Подобрете професионалните си умения, докато се забавлявате

Пъзели, курс по публична реч или спорт - вие изберете
Обновена: 14 ное 2012 16:24 | 14 ное 2012 16:24,
0
Подобрете професионалните си умения, докато се забавлявате
Снимка: sxc.hu

Есента е много подходящо време да инвестирате малко енергия в „затягане" на работните си умения. Това може да направите и с помощта на различни настолни или активни игри или други забавни дейности, които ще подобрят вашата приспособимост в офиса, ще размърдат мозъка ви и ще ви научат на нови, важни умения. Ето и нашите предложения:

1. Редете пъзели

Занимавайте се с кръстословици, игрословици, пъзели, судоку, скрабъл и т.н. Това са все умствени упражнения, които подобряват концентрацията, учат на нови знания, разширят речника, подтикват към решителност и развиват абстрактната мисъл. Всичко това може да ви бъде от голяма полза в службата.

2. Запишете се на курс за публична реч

За някои да се изправят в зала, пълна с хора (дори да са само трима души), и да говорят пред тях е по-голямо изпитание от скачането с парашут или плуването с акули. Ако имате подобен страх, който може да ви попречи в кариерата, можете да го преодолеете, като се присъедини към курс по публична реч, където ще ви научат в тайните на ораторството и като цяло ще подобрят комуникативните ви умения.

3. Включете се в спортен отбор от аматьори

Ако имате приятели, които се събират да играят футбол или приятелки, които ходят в клуб по салса – присъединете се към тях. Хем ще общувате със своите приятели по-често, хем ще спортувате в компания. Скоро ще почувствате физическите и емоционални ползи от тази своя дейност. Освен това практикуването на колективен спорт ще усъвършенства уменията ви за работа в екип, а може да подобри и лидерските ви умения.

4. Разхождайте се с децата си (или с племенниците си)

Основните ползи от тази дейност са, разбира се, че ще бъдете един добър родител, леля или чичо, който хем ще се позабавлява в детска компания, хем ще наблюдава как децата успяват да се сработят при разногласия и да си сътрудничат в името на общата игра (цел).

Останалото прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари