Признаци, че сте поели по грешния път в кариерата

Как да се върнете на "пистата", ако подозирате, че сте сбъркали професията си
Обновена: 25 ное 2013 20:43 | 25 ное 2013 20:40, Теодора Драгоева
4
Признаци, че сте поели по грешния път в кариерата
Кадър от филма "Петзвезден романс "; Снимка: outnow.ch

Всеки човек има нужда от малко смелост, за да си признае която и да е своя грешка. А какво да кажем, ако е направил сериозна грешка по отношение на своя професионален път? Ще му трябва цялата смелост, на която е способен, за да си признае подобно нещо. Ако вие се чудите дали не сте един от тези хора, чието сърце им подсказва, че са тръгнали по грешната пътека в кариерата, то обърнете внимание на предупредителните знаци. Те могат да ви разтърсят, да ви събудят и да ви накарат да се огледате за нови възможности.

В крайна сметка поговорката "човек се учи от собствените си грешки" е вярна и може да ви помогне да напреднете в живота, но само ако си признаете въпросната грешка. Ако не го направите навреме, тя може да се превърне в най-големия гаф на живота ви.

Ясно е, че не можете да сменяте работата си по 3-4 пъти годишно, но поне не прекарвайте 5-10 години, работейки някаква специфична работа, която не харесвате. Бъдете нащрек още от самото начало! А ето и следните въпроси, отговорите на които ще ви покажат, дали сте взели правилните решения в кариерата си:

1. Наслаждавате ли се на работата си?

Няма начин да имате успешна кариера, ако не харесвате работата си изобщо. Не забравяйте, че предпочитанията на хора са различни и би било глупаво да изберете дадена професия, само защото майка ви/баща ви/дядо ви или някой друг ваш близък е имал успехи в нея. Изборът на кариера трябва да е съобразен с вашите интереси, способности и умения. Не се насочвайте към определена работа само защото някой ваш близък е щастлив с нея. Има шанс да се окажете разочаровани!

2. Справяте ли се добре със служебните си задължения?

Най-важният фактор, който определя нечие израстване в кариерата, е неговите лични умения и приносът му в работата. Ако вие не показвате добри резултати в службата си, то никога няма да бъдете в състояние да се придвижите към по-ръководните позиции на компанията. Така че, ако установите, че вашата производителност постепенно пада и началниците ви не са доволни от вас, просто се огледайте за друга кариера.

3. Нещастни ли сте с работата си, въпреки че сте на ръководен пост?

Дори да имате управленски статус в службата, вие пак може да се чувствате разочаровани или недоволни от вида на задълженията си. Не забравяйте, че удовлетворението от работата е една от основните причини за изграждането на успешна кариера. Така че ако установите, че служебните задължения ви потискат и ги правите с нежелание, трябва да помислите за нещо друго. Някои хора просто не се чувстват добре в ролята на началници и предпочитат оперативната работа.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
9
 
! Отговори
call_me_a_dog преди 10 години
В България да имаш професия, която да ти носи удовлетворение, няма как да се случи. Тук си длъжен да търпиш жалкото възнаграждение, кофтито отношение на началниците, постоянните интриги за щяло и нещяло, това някой по-***, но по-пробивен от тебе да ти дава нареждания и да е по-щастлив като цяло. И всичко това не за да си осигуриш поне нормален живот, а за да не умреш от глад. И тъй докато се пенсионираш. След това пък търпиш подигравката за всичките години, в които си живял по този начин.
3
2
 
9
 
! Отговори
Поли преди 10 години
До МангоХахахах ***, и аз съм тъй кат тебе,много си харесвах работата по всички критерии ... но откакто ми писна да се *** с мен за без пари и аз съм на помощи и съм супер, с тез пари си купих карта за фитнес и протеин и съм нъмбър ъан сега !!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Работата дето мразя плаща добре и се търси, а тази дето обичам не се търси и не плаща добре.
1
1
 
11
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Пък аз не се чувствам добре кът работя, най си ми ехубаво, на социални помощи.