Защо противоположностите се привличат?

Няколко логични обяснения, които да ви накарат да спрете да се чудите
Обновена: 13 фев 2013 16:28 | 13 фев 2013 16:28,
4
Защо противоположностите се привличат?
Снимка: outnow.ch

Защо хубавите и добри момичета са привлечени от лошите момчета? Изобщо защо противоположностите се привличат, вместо да се отблъскват?

Вероятно и вие използвате в речника си тази фраза, без да замисляте какво стои зад нея и дали наистина е вярна. Защо в живота пламва любов между хора, които нямат нищо общо помежду си?

Например единият обича нощния живот и новите запознанства, а другият иска да си седи вкъщи на спокойствие и да гледа спортни предавания. Единият е супер срамежлив, а другият е душата на компанията. Единият е отговорен човек, а другият кръшка от всички отговорности в живота си. Въпреки тези крещящи разлики истината е, че понякога в отношенията между противоположни личности нещата успяват да проработят.

Ето и кои са основните причини, заради които противоположностите се намират за неустоими един друг:

1. Всичко е в науката

Скорошно проучване показа, че жената е привлечена от мъж, чиято имунна система се различава от нейната собствена. Освен това колкото по-непозната е имунната система на мъжа, толкова по-вероятно е жената да му остане вярна. Явно всичко се крие в човешкото ДНК.

2. Любопитството

Понякога човек просто иска да знае как съществува "другата половина" от човечеството, за да научи някои полезни неща от нея. Семейната консултантка д-р Рони Ан Райън казва: "Аз съм вид човек, който иска да стигне от точка А до точка Б по възможно най-бързия начин, а съпругът ми иска да върви по най-дългия път, така че да може да види залеза на слънцето, всички забележителности по пътя към целта си. Покрай него се научих да забавям темпото, което беше добър урок за мен."

3. Нов и подобрен

Когато един човек има връзка с някой, чийто поглед върху света и живота е напълно различен от неговия собствен, той е принуден да извади от себе си нови и понякога по-хубави черти, за да се пригоди към връзката, но така се обогатява като личност. Освен това, когато двама души имат напълно различно мнение по повечето въпроси, те поддържат искрата на отношенията си горяща, макар и пареща понякога.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОРДЕЯ СЕ С ВАС ВАРНЕНЦИГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН С ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ И ТОВА КОЕТО СТЕТРЯБВА ЦЯЛАТА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗТРЕСЕСЪБУДИ СЕ НАРОДЕ, ВИЖ ВАРНА ВРИ, ВИЕ ЛИ СТЕ НАЙ ЗАСПАЛИТЕ,ИЛИ СТРАХЛИВИТЕЗАСРАМЕТЕ СЕ, ПОДКРЕПЕТЕ СЪБРАТЯТА СИ ИЛИ БЪДЕТЕ РОБИ ДО ГРОБСТИГА ВЕЧЕ ТЕРОР, МЪКИ И РЕКЕТРАЗТРЕСЕТЕ БЪЛГАРИЯСТИГА ВЕЧЕ, НЕИЗДЪРЖАМЕ ПОВЕЧЕ
3
0
 
0
 
! Отговори
ива преди 11 години
Снимката е от филма Паркър
2
3
 
1
 
! Отговори
Galo6 преди 11 години
Dobrite otivat v raia,a nie lo6ite,kadeto si poiskame.
1
1
 
0
 
! Отговори
бай шано преди 11 години
Любопитна статиика .Замислих се снимката от кой филм е ?