Убива ли ви вашата работа

Няколко сигурни знака, че това е така
22 мар 2013 07:39,
52
Убива ли ви вашата работа
Снимка: sxc.hu

На всеки човек почти му минава мисълта, че работата му вреди на здравето по един или друг начин. Истината е, че една част от хората, които си мислят това, са напълно прави.

За добро или лошо, работата на човек играе важна роля за неговото психическо и физическо здраве. Добрата новина е, че има професии, които са полезни за човек, но други водят до многобройни недостатъци за здравето.

Тук са показани няколко признака, които категорично могат да ви дадат яснота дали вашата работа ви вреди.

Ето и кои са те:

1. Работите професия с ранно пенсиониране

Много от мъжете копнеят за такъв тип служба, в която да ги пенсионират на около 50-годишна възраст и те да се посветят на спокоен живот, пътувания и почивка, но може би трябва да се замислят за негативите от ранното прекратяване на кариерата им.

Според проучване на австрийски изследователи, голяма част от хората и то най-вече мъжете, които се пенсионират рано, умират преждевременно (до 67-годишна възраст). Според изследването това може да се дължи на негативни здравни навици, които пенсионерите придобиват, включително тютюнопушене, употреба на алкохол, нездравословно хранене и редки физически упражнения.

2. Примирявате се с работата, която мразите

Ако работите години наред нещо, което ви е омразно, вие ще навредите доста на вашата психика. Изследване, публикувано в списание "Човешки отношения", е установило, че работниците и служителите, които са работили цял живот една и съща работа, която не харесват поради липса на други възможности и липса на смелост да рискуват, по-често страдат от стрес, депресия и изтощение.

3. Полагате извънреден труд

Една стара поговорка гласи, че трудът не е убил никого, но изследванията показват, че това не е вярно.
Европейско проучване установи, че извънредният труд може да бъде лошо за сърцето на служителите. Тези, които работят повече от 10 часа на ден, са с 60% по-висок риск от сърдечни проблеми, като инфаркт, отколкото тези, които не го правят.
Учените дават няколко обяснения за това. Те смятат, че хората които полагат извънреден труд, са по-агресивни, по-конкурентоспособни и по-напрегнати и като цяло не се грижат достатъчно за здравето си поради липса на време.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: вредаработарутина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
соя преди 11 години
МРАЗИХ БОЯДЖИИСКАТА РАБОТА НЕ СЪМ Я РАБОТИЛ НИКОГА НО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА Я РАБОТЯ НЯМАХ ИЗБОР. ДОКАТО СЕ УЧИХ ПО СПЕЦИАЛНОСТА МЕН МИ СЕ ГАДЕШЕ УЧИХ СЕ В БРИГАДА ОТ 8 ЧОВЕКА КАТО МЕ ИЗВИКА СЪСЕДА ДА МУ БОЯДИСВАМ АПАРТ..ЗА ДВА ДНИ ВЗЕХ 200 ЛВ.ОТ ТОЗИ ДЕН МИ СЕ ПОЯВИ СТИМУЛ ДА РАБОТЯ ТОГАВА БЯХ НА 30Г СЕГА СЪМ 55Г РАБОТЯ СЪС УДОВОЛСТИЕ И СИ ОБИЧАМ РАБОТАТА ПОЛУЧАВАМ УДОВОЛСТВИЕ ЗАЩОТО ИМА СТИМУЛ СЕМЕИСТВОТО МИ НЕ ГЛАДУВА ВСИЧКИ ОТ СЕМЕИСТВОТО МИ СМЕ МАЙСТОРИ ПО РЕМОНТ РАБОТИМ ДО КЛЮЧ.ДИРЕКТОР СЪМ АЗ
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простака е велик.Тежко и горко на тези, които работят за него.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен безработицата не ме убива. Напротив, стимулира ме да бъда силна и да намеря добрата работа за мен.Никога няма да допусна да бъда унижавана и разболявана от някой самозабравил се бизнесмен,който си избива комплексите върху подчинените си.
25
5
 
8
 
! Отговори
Цървулан преди 11 години
Михлюзина винаги се оплаква от работата, шефа и заплащането. Работягата от бачкане не се плаши, не му пука и от шефа защото винаги може да си намери друг шеф.
24
1
 
3
 
! Отговори
от ам до 36 преди 11 години
Все едно гледаш през моите очи!
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бедният човек е свикнал на малко. Дори останал без работа, намира своите малки радости като е полезен за близките си. Добротата води до благополучие, а злобата до отчаяние.Нещастен е този, който си мисли, че бизнеса и парите са критерии за щастие.Всичко е преходно.Колелото на живота се върти и никога не знае кога отново човек може да озове под леда.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и да е... Мисля, че голяма част от този народ, от тълпата, деградиран морално от 45 години социализъм, ПОЧВА ДА РАЗБИРА, че животът е нещо сериозно, често несправедливо и трагично, и че осигуряването на прехраната и подслона са важни и трудни!... Социализмът възпита безотговорна и гнусно-самодоволна част от тълпата, която считаше и продължава да счита, че е някаква тълпа - "аристократ", за рахата на която обществото - партията, интелигенцията и т.н., трябва да се грижи и да дондурка.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето за да не придобиете лоши навици годините за пенция се увеличиха на 65,а даже трябва да са 68 според мен.
20
3
 
8
 
! Отговори
big mama преди 11 години
Кеф! току що на работа се събрахме всички и изядохме една огромна торта.
19
2
 
8
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Ми убива ме да... или поне мозъчните ми клетки.Вече не знам какво правим - работим за да живеем или живеем за да работим. Ш*ан затворен кръг :/ Работата на знам дали е направила от *** човек,обаче от човека направи роб в съвременното общество
18
10
 
6
 
! Отговори
Ива преди 11 години
На коментар 25 ще отговоря, че звучи като в баснята: гроздето е кисело, или пък се сещам за едно есе, в което се говореше за простака, който мрази всички, които са над него. Този, който е писал тази "поезия" явно няма представа какво значи да имаш собствен бизнес и как малкият бизнес сега умира, а собствениците затъват в дългове, които вие нямате. Никога не съдете без да знаете.
17
9
 
8
 
! Отговори
Ива преди 11 години
Убива напрежението и чувството за безизходица, затова, ако не си обичате работата, но нямате друг изход, погледнете нещата от друга гледна точка - откъм добрата страна, защото някои и това нямат, за да ви е по-леко. Защото си е истина, че това което сами си направим, никой не може да ни го направи. Няма защо да мразите всички работодатели - те са хора като всички - т.е. и като вас. Защо не си помислите вие какви ще сте на тяхно място! А държанието им е вече въпрос на възпитание.
16
6
 
17
 
! Отговори
бизнесменка преди 11 години
Бизнесменка се наричами парите аз обичам,няма майка, брат, сестра,искам пара и пак пара.Всички бедни аз презирам,и в калта ги аз навирам,.Глад не ме интересува,аз съм сита и богата,хванала съм вола за рогата.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно си прав, 22. Това води до стрес и депресия, и нямаш възможност да извадиш напрежението навън; защото ако потърсиш промяна на тази ситуация, се превръщаш завистника, който гледа в чуждото канче.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата не ни убива. Убиват ни некадърниците, докопали се до нечии пари и станали работодатели.
13
2
 
23
 
! Отговори
ам преди 11 години
Стимулът е важен! Не става аз да блъскам като луд за определена заплата, а колегата да скатава, пък да взима повече от мен! Тва е дразнещо и води до стрес! :)
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До потърпевшПрав си.Но има и куриозни изключения - роднини работят по 13-15 часа на ден за 300 лева заплата и са подложени на абсолютен терор.Дай на простака власт и му гледай сеира.
11
1
 
11
 
! Отговори
Катастрофа до преди 11 години
Вярно е, че в момента работя това, което ми харесва, но съм просто работещ. Изпадал съм и в другата ситуация и споделям от собствен опит. Летим към стената с щастливо изражение. Системата се срина, а обществата се опитват да я възстановят със старите методи. Няма да стане!
10
1
 
20
 
! Отговори
потърпевш преди 11 години
До малка фирмаЕ аз имах нещастието да работя в такава фирмичка.От всички седем члена на тази фирма пет бяха с една фамилия, разбира се и собственика я носеше. А познайте кой все беше виовен за всичко:)
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Работата е последното убежище за ония, които няма какво по-интересно да правят." Оскар УайлдНека слагането на минуси да започне сега!