Влюбете се в работата си отново

Без желание и хъс забравете за успехите
19 авг 2013 14:18,
7
Влюбете се в работата си отново
Снимка: sxc.hu

До голяма степен кариерното израстване и успехите се дължат на желанието, което човек влага в работата си. Няма как нещо да се получи идеално, ако вие самите не се постараете то да бъде такова. Около 60% от работещите по света признават, че са недоволни от работата си или че позицията им е просто „ок“. Цифрите идват от изследване на Glassdoor.com, което обхваща данни от 190 страни. Едва 23% от служителите наистина харесват своята работа.

Според експерти човек няма как да постигне успех, ако не влага страст в работата си. Още по-лошо е, ако изгуби своето желание и амбиция и смята, че няма как да ги възвърне отново. Понякога работата може да се сравни с любовните взаимоотношения – и при двете има както спадове, така и върхове. Може би тъкмо тук е разковничето – човек трябва да приложи това, което знае от любовния си живот в работата си.

1. Направете първата стъпка. Осъзнаването, че нещо ви липсва в работата, е първата стъпка към промяна. Само по този начин може да възвърнете страстта си и да вършите задачите си с истинско и неподправено желание. Поемайки отговорността за промяна, в крайна сметка ще поемете и инициативата за промяна.

Всъщност кариерните отношения са много подобни на любовните. Ако искате отново да се „влюбите“ в работата си, научете нещо ново за нея. Купете си интересна книга, свързана с вашата работа или посетете някакъв курс. Друг вариант е да се превърнете в ментор на някой начинаещ служител, от който може да се заредите с първоначалния хъс, амбиция и енергия.

2. Вземете си почивка. Точно както в една връзка, рутината в работата убива интереса и вълнението. Затова една седмица се старайте да промените своите задължения и задачи, като поемете различни отговорности. По този начин ще разнообразите ежедневието си и ще излезете от коловоза, в който се намирате.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми тая статия е писана за свят където стартовата заплата за най-ниско квалифицирана работа е 1500-2000 лв. Хъс ,хъс ама като виждаш,че квото и да правиш цял живот ще си един *** носещ евтини дрехи и не можещ да си плаща сметките къв хъс?Хъс да се махнеш.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много съм влюбен в работното ми място. Сега е време шефовете да дойдат да ми направят по една ***...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za dwa leva na chas golqma lubov pada
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пускайте аудио файлове на новините и статиите, знаете ли как ме мързи да чета в тази жега!
1
1
 
14
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Обичам си работата но не обичам *** на които обикновенно работя