Предупредителните знаци, че сте на грешната работа

Кои са признаците, че спешно имате нужда от промяна в работен план
1 яну 2014 22:00,
5
Предупредителните знаци, че сте на грешната работа
Снимка: under30ceo.com

За някои хора е просто очевидно, че се намират на неподходящо място, що се отнася до работата. Обикновено това са хора, които откровено мразят това, което правят, мразят компанията си, колегите си и всички други аспекти, свързани с тяхната работа. В повечето случаи тези хора се примиряват с положението, за да не останат без препитание или пък се стремят да променят ситуацията. За много други хора обаче грешната работа не е толкова ясно изразена. Те биха могли да имат съмнения, че това е така, но не и да са сигурни. В случай, че имате някакви съмнения дали и вие не се намирате на грешната позиция, вижте кои са признаците, че това наистина е така:

1. Имате неприятно чувство в корема неделя вечер. Разбира се, повечето хора не очакват с нетърпение понеделник сутрин, но неприятното чувство неделя вечер съвсем не е нормално. Вашето тяло се опитва да ви подскаже нещо, така че е време да се вслушате в него.

2. Постоянно си гледате часа. За вас времето минава наистина много бавно, докато сте на работа. Един час може да ви изглежда като един ден и вероятно не помните колко хиляди пъти на ден си поглеждате часовника. Съвсем нормално от време на време служителите да се отегчават по време на дългия работен ден. Ако човек се намира на правилната работа обаче, в повечето случаи той е постоянно ангажиран и мотивиран да свърши още някоя задача. Всъщност времето може да минава много бързо, когато човек е фокусиран върху това, което прави. В случай, че никога не сте изпитвали това усещане, значи определено имате проблем.

3. Завист към другите хора за тяхната работа. Когато човек е на грешната работа, обикновено той си представя какво би било на други работни места. В определен момент, когато личностното неудовлетворение е много голямо, се появява завистта към другите хора. Човек е способен да завижда и на доставчика на пици, защото има повече свободно време и социални контакти. Всъщност това е разбираемо, защото всичко изглежда по-хубаво отстрани. Щяхте ли обаче да мислите по този начин, ако бяхте доволни от сегашната си работа? Едва ли.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: нещастиеработагрешка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Аз се прекланям пред гьонсуратлъка на охранителна фирма БГ СОД гр.Варна. Като бивши служители но стопанска полиция до вчера са се борили срещу нарушители на реда и сивата икономика, а сега вместо да дават личен пример,получават от община Варна по стотина хиляди лева всеки месец точно на време, а заплати дават когато си поискат. Принципа е:който не му харесва да си върви.
3
1
 
9
 
! Отговори
да преди 10 години
Така с неподходящо образование , неподходяща работа в неподходяща фирма си докарах язвен кръвоизлив , защото ми се вменяваше , че човек, който си сменя работата е несериозен и мързелив.Между другото в отдела от 5-има души , в който работех, 1 почина , 2-*** се разболяха от рак и 2 -*** претърпяха операции от тумори.И това ако не е мазохизъм.
2
1
 
11
 
! Отговори
777 преди 10 години
В България всички са на грешната работа. И не защото не я харесват, а защото получават мизерно малко за това, което правят. Затова всички мразят работата си и не мога да схвана защо се съгласяваме да работим на мазните "работодатели" за 400лв. Дайде та ги оставим да си работят сами, да видим как ще им се отрази.
1
1
 
5
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
До 11- Прав си,интереса клати феса!