Тъщата поразява брака като гръмотевица

Възможно ли е да се спасите от нейното влияние?
4 мар 2013 13:27, Мария Дуковска
40
Тъщата поразява брака като гръмотевица
Снимка: Sxc.hu

Не се заблуждавайте, че сключвате брак с любимия си мъж. На практика вие се омъжвате за цялото му семейство. Няма начин да живеете с мъжа си, без да общувате с роднините му. Зестрата на мъжа са традициите и обичаите, с които е закърмен от баба си, майка си и баща си.

Много често съпружеските отношения се влошават заради проблеми с родителите или роднините. Тъщата или свекървата се бъркат ежедневно, като свекърът или тъстът застават на страната на жена си или запазват неутралитет.

Обикновено такава ситуация се наблюдава в семейства, в които съществува тясна емоционална връзка между родители и деца. Тази зависимост може да попречи на младото семейство да развие свободата на чувствата си и капацитета на двойката, която вече е семейство.

Ако проблемите продължават, се стига и до развод. Причината е, че младите продължават да се чувстват част от старото си семейство като запазват частично поведението си на деца спрямо своите родители. Кои са най-честите признаци на такава зависимост:

  • чести телефонни позвънявания – най-малко едно всеки ден;
  • задължителният съботен семеен обяд;
  • летният отпуск на вилата всички заедно както винаги е било;
  • пряко участие и налагане на мнение по въпроси, засягащи само младото семейство;
  • взаимна материална помощ;
  • порасналите деца търсят непрекъснато съвети за щяло и нещяло от своите родители.

За да ви е мирно семейството, отхвърлете опеката на тъщата и свекървата. Така ще елиминирате емоционалното напрежение, в което живеете денонощно – от „Добро утро“ до „Лека нощ“.

Интересувайте се от здравето и живота на родителите си, помагайте им финансово или физически, но го правете като зрели, възрастни хора. Така ще ги накарате да се почувстват нужни и желани, но ще ги държите на една ръка разстояние от дома ви.

Най-важното е да определите граници между детската и родителската подсистема, съпружеското семейство и родителското семейство или със семейството на баба ви и дядо ви.

Жената е тази, която от първия ден на брака трябва да помогне на мъжа да изработят заедно правилата на своето семейство, които ще защитават интересите му.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 години по късно и влизам и не виждам все още съвет как да се отървем от гаден пещерен *** решил да усмисли жалкото си съществувание с това на дъщеря си и детето си! Га всяка тъща която се припознае бял ден да не види!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
mimi преди 11 години
До анНали разбирате, че не е работа на възрастните да отглеждат чуждите деца били те и на собствените им... Вместо да се товарите с проблеми още, щото до сега сякаш не са ви стигали двайсет и кусур години с децата ви, вземете да си поживеете и да се порадвате на живота, пък младите имат глави да си ги ползват и си поемат ангажиментите към децата си, а не да товарят родителите си.
36
1
 
0
 
! Отговори
ан преди 11 години
най добре е всеки да си знае дома но да са наблизо,за да си помагаттука все млади хора пишат ,а не знаят ,че толкова бързо се изнизват годините и нещата са същите след временищо не се е променило и всеки по мъдър човек ще намери златната среда няма идеални отношения ,но пък и да се отричаш от най близките до вчера хора ,които са ви отгледали и искат да отгледат и внучетата сиаз един ден като не го видя и се чувствам зле, а големите не ме интересуватно си личат в училище деца отглеж
35
0
 
1
 
! Отговори
тиквичка преди 11 години
добре че не сме така
34
1
 
6
 
! Отговори
mimi преди 11 години
И най-вече родителите трябва да възпитават децата си на самостоятелност и отговорност, та като пораснат да не им висят на вратовете, а възрастните да си живеят живота. Защото пък в крайна сметка не е тяхно задължение да гледат внуци.
33
1
 
5
 
! Отговори
mimi преди 11 години
Освен това според българското законодателство семейството включва двамата партньори и евентуанте техни непълнолетни наследници. Щом са решили да се женят, значи тези деца да ги наречем до сега са решили да излетят от бащиното гнездо и да свият свое. А ми кажете къде в природата има животни при които възрастните да се месят в новото семейство? Хора които чакат Уважение, за това че са отгледали децата си са жалки. Това е било тяхно задължение щом са ги създали - по закон е описано какво точно.
32
1
 
2
 
! Отговори
mimi преди 11 години
Личи си кой как е гледал децата си - с любов или по задължение, щом се търси уВажение. Нека помислим какво значи да те уВажават /не случайно изписвам думата така/ - не просто да си Важен, а да си най-важният, т.е. това е човека над другите който е по-компетентен от другият човек. Няма лошо да има компетентни хора, но при семействата няма как да стане, защото всяко семейство е уникално, поради уникалните индивиди които го създават.
31
3
 
3
 
! Отговори
Умнеещ преди 11 години
Тъщата трябва да има два зъба - с единият да отваря бирата на зетя, а другият да я мъчи. Те това е!
30
7
 
2
 
! Отговори
Ей преди 11 години
"Питай патило" - Секс с тъщата, веднъж седмично решава всички проблеми. Тя ще е благодарна, тъста ще е доволен, съпругата ще е благодарна за това че се "разбирате" с майка й.
29
2
 
0
 
! Отговори
Съсел яни преди 11 години
До Анонимен - жената все болна и недоволна
28
0
 
15
 
! Отговори
до НСС преди 11 години
Оплаквате се, че сте хранили сте и сте давали пари на чадото, докато сте изпълнявали родителския си дълг да го отгледате и изучите, а не получавате достатъчно уважение. А сигурна ли сте, че не бъркате уважението с подчинение. Вашето дете е такова,каквото вие сте възпитали. Вие не сте успели да го научите да уважава, защото вероятно вие не сте го уважавали. То е копирало от вас. И за каква традиция говорите - само броите какво сте дали. По-добре не давайте, отколкото да врънкате че са ви длъжни
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младите семейства да се изнасят от къщите на майки, лели, баби и всякакви такива. Ако могат да поживеят заедно и преди да се оженят - още по-добре, то тогава се вижда кой колко струва. От собствен опит - по-добре в една стая самостоятелно, отколкото с разни допълнителни екстри. И това при положение, че проблеми с родителските тела нямаме.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъща къща обръща...
25
1
 
22
 
! Отговори
Бат Сали преди 11 години
Преди да се оженя мислех за странни вицовете за тъщи. Сега мисля, че много народна мъдрост е пропита в тях :) Жената по същия начин мисли за свекървата. Извода е младите да живеят самостоятелно и отделно. Разбира се ако имат финансовата възможност
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Основно правило - тъщата да е на поне 400 км от младото семейство. Аз така се ожених и се виждаме 2 пъти в годината за по ден-два!
23
9
 
3
 
! Отговори
ZNAEST преди 11 години
SPASENIETO E DA SI IZBERES BULKA 10 GODINI PO-MLADA , TOGAVA STE 4UKAS I TASTATA I BULKATA I STE BADES KATO LORD! VERVAITE MI!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре,може ли някой да ми каже ,какво правят свекървите ви?
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласна съм със статията 1 000%!Точно така трябва да е!
20
4
 
12
 
! Отговори
??? преди 11 години
"Само да се опитат нещо да кажат без да съм ги питал и да направят нещо без да съм ги молил и така ще ги резна, че няма да им се вярва! "......А какво предвиждаш да правиш в обратния случай - когато ги попиташ или помолиш за нещо и те те резнат. Аз вече резнах един като тебе, дето ми се пада син и не му е никак добре, истина ти казвам.
19
6
 
29
 
! Отговори
Макс преди 11 години
В Българската литература има драма "Снаха", красноречив пример за пагубното влияние на свекървата, а не на тъщата!