От какво зависят сексуалните ни желания?

Стрес и ниско самочувствие са сред най-честите причини за намалено либидо
6 ное 2012 18:58, Мария Дуковска
44
От какво зависят сексуалните ни желания?
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Един от най-разпространените митове относно сексуалното съзнание на мъжете и жените е, че мъжете желаят и мислят за секс постоянно, докато жените задоволяват поривите за приключения в леглото с 1-2 пъти секс седмично. Обобщение не може да се прави в никакъв случай, защото няма две еднакви личности.

Колко често имаме желание да правим секс зависи от много неща, сред които стресът, бременността, физическото и емоционалното ни състояние, самочувствието ни. Проявяването на разбиране към любимия човек, имайки предвид тези и други фактори, показва зрялост и обич.

Какво да направим, ако усещаме, че сексуалните ни пориви постоянно отслабват? Нормално е едно младо семейство да има огромно желание за страстни нощи. Още по-нормално е с времето тези нощи да са по-нарядко. За да запазите искрата, разнообразете любовната игра.

Физическата умора, причинена от ежедневните задължения, постоянното натоварване, дългите работни дни, отговорностите около децата също влияят на сексуалните желания. За да освободите тялото си от насъбралото се напрежение, няма да сбъркате, разчитайки на един хубав сутрешен секс след заслужена почивка.

Промяната на средата би повлияла положително на секса. „Избягайте“ за няколко дена сами на почивка, пратете децата при баба им и дядо им или си наемете стая в някой хотел за една нощ.

Ако нищо не помага, може би е дошло време да поговорите с любимия и да обсъдите какви са отношенията ви на сексуално ниво. Избягвайте да се оплаквате и да правите сравнение между него и бившия ви, а споделете какво бихте искали той да направи или промени. За секс са нужни двама, затова проявете търпение и разбиране.

Още интересна информация може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди малко видях една засукана булка в болницата и веднага ми се преиска да.....
22
1
 
16
 
! Отговори
дедо Ви преди 11 години
Истина е, че който може го прави независимо от годините! Мърдата и на 20 и на 70 си е мърда и все нещо и пречи.
21
4
 
21
 
! Отговори
krakatau преди 11 години
точно обратно! с възраста на жените все повече им се иска, а пък и повечето мъже с възрастта стават по-сексапилни. тези статии от какви миналовековни клиширани списания ги вадите. това може да го напише някое ***, а не човек който е живял и много е... видял .верно, че парите не стигат, но като гледам *** колко са забогатели от помощи и пак не са спрели да се репродуцират, значи това са само извинения и последно място в редицата. има напредък - вече се оплакваме, преди и това го нямаше.
20
7
 
22
 
! Отговори
Metalic преди 11 години
Истината е простичка-който има парички прави секс и живее до 100 години.Така е за съжаление в днешния материален свят.Останалите само гледат! Лека нош.Накрая на годината поне може да дойде изравнителна сметка от космоса ,та това ни остана само да се надяваме...
19
2
 
14
 
! Отговори
Уплътняване на деня преди 11 години
Какво друго очаквате от безработни на социални помощи?
18
11
 
18
 
! Отговори
:) преди 11 години
Всичко зависи от ЖЕНАТА! От огъня и желанието и за секс! Простичко е!
17
2
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
когато,където и както дойдат нещата..така се случват..*** планове,настройка,обстановка и т.н.т
16
5
 
46
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
Сексуалното ми желание зависи само и единствено от жената срещу мен. Има жени, които го вдигат от раз има и такива с който нищо не помръдва! Факт!
15
0
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Явно не е така, както го описваш. Иначе досега Парламента да е сравнен с земята. Другият вариант е, че хората са мазохистично зависими.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 14 имаш 100 + от мен
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От подробности и незнание.
12
7
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГАТО В СТОМАХАТИ СВИРИ ЦЯЛ ОРКЕСТЪР. КОГАТО НЯМАШ РАБОТА И СИ БЕЗПАРИЧЕН. КОГАТО ГЛЕДАШ ТВ И ПО НЕЯ ГЛЕДАШ МАЗНИ ОХРАНЕНИ ШОПАРИ ОТ ПАРЛАМАТА. КОГАТО ВИЖДАШ ЧЕ ДЕЦАТА ТИ СА НЕДОЯЛИ. ВСЯКАКЪВ МЕРАК ТИ ЗАМИНАВА КЪМ ЛУНАТА. ТАКА СА ПОНЕ 70 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА В ТИКВОЛАНДИЯ. АВТОРА НА СТАТИЯТА ЗА ГОРЕ ИЗЛОЖЕНИТЕ НЕЩА ИЗОБЩО И НА УМ НЕ МУ Е ДОШЛО ДА НАПИШЕ. ЗАЩОТО ТОЙ НЯМА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ. ТОЙ Е ОТ ОНИЯ 20 ПРОЦЕНТА КОИТО НЕЗНАЯТ КАКВО Е ГЛАД И МИЗЕРИЯ.
11
8
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
До Ерген-осеменител-37г -Az sam Plamen na 59 god. -sashto sam bil sas mnogo jeni iz tsiala Balgaria -poneje hodq mnogo po komandirovki -hubavo e pitash maika si da ne e osemenena ot edin kato men!
10
0
 
24
 
! Отговори
69 преди 11 години
Всичко е химия,отслабне ли тя и желанието изчезва..пълната програма до оргазъм е истината,приказките работа не вършат.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 11Букет от венерически болести също не е зле:)
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Стрес и ниско самочувствие са сред най-честите причини за намалено либидо"Аз пък съм чел друго по други статии. Това горното е вярно, само когато говорим за постоянен стрес или постоянно ниско самочувствие.Когато е само временен/но (стреса или ниското самочувствие) човек го избива на правене на много секс, за да заличи негативните чувства.
7
1
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 11 години
Много вярно написано.А 10 да вземе да се прекръсти на Нарцис.Много повече ще му отива от Ерген-осеменител.То за осеменяване има банка ама истинските мъже почти ги няма за другите работи.
6
3
 
23
 
! Отговори
До ерген-осеменител преди 11 години
Като чета приятелю какво си написал, си мисля, че единственото, което осеменяваш е зоната около компютъра и тоалетната чиния :D
5
21
 
27
 
! Отговори
В ЗАДНИЯ ДВОР преди 11 години
Ръгайте отзад и никога няма да бъдете забравени !
4
2
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Удоволствието от...живота,включва и...секс.Без секс,няма продължение на човешкият...род.За да липсва...секс,значи е нарушена хармонията.Живата природата,без...секс не може да съществува.Така че,правете...секс;това е богоугодно и възстановява космическата...хармония.