, това да се чувстваш щастлив на фона на бедните си е ваша експертиза! не моя. аз имам, значи съм добре, значи всичко е наред, да някои се чувстват много добре така
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама те могат да мислят за себе си, техни височества , нали?
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а, освен всичко друго те карат да мислиш за тях, вместо да мислиш за себе си!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
първо ти правят живота говнян, идват, взима т ти сладоледа от ръцете и после ти казват да гледаш оптимистично на нещата и да се чувстваш сит може би ? ама вие така ли станахте богати, чрез нещастието на другите.... well, that makes sence
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не виждам нищо положитерно в персонален план, особено с вещата помощ на някои хоране знам какво искате от нас "оптимистичните бедни"?
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е**си нахалството. а за какво да мислим? if there is life on Mars, сори ама не виждам как това ще ме сгрее, плюс че не ми плащат да мисля за това
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАЙДЕ ДА ПЛЮЕМ.А вие вече плюете.Извинявам се.Закъснял съм.
5
2
 
9
 
! Отговори
ненаучена преди 11 години
Вивисекция господа/дами, вивисекция!Че ако някой е опрял до дисекция, никакви анализи и съвети нямат значение!
4
0
 
15
 
! Отговори
полудевам полечка преди 11 години
Сметам да полудевам ОФИЦИАЛНО
3
3
 
15
 
! Отговори
Млад и скромен... преди 11 години
...високо образован учител, търси да практикува в заможно семейство.Преподава математика,езици,ботаника и география. Пее добре, рисува и владее музикални инструменти. Стреля отлично с пушка и пистолет, фехтува с рапира и сабя и освен това успешно обяздва коне. 1845г., Лондон, в.Таймс.Бил нает и първата му работа била да свали гувернантката. Господарката останала втора от чувство за приличие. Като учител бил перфектен. Никога не съжалявал за избора си.
2
3
 
12
 
! Отговори
ауу, то много лошо.. преди 11 години
От снимката/ Ръсел Кроу/ ми става ясно какво ме чака ако не спазвам изброените в статията "добродетели" - световна слава и стотици милиони $ , и фенки, дето ме замерят с бикини.
1
1
 
37
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Повечето хора...живеят -било физически,морално или интелектуално -в един твърде ограниченпериметър,от реалния си...потенциал.Те използват само малка част от своето...съзнание и отбогатството на...душата си -подобно на човек,който от цялото си тяло,свиква да си служи и да...движи само малкия пръст.Големите...кризи и непредвидените обстоятелства ни...показват,колко по-големи са жизнените ни...сили,в сравнение с това,което предполагаме,че притежаваме. - Уилям Джеймс