Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?

И защо отлагат до появата на положителния тест за бременност
Обновена: 2 ное 2012 08:28 | 2 ное 2012 07:53,
98
Защо мъжете се страхуват от предложението за брак?
Снимка: outnow.ch

За повечето жени мисълта, че любимият им ще им предложи брак, е сладка, романтична и магическа като взета от любовен роман. Но за разлика от тях, мъжете рядко са толкова ентусиазирани на тази тема.

В общи линии този акт им действа по-често изнервящо, отколкото романтично и по-скоро смразяващо кръвта отколкото емоционално.

Защо това предложение има такъв ефект върху мъжете? Да започнем с това, че те се страхуват да не объркат нещо, да не излъжат очакванията на своята любима за този момент, да не би да са купили пръстен, който да я разочарова и т.н.

Ето и накратко най-трудните моменти за мъжете, преди да съберат смелост за въпросното предложение:

Годежният пръстен

Идеята да избере годежен пръстен е смущаваща за почти всеки мъж. Самото прекрачване на прага на бижутерийния магазин си е вече един вид стрес. Това е място, на което той не принадлежи и в което не се чувства удобно (има и изключения). Освен това трябва да сподели с продавача до каква цена търси пръстен, което също си е леко унизително. Той хем не иска да купува нещо евтино, за да направи бъдещата си съпруга щастлива, но пък и едва ли разполага с възможностите на принц Уилям. Мъжът знае, че всеки познат след това ще се вглежда в пръстена и ще си вади заключения от вида и стойността му.

Разговорът с бащата на бъдещата булка

Ако един мъж иска да следва традициите, той трябва да се изправи пред бащата (и майката) на любимата си и дори да не му иска точно разрешение, то поне да изложи сериозните си планове за бъдещето спрямо неговата любима дъщеря. Това си е друга стресираща ситуация, коятосвен това може да доведе до тежък и сериозен разговор с родителите на момичето.

Мисълта за самото предложение

След като мъжът се снабди с пръстена и преди да е попитал бащата на булката, той ще е кълбо от нерви от мисълта за самото предложение и затова, че жената може да каже и "не". Разбира се, в почти 99% от случаите жените дават правилния отговор, но човек никога не знае! Все пак има две възможности. Пък и не на всички мъже им се пада на едно коляно!

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: бракстрахпредложение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
Вицоман преди 11 години
- Не ти ли прави впечатление, че днешните младежи се страхуват да се женят?- Така е. Ние бяхме съвсем други. Аз например, въобще не знаех какво е това страх, преди да се оженя.
78
0
 
2
 
! Отговори
Вицоман преди 11 години
Две дами беседват за брака:- Струва ми се,- казва едната,- че бракът прилича на мираж в пустинята: с дворец, палми и камила. Първо изчезва дворецът, след това палмите и оставаш само с камилата.
77
0
 
0
 
! Отговори
Скалата до Истината преди 11 години
Я виж кажи имали сестра твойта жена ,че много ме надъха ...ирадвам се за хора които все още имат вяра в някакви чуства
76
0
 
12
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
Браво!!!Най-накрая един мъдър човек!
75
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя, когато израза започва с ...ВСИЧКИ мъже...ВСИЧКИ блондинки ...ВСИЧКИ ...
74
3
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
Аз съм госпожа, а не "БЕ" това обръщение може да го изполвате в друг тип комуникация..:))Относно припознаването ... имате ли готовност да си сравним дипломите за образование, служебните постове и приходите?!Съжалението - това е ниска вибрация, която нанася повече вреди на изпращача отколкото на получателя.Но, нали казват "човек се учи докато е жив" и вие ще се научите, ще прочетете и някоя друга книжка, като за начало може и с повече илюстрации:))Желая ви едни прекрасен ден!
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А истината е, че каквито са мъжете, такива са и жените! :-))
72
1
 
2
 
! Отговори
до Възмутен 77 ... преди 11 години
.... и останалите възмутени:Стига ве. Оставете си ги да псуват из форума (докато не пречат на редакцията).В обществото не е прието (а и както каза е срамно) жените да псуват (пък дори и мъжете)Оставете ги да си излеят помията :)))По-добре във форума отколкото наяве.Ако не се напсуват тук донасита утре може да ви срешнат и наяве да почнат да ви ругаят и псуват или да си избиват злобата и т.н.
71
2
 
13
 
! Отговори
ФАКТолог преди 11 години
Мдааааа!Наполеон е бил прав, мнооого прав!
70
12
 
9
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Господине, вашият коментар е долен, ***, ***, комплесиран, агресивен и злобен:))Вие току що доказахте, че и сред българските мъже има ганьовщина!И направихте всички последващи коментари по темата излишни!
69
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ИСТИНА TAKOVA PONIATIE GANIOVKA NIAMA,NO GANIO IMA
68
2
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 11 години
Не съм Черната Златка! Русата съм! :-)))
67
8
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
Мойте коментари не са изтрити, просто ти казвам, че няма как да очакваш жената да се държи като дама, ако ти не си кавалер. Както се казва каквото повикало, такова се обадило. Изводите ги оставям за теб.
66
1
 
22
 
! Отговори
до 75 преди 11 години
Мила ми 75-та Умнице.Аз не използвам псувни и не се държа арогантно, и не моите постинги са изтрити заради нецензурно съдържание.Нали?Недопустимо е за една дама като теб да псува, да използва цинизми и да кълне.Срамно е мила!
65
0
 
0
 
! Отговори
До Възмутен преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Това ще стане когато вие почнете да се държите като кавалери!
64
3
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Иска ми се да помоля нежния пол да не използва нецензурни изрази, да не обижда мъжката аудитория и да не заплашва.Не е допустимо такова държание от ваша страна мили дами.Срамота!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Хаха. Хубаво ***, че искаш чужденка да вземеш, ама тя коя чужденка ще те вземе тебе, Ганьооо. Ганьовца я вземат , *** - тц. Така стоят нещата от живота. Хайде ходи да ручаш в копанята.
62
0
 
0
 
! Отговори
@67 преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

ИСТИНА, прав си! Вземи си чужденка и се измитай от страната ни, щото заради такива "мъже" като тебе сме на това дередже. С риск *** да ми изтрие поста пак, или да ме банне ще те попитам: Как я караш, така, без грам мозък? А?
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Хахаха, Ганьовката е достойна за ***. Пък *** има да се надява, че чужденка ще го погледне ... Днес, поради изтритите коментари на жени и оставените *** коментари на мъже хич не ставате за обективна медия.
60
7
 
22
 
! Отговори
До 67 преди 11 години
Просто не знаеш колко си прав пич.Че и са нечистоплътни. Поне да се подмиваха от време на време.Боко нали им направи водостоци и канавки по работните им новоасфалтирани места така, че нямат вече право да се оправдават.