На гости у свекървата през празниците – мир или война?

Как да съумеем да запазим мира в дома на празничната вечеря
Обновена: 28 дек 2013 11:20 | 23 дек 2013 13:30, Мария Дуковска
1
На гости у свекървата през празниците – мир или война?
Снимка: Sxc.hu

Празниците са онова време от годината, когато цялото семейство се събира и сплотява, обединено от своята интерпретация на обичаите и традициите. Повечето семейства имат индивидуален ритуал по празниците – кой да каже молитвата, кой ще приготви баницата, кой питката, все задължения, свързани с положителни емоции.

Когато, обаче, в семейството се появи нов член, нещата могат да станат малко по-трудни. Идването на снаха в новия дом може да накара свекървата да усети „трона“ си разклатен. И така се появяват проблемите.
 
Но не се притеснявайте, мили снахи, имаме няколко съвета за вас как да се справите със „свекървището“ през празниците!
 
Разберете какво е важно за нея. Постарайте се да демонстрирате желание да правите нещата по нейния начин, стига това да не накърнява собственото ви достойнство. Просто проявете толерантност и възпитание. Тя все пак е майка на съпруга ви, а и по-възрастен член на фамилията. Разберете кои са нещата, които цени и възможността да опазите мира на празничната трапеза ще се увеличи.
 
Поинтересувайте се кои са важните традиции, на които тя набляга и които са важни за нейното семейство. Вижте как можете да ги включите във ваканционните си планове. Ако се постараете да я накарате да разбере, че синът й е особено важен и за двете ви, вероятно ще омекотите всеки импулс за борба за територия. Мирът е най-сигурният похват, чрез който да завоювате онова, което искате.
 
Не възприемайте свекърва си задължително като чудовище, което в никакъв случай няма да се съгласи и на най-малката промяна в провеждането на празничната вечеря. Като я опознаете може и да се окаже, че дори е искала да предаде донякъде щафетата. Не е задължително да получите отрицателен отговор.
 
Бъдете реалисти в очакванията си. Не си мислете, че свекървата е склонна да ви обича и приема като своя дъщеря. Не че е невъзможно, но преценете ситуацията, може би с времето и това ще стане. Колкото и здраво да се опитвате да я впечатлите, тя може да продължи да настоява за своето. Не търсете обезателно нейното одобрение. Просто се дръжте естествено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари