Връзката ви може да има нужда от любовна диета

Подложете и себе си, и партньора си на нея
12 юли 2013 17:24,
1
Връзката ви може да има нужда от любовна диета
Снимка: sxc.hu

Обикновено по време на празници хората правят една и съща грешка, а именно преяждат с вкусни храни. След края на почивката всеки се чувства отпочинал, но и с няколко килограма по-тежък. Това е моментът, в който диетите влизат в действие. Подлагайки се на определени ограничения, хората искат да възвърнат своята стара форма, в която се чувстват най-добре. Същата тактика трябва да се прилага и във връзките. Партньорите в повечето дълготрайни отношения попадат в капана на рутината и вредните навици, трупащи „допълнителни килограми“. В този случай е време за любовна диета.

Любовната диета всъщност е много проста. Вие трябва да разберете какво вреди на връзката ви и да се постараете да го премахнете – същото както с вредните храни. Не е необходимо да изнасяте лекции на партньора си и да му цитирате какво може и какво не може да прави. Всичко е във ваши ръце. Когато стоите далеч от конфликтните зони, няма как промяната и от другата страна да закъснее.

Ето и кои са основните правила на любовната диета:

1. Не обвинявайте. Не обвинявайте своя партньор за всичко, а се опитайте да се вгледате и в своите мисли и постъпки. Чувството на вина, което се опитвате да вмените на половинката си, ще убие интимността и страстта помежду ви. Правете разлика между вина и отговорност. Във всяка ситуация трябва да мислите в множествено число, а не само в единствено.


2. Бъдете честни. Колкото и да смятате себе си за честни, най-вероятно не сте напълно такива. Сигурно често ви се случва да премълчавате какво чувствате или мислите в даден момент. За да бъде една връзка наистина здрава и успешна, вие трябва да бъдете еднакво честни със себе си, както и със своя партньор.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Всичко ми е ясно! но не ми е ясно само едно, каква е причината