Грешките, които младите допускат

Не правят безопасен секс
5 дек 2013 23:00, Мария Дуковска
1
Грешките, които младите допускат
Снимка: Outnow.ch

Тийнейджърската възраст е характерна с честата промяна на настроенията, външния вид, интересите. Днес си пънкар, утре пък се появяваш с външен вид на поп принцеса, изобщо промените са толкова резки, че на родителите им се завива свят.

Ето няколко грешки, които младежите в тази възраст често допускат:
 
Опитват се да бъдат някой друг
 
До двадесетата си годишнина би трябвало да сте осъзнали, че не всички сме направени по калъп и че съществуват различни гледни точки за света около нас. Приемете себе си като отделна личност. Повечето хора „процъфтяват“, когато зарежат фалшивия образ от тийнейджърските години и започнат да развиват собственото си Аз. По този начин свикват да уважават и обичат повече себе си.
 
Живеят в миналото
 
Недейте да го оставяте да ви погълне. Никой не може да промени миналото си, затова трябва да се научите да преодолявате трудностите си от миналото. Научете се да вървите напред и съсредоточете усилията си в настоящето.
 
Не им пука за нищо
 
В тази възраст младежите са погълнати от собствените си интереси и другите около тях като че ли не съществуват. Животът изглежда по-лесен, ако не трябва да мислиш за някой друг, нали? Грижите за близките осигуряват връзка между хората, сближават ги. Проявявайте повече загриженост към тях.
 
Не разбират от какво имат нужда
 
В тази възраст трудно се определят интересите, които ще бъдат водещи в живота на определен човек. До скоро може да сте обичали да слушате щура музика, да играете на електронни игри или да гледате анимации, но е време да изразходвате малко усилия да определите кое всъщност ви прави щастливи. Вашата работа е да разберете кой е вашият собствен път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Marin преди 10 години
Няма грешки има само уроци,,, а като говорим за щастието и за тези съвети, "възрастните" и "улегнали" хора не е лошо да се поучат малко от "тинейджърите и децата" по уроци за щастие.Тинейджърите имат просто голяма нужда да намерят подкрепа и любов и от там се стремят да я получат все от някъде!