Етапите, през които всички двойки минават

Всички отношения са уникални, но тези 9 периода се повтарят винаги
23 юли 2013 15:56, Теодора Драгоева
8
Етапите, през които всички двойки минават
Снимка: Dreamstime

Любовта никога не е една и съща, а всяка двойка е уникална сама по себе си. Но все пак всички връзки търпят развитие и се променят с времето. Взаимоотношенията са като живота - имат свои собствени етапи, пикове и спадове. Понякога нещата се объркват някъде по пътя и връзката се разпада. Други хора успяват заедно да преживеят бурята и да дочакат по-добър етап в отношенията си.

Ако се чудите в какъв етап сте с вашия партньор точно в момента, можете да проверите, като прочетете всички периоди, през които една връзка минава.

Етап 1 – Увлечението.

Това е първият етап от всяка връзка. Почти винаги тя започва с интензивно привличане и година-две неконтролируемо желание партньорите да прекарват времето си заедно и... да правят горещ секс. На този етап и двамата не забелязват недостатъците у половинката си или ги забелязват, но си затварят очите за най-дразнещите от тях. Към този момент влюбените се концентрират единствено върху добрите си черти и мечтаят за общото розово бъдеще.

Етап 2 - Опознаването.

В този етап и двамата искат да се опознаят по-добре. Започват да водят дълги разговори до късно през нощта, в желание да разберат всичко за обекта на любовта си. Разказват си за своите семейства и роднини, за детството си, за бившите си половинки, споделят интересите и невинните си тайни, говорят за работа и животът изглежда толкова красив и романтичен.

Етап 3 – Смущенията.

След като двама души се опознаят достатъчно добре и започнат да изграждат съвместния си живот, блажената романтика бързо-бързо отстъпва място на първите им спорове и несъгласия. Появяват се първите по-сериозни конфронтации между тях, въпреки че те обикновено биват разрешени лесно.

Етап 4 – Навлизане в рутината.

На този етап и двамата вече са си създали общ живот и знаят какво да очакват от половинката си. Те постепенно започват да навлизат в коловоза от ежедневните си ангажименти, освободени от първоначалния екстаз от любовта си. Вече са наясно дали имат обща визия за бъдещето си, или желанията им се различават драстично. Ако е второто, много е възможно да се разделят.

Етап 5 – Излъгани очаквания.

Всеки човек има свои собствени очаквания за това какъв трябва да бъде идеалният му партньор. Е, в този етап, хората се прощават с въпросната илюзия. За съжаление преди да го направят, партньорите започват да полагат неимоверни усилия да променят половинката си, така че тя да се доближи поне малко до перфектността, която очакват. Тук започва борбата за власт и надмощие в двойката, която може да сложи край на връзката, ако и двамата искат да доминират.

Вижте другите четири етапа в сайта на Tialoto.bg.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: връзкаетапрутина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
hm, етап едно преди 10 години
Изчерпан индивид, от много, че нищо. Като теб са много нещастници. Не им отърва да градят и развиват нещо, такива са във вс сфери на живота си. Не могат да изпитват трайни чувства, нито да обичат. Пример са им сцените от порноканалите. Но и тях ги играят артисти и ги репетират понякога над 10 пъти. Жалко създание си ти.
6
7
 
9
 
! Отговори
Етап едно преди 10 години
И като свърши етап едно,започвам отново етап едно, но с друга.И така винаги ми е интересна връзката.
5
7
 
18
 
! Отговори
абе лицемери преди 10 години
Защо не пишете ,че след години дори и сексът между двамата омръзва и партньорите започват да си мечтаят и да се оглеждат за нещо допълнително и неангажиращо ? Все пробутвате разни псевдофилософии за "ВЕЧНАТА ЛЮБОВ" !
4
6
 
7
 
! Отговори
Lolita преди 10 години
Глупости!!!!
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Етапите, през които всички двойки минават Всички отношения са уникални, но тези 9 периода се повтарят винаги"===Не. Повечето връзки приключват на етап 5. Късметлиите продължават нататък.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пумпи + 10000 :)
1
1
 
56
 
! Отговори
Pumpi преди 10 години
Когато почна да чета подобни статийки от "днесовете" винаги закъсвам на Етап 5 Излъгани очаквания.