Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?

И защо отлагат до появата на положителния тест за бременност
Обновена: 2 ное 2012 08:28 | 2 ное 2012 07:53,
98
Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?
Снимка: outnow.ch

За повечето жени мисълта, че любимият им ще им предложи брак, е сладка, романтична и магическа като взета от любовен роман. Но за разлика от тях, мъжете рядко са толкова ентусиазирани на тази тема.

В общи линии този акт им действа по-често изнервящо, отколкото романтично и по-скоро смразяващо кръвта отколкото емоционално.

Защо това предложение има такъв ефект върху мъжете? Да започнем с това, че те се страхуват да не объркат нещо, да не излъжат очакванията на своята любима за този момент, да не би да са купили пръстен, който да я разочарова и т.н.

Ето и накратко най-трудните моменти за мъжете, преди да съберат смелост за въпросното предложение:

Годежният пръстен

Идеята да избере годежен пръстен е смущаваща за почти всеки мъж. Самото прекрачване на прага на бижутерийния магазин си е вече един вид стрес. Това е място, на което той не принадлежи и в което не се чувства удобно (има и изключения). Освен това трябва да сподели с продавача до каква цена търси пръстен, което също си е леко унизително. Той хем не иска да купува нещо евтино, за да направи бъдещата си съпруга щастлива, но пък и едва ли разполага с възможностите на принц Уилям. Мъжът знае, че всеки познат след това ще се вглежда в пръстена и ще си вади заключения от вида и стойността му.

Разговорът с бащата на бъдещата булка

Ако един мъж иска да следва традициите, той трябва да се изправи пред бащата (и майката) на любимата си и дори да не му иска точно разрешение, то поне да изложи сериозните си планове за бъдещето спрямо неговата любима дъщеря. Това си е друга стресираща ситуация, коятосвен това може да доведе до тежък и сериозен разговор с родителите на момичето.

Мисълта за самото предложение

След като мъжът се снабди с пръстена и преди да е попитал бащата на булката, той ще е кълбо от нерви от мисълта за самото предложение и затова, че жената може да каже и "не". Разбира се, в почти 99% от случаите жените дават правилния отговор, но човек никога не знае! Все пак има две възможности. Пък и не на всички мъже им се пада на едно коляно!

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: бракстрахпредложение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С какъвто се събереш, такъв ставаш! Не обвинявайте жените, защото са станали такива заради вас! Нали се сещате, че няма как жените да са к...ви, ако нямаше мъже, които да търсят такива! Та нещата са свързани и ако щете и 100 минуса да сложите, от това нищо няма да се промени, защото *** заслужава Ганьовица и обратното!
18
27
 
33
 
! Отговори
Дедо ви преди 11 години
От Дедо си да знаете:НИКОГА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СЪЩЕСТВО КОЕТО СЕДЕМ ДЕНА КЪРВИ И НЕ УМИРА.НИКОГА!;))
17
26
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами какво да кажем за съвремемнните мъже - неандерталци с вид на мутри, дебели, мързеливи, некадърни, че и агресивни и нагли. Слугини им се прищяло, някой да ги обича за това което са. Хаха. Я погледнете наоколо - все резултати от труда на българския мъж. Строителството ли ни е наред, улиците ли, пътищата ни ли, кое?
16
15
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
С какъвто се събереш, такъв ставаш.
15
25
 
30
 
! Отговори
Аз преди 11 години
То па едни свестни мъже са останали ... ум да ти зайде! Хеле пък откак им махнаха казармата, съвсем жалка популация станаха. Не могат да устоят на така оплюваните от тях кифли, ама пък искали нещо стойностно, видиш ли. Ми каквото търсиш и заслужаваш, това и получаваш в крайна сметка.
14
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак пишат обичайните комплексирани, които, не са мъже. Говорят за другите така, сякаш те са съвършените. Прочетете с какъв речник говорите за жените. Вие сте само една * и то недействаща. Вие сте точно тези, които искате кукла за забавление, защото нямате мозък още в главата си!Мъжете се страхуват от брака от комплексираност и заради майките си, защото искат тяхното одобрение.Колкото до пръстена, това е последна грижа.Вие не сте мъже и нямате отношение към жената!Това е ваш личен проблем.
13
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо жените не предлагат брак, а само мъжете?Защото когато една жена падне на колене пред един мъж и той инстинктивно си разкопчава панталона. :)
12
29
 
18
 
! Отговори
Ехе... преди 11 години
та то останаха ли мъже бре? От коментарите по-долу човек остава с впечатление, че половината са хомо, и се женят помежду си, а другата половина са комплексари на които интернет форумите не им стигат, та си търсят и жени пред които да се "правят" на мъже...
11
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още много мъже се опитват да втълпят на жените, че съпруга е равно на слугиня. Това са същите мъже, които реват тук, че свестни жени нямало вече. Това е начин да манипулират жените, че ако не са слугини, значи не са добри съпруги. Те са точно типът, който всяка жена трабва да избягва на всяка цена.
10
20
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече няма жени за съжаление.Има едни комерсиални същества - напудрени, глупави и плитки, но с претенцииза нещо което голямо и стойностно няма как да бъдат.Прави са тези които твърдят, че съвременните жени не стават за нищо в сравнение с майките и бабите им, които въртяха къща, раждаха и отглеждаха здрави деца, обичаха не заради парите, а заради човека до тях.Демокрация е, какво да се прави.
9
21
 
24
 
! Отговори
7276 преди 11 години
Каквито жените, такива и мъжете. Чудя се тук тия дето се вайкат, "ох не останаха свестни жени" дали си вярват наистина, че наоколо се разхождат само свестни мъже. Сигурно не им е дошоло наум да питат жените хаха.
8
25
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момчета, каквото търсите това намирате! Ходите по барови и чалготеки, търсите си приятелките там и после защо не умеела да готви, азощ не искала деца? Ама извинявайте, ама в СинСити освен на някоя златотърсачка или кандидат мутреса, едва ли имате шанс да попаднете на друга жена. И после жените били такива, били онакива... а я помислите вие къде търсите? Що не си отворите очите и не видите, че има и други жени? Ама те не ходят по кръчмите всяка нощ!
7
33
 
25
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Горките мъже! Продължават да си живеят със заблудата, че съпруга означава безплатна готвачка и слугиня. И отдавна вече жените не тръпнат в очакване да им предложат женитба, а си предпочитат свободата.
6
13
 
45
 
! Отговори
2 преди 11 години
Няма вече свестни жени.Всяка кифла се емаципира, по-важни са новият коспмополитан, къде е G точката, и всекви измислени тъпотии... жените не искат семейства и да седят до камината и да гледат деца, искат да го лапат и бягат, искат барове..коли... екскурзийки... да се закачат до някой чичко паричко и да паразитират докато могат...Тва е.
5
15
 
15
 
! Отговори
R. преди 11 години
Mi dobre de, kato spored vas, nomer 1 i 3 , niama svestni zheni ostanete si stari ergeni. Nikoi ne vi kara na sila! Ama posle mran, mran, iskam detsa, iskam niakoi da se pogrizhi za men kato ostareia... e niama! Izviniavaite za latinitsata.
4
15
 
54
 
! Отговори
Мдааа... преди 11 години
Не искат да раждат нормално да не им се разроши котето.Не искат да кърмят да не им се развиси вимето.Не искат да перат за да не им се нащърби маникюра.Ама искат, мнооого искат да намерят свестен и богат мъж.Да не говорим, че до брака имат по дузина аборта, пък после се чудят "защо"
3
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май свестни жени почти не останаха. Да са хубави и умни, ама не само за 2 приказки, това си е направо чудо, ако е и независима и лоялна като в другата статия, си е джакпот. Напоследък почти не се срещат..или не са свободни. В Бг поне цари масово плиткоумие и комерс, да не говорим, че не могат и да готвят. За кого да се ожени човек...
2
35
 
15
 
! Отговори
баща преди 11 години
До Наблюдател Пожелавам ти дъщеря, даже две и тогава искам да чуя коментара ти за жените..... Другия вариант е да "си умреш като катър със семето си".....
1
14
 
59
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Баси тъпия въпрос ЗАЩО?При толкова курв***ляк, и при толкова демократични ******си приемащи закони в полза на к***рвите, трябва да си луд за да осигуриш нечии разтворени крака, които едва ли ще ти сготвят и изперат, но рога със сигурност ще ти турят.Сегашните жени нямат нищо общо с жените от преди 30-40 и повече години.