Защо повечето мъже избягват гушкането след секс

За всичко са виновни хормоните, нищо лично
27 авг 2013 22:07, Мария Дуковска
18
Защо повечето мъже избягват гушкането след секс
Снимка: Outnow.ch

В много случаи мъжът не прегръща половинката си след секс. Жената, която търси близост и след половия акт, остава леко объркана. Възможно е да се почувства нежелана, употребена, защото партньорът й е хукнал към банята да се мие или заспива внезапно с гръб към нея, избутвайки я в момент, в който тя е искала да се гушне в него.

Мъжете от своя страна също подхождат с неразбиране. За тях е странно търсенето на близост след секс и намират за нормално обръщането с гръб.

Защо?

Според учени психолози това се дължи на различията, които мъжете и жените изпитват към секса и интимността. При дамите те се преплитат. След секс жената иска да бъде прегърната, за да не се чувства един вид изоставена.

За мъжете сексът и интимността са разделени (или поне при повечето), защото това ги кара да се чувстват прекалено близо.  А мъжът има нужда да се отдръпне, за да избегне всякакъв риск от сливане и евентуално полагане на грижи за жената (когато сексът е за една нощ или е налице сеск без обвързване).

Това твърдение е  относително. Има много здрави връзки, в които сексът завършва без прегръдки.  Истината е, че не всеки мъж има нужда от тази интимност и близост след полов акт.

Друго научно обяснение за поведението на мъжете са химичните процеси, които се случват по време и след секс. След секс тялото на човек освобождава хормона пролактин. Учените смятат, че именно той кара мъжете да се завъртят на другата страна и да заспят, защото в тези моменти хормонът действа отпускащо и последното нещо, за което мисли мъжът е секс и прегръдка. Освобождаването на този хормон също така е знак, че мъжът има нужда да се възстанови  след половия акт.

За дамите време за възстановяване не е необходимо. За да получат мъжете обяснение защо дамите търсят тяхната близост, то отново е свързано с хормоните. По време на секс тялото произвежда и друг хормон, наречен окситоцин. Той също така е известен и като хормона на гушкане. Изводът е, че за всичко неясно, което се крие около гушкането след секс са виновни хормоните.

Още интересни факти научете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 6. Приятелю, ти на колко си години? Момичето иска дете. Наближава възраст когато няма да може да зачене по естествен път и организма и я кара да се разгонва все повече и повече с цел да забременее. При жени които са родили 2 или три деца този процес е доста по слаб но при жени родили само едно дете или не са родили нито едно нещата са други. Ако жената неистово иска дете и ти не и направиш все ще се намери някой които ще и направи, бъди спокоен.
16
1
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
След секс мъжът бере душа, затова заспива. хи хи
15
0
 
1
 
! Отговори
Пеко преди 10 години
youtu.be/kZoBgX8rScg препоръчвам тази лекция за Любовта на университета Yale. Максималното, което можете да разберете за нея с ума. Останалото е интуиция, чувства и усещане
14
0
 
1
 
! Отговори
Пеко преди 10 години
Това може да се приеме като трагедия, ако не го разбираш или ожясняваш философски. Но учените ни показват-просто така е конструиран Homo Sapiens, такава е нашата природа, можем да се вайкаме или да извлечем от нея най-доброто. Но за да разберем тези проучванията на тези учени върху химията и биохимията на любовта, си трябва определен капацитет или някой да ти го обясни достъпно.
13
0
 
4
 
! Отговори
Пеко преди 10 години
Молекулите в мозъка. ,които ни правят щастливи ни не могат да останат във високи концентрации дълго време. Може с внесен отвън фенилетиламин, но след това апатията между двамата ще е вече трудно преодолима. Просто трябва да им дадем малко почивка. , т.е. малко въздух на другия човек, да се възстановят депата, и да се опитаме да разпалим любовта пак, ако тя не може сама. Ако. не става- четете "Да продължа без теб" На Хорхе Букай и Силвиа Салинас и търсете нова любов
12
0
 
2
 
! Отговори
Пеко преди 10 години
Колкото до хормоните, ползите от многото проучвания върху тях са 2:1.Намаляват стреса и те правят щастлив(а), ако сексът е качествен и партньорът -надежден 2.Хормоните преминават през високи и ниски концентрации, т.е. това, че вече не се чувстваме лудо влюбени, не значи, че връзката се е изчерпала, а че взаимно трябва да се поглезим и да разпалим пламъчето.пак. Такава е биохимията, няма да намерим, някъде "вечна любов", трябва да си я подхранване
11
0
 
9
 
! Отговори
Пеко преди 10 години
Аз пък много обичам да се гушкам, а съм мъж. Допълва ми еуфорията, някак си. И ако заспим прегърнати, какво по-хубаво от това?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до авторката Мария Дуковска:Защо не използвате програма за проверка на правописа?Писали сте "сеск"
9
0
 
11
 
! Отговори
123456 преди 10 години
А ако са в затвора?
8
2
 
11
 
! Отговори
1chovek преди 10 години
Смешно е как още пробутват на хората пропаганда от миналия век - тва с хормоните :) Значи, седя и си мисля логично - защо ще им е на двама влюбени и обичащи се, след най-интимното си преживяване, да се гушкат? А? Тва пък откъде накъде?Но добре, че дойдох тук да прочета какво казва Партията по въпроса. Хормоните! Еврика! Как не се сетих и сам... :)Лека ви вечер и недейте така безкритично да ... поемате..... информацията, поне не цялата :)
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Istinskite maje ne obichat *** neshta
6
0
 
35
 
! Отговори
Старопрамен преди 10 години
А според мен жените колкото повече остаряват, толкова повече имат нужда от секс! Сегашната ми приятелка наското навърши 37, и ако зависи от нея ще правим секс 7 дни в седмицата!
5
4
 
18
 
! Отговори
Мари преди 10 години
много важна статия!беше ми много полезна тази информация!сега разбрах, защо ме гушка след секс,виновни са хормоните!!!Лека вечер и повече гушкане
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ша ва замоля, семито в шепа, че кавьорчето е от мама.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По важно е да лиснеш семето, остави това гушкане за друг път.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото съм потен!
1
0
 
40
 
! Отговори
doko преди 10 години
пълни глупости, аз винаги искам да се гушкам. Само темерутите не искат ,включително жени има такива-б*си лошите.