Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?

И защо отлагат до появата на положителния тест за бременност
Обновена: 2 ное 2012 08:28 | 2 ное 2012 07:53,
98
Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?
Снимка: outnow.ch

За повечето жени мисълта, че любимият им ще им предложи брак, е сладка, романтична и магическа като взета от любовен роман. Но за разлика от тях, мъжете рядко са толкова ентусиазирани на тази тема.

В общи линии този акт им действа по-често изнервящо, отколкото романтично и по-скоро смразяващо кръвта отколкото емоционално.

Защо това предложение има такъв ефект върху мъжете? Да започнем с това, че те се страхуват да не объркат нещо, да не излъжат очакванията на своята любима за този момент, да не би да са купили пръстен, който да я разочарова и т.н.

Ето и накратко най-трудните моменти за мъжете, преди да съберат смелост за въпросното предложение:

Годежният пръстен

Идеята да избере годежен пръстен е смущаваща за почти всеки мъж. Самото прекрачване на прага на бижутерийния магазин си е вече един вид стрес. Това е място, на което той не принадлежи и в което не се чувства удобно (има и изключения). Освен това трябва да сподели с продавача до каква цена търси пръстен, което също си е леко унизително. Той хем не иска да купува нещо евтино, за да направи бъдещата си съпруга щастлива, но пък и едва ли разполага с възможностите на принц Уилям. Мъжът знае, че всеки познат след това ще се вглежда в пръстена и ще си вади заключения от вида и стойността му.

Разговорът с бащата на бъдещата булка

Ако един мъж иска да следва традициите, той трябва да се изправи пред бащата (и майката) на любимата си и дори да не му иска точно разрешение, то поне да изложи сериозните си планове за бъдещето спрямо неговата любима дъщеря. Това си е друга стресираща ситуация, коятосвен това може да доведе до тежък и сериозен разговор с родителите на момичето.

Мисълта за самото предложение

След като мъжът се снабди с пръстена и преди да е попитал бащата на булката, той ще е кълбо от нерви от мисълта за самото предложение и затова, че жената може да каже и "не". Разбира се, в почти 99% от случаите жените дават правилния отговор, но човек никога не знае! Все пак има две възможности. Пък и не на всички мъже им се пада на едно коляно!

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: бракстрахпредложение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
22
 
9
 
! Отговори
# 41 преди 11 години
Не е така! Аз освен децата, всичко друго му дадох. Не искам и издръжка. Не искам нищо да ми напомня за него.
38
4
 
31
 
! Отговори
Законодател преди 11 години
Това са пълни глупости, които са написани. Причината е в законодателството, което при развод дава всичко на жената, а мъжът остава един бездомник, който на всичко отгоре трябва да плаща и издръжка. Така, че при сключване на брак, жената хваща мъжа за топките и в прекия и в преносния смисъл :)
37
12
 
21
 
! Отговори
Имам една мечта преди 11 години
Имам мечта да видя една единствена жена еднакво умна преди, по време и след цикъл!!!!Господ ги е наказал достатъчно - и с безмозъчност, и с мензис, и с глуповата упоритост.Затова моля ви Мъже..не ги наранявайте!Казвайте им, че не са достатъчно умни, а не че са глупави.Бъдете милостиви.
36
1
 
26
 
! Отговори
ГАЛЕНА преди 11 години
Ние сме много умнички уаа.Моем да си тръсим глупави и богати мъже докато свирим на дудук на други мъже по хотелчетата рази.Тъй дя. Я ви го казвам като умна жинъ Обичам въ маааваштъ звеьдъ Гальенъ.
35
18
 
4
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Обикновено мухльото има сентенции,а мъжът таш*ци
34
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинският мъж хваща бика за рогата и казва "олЕ", а мухльото се хваща за главата и вика "олелеееееееее" :)
33
4
 
26
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Защото бракът стана изгоден бизнес чрез унаследяване.Защото жените стават все по-меркантилни.Защото дори да има свестни,те са скрити под фустите на Златки,Николети и Алисии
32
24
 
13
 
! Отговори
жена преди 11 години
Нaправил Господ човека по по свой образ и подобие. Поогледал готовия продукт, почесъл се по брадата и си рекъл, "Хм..знам, че мога и по-добре..."Запретнал се отново, потрудил се по-добре тоя път и... създал жената. Приятен ден на всички !!!
31
1
 
34
 
! Отговори
ЗЛАТКА преди 11 години
НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ТЕЗИ МЪЖЕ КОИТО ТВЪРДЯТ, ЧЕ ЖЕНИТЕ СМЕ ГЛУПАВИ.
30
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без да съм прочела статията ,ще отговоря ,защо ги е страх.Защото искат цял живот мама да им готви,да ги пере,да си харчат парите само за себе си и да сменят жените през 1 месец,кой бяга от хубавото и лесното.
29
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема такива жени като нашите бре, що рИвете.Хем да могат да пеят, хем да ходят облечени като ***, хем и комшиите да са доволни.А сега сериозно!Идат с леко подухване, а си тръгват с къщата....досущ като американския ураган :((((
28
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комплекси, брате, комплексиииии....Само си вижте коментарите и няма какво повече да коментираме! Който знае какво иска от човека до себе си, знае и как да го постигне. Останалите пишат коментари в днес.бг и се правят на велика, че дано поне за миг забравят колко са жалки в реалността.
27
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E ako trqbwa da se jeni kato tazi na snimkata, normalno e da go e strah :D
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25-ти е казал веруюто на мъжа-жената да се използва!За какво й е мъжаа нажената?На всичко е отговорил и 6-ти, описвайки много точно майка си.
25
8
 
9
 
! Отговори
До евреин преди 11 години
Отговор от реброто Адамово: Сащо се е наложило да правят жена на Адам? Защото бродел като *** гол и гладен из Райската градина и даже не е знаел къде му е оная работа.За това е направена жената.Пропускът на дядо Боже е, че целият Адам има грешка - не му е сложено никъде от това вещество, което му липсва в реброто.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то си е за страх
23
20
 
37
 
! Отговори
Мъдър евреин преди 11 години
До тези които плюят жените.Не ги обиждайте. Бъдете реалисти, Колко акъл може да се пръкне от едно ребро.Не искайте от тях невъзможното, а ги използвайте по предназначение.Знаете ли какви удобни матраци са пуснали на последък?
22
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По броя на минусите може да се направи статистика колко повече са мързеливите и неработещи мъже, които търсят истинската жена да им сготви за обед и да ги забърше, когато почнот до се наакват на старини, коти те просто нямат-остават си красиви като Ален Делон, атлетични като Шварценегер, умни като Айнщайн, сексуални като нерези и винаги гладни като ***.
21
22
 
26
 
! Отговори
До 20 преди 11 години
Израз на типичен пубертетник, който не може да се докопа до жена и прави секс само със себе си. Така е и *** и тя не умира. Благодарение на тази физиология са се родили и *** като теб.Някои смятат, че това явление за тях е едно голямо откритие, с което могат да уязвят жената.Това е израз на инфантилност, простотия и немъжественост."Дедо", сигурно още не пикаеш на близо и да виждаш по-добре надалеч, но ако е така, ти не си мъж, а един неудовлетворен поплювко.Жената разпознава мъжа!
20
17
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Правилно, Дедо! Вярвайте на тия, дето не кървят, ама с четири очи гледат да ви забучат рогата, като ви видят гърба. Винаги им вярвайте!