Различните видове любов...

... които почти всеки човек изпитва поне веднъж в живота си
11 яну 2014 22:31, Теодора Драгоева
7
Различните видове любов...
Кадър от филма "По пътя"; Снимка: outnow.ch

Вероятно вече сте натрупали няколко различни вида любовни преживявания, но дори не сте си дали сметка за това. Има десет вида любов, които почти всеки човек изпитва минимум по веднъж в живота си. Любовта се проявява в много нюанси и по много начини и е почти невъзможно да се предскаже нейния вид, докато не минете през самото преживяване.

Любовта на едни може да донесе радост, щастие и удовлетворение, а за други да бъде объркваща и дори болезнена.

Човек може да изпита силни чувства към друг човек на няколко пъти в живота си, като всеки път да се чувства различно и да открива, че преживява нещата по един съвсем нов начин.

Ако има някои видове, които все още не сте усетили, не се притеснявайте, това може би ви предстои тепърва!

А eто и кои са 10-те най-разпространени видове любов, без да се опитваме да ги класифицираме по значимост и сила на чувствата:

1. Платонична любов

Платоничната любов е най-простият от всички видове. Тук не се стига до никакъв сексуален контакт или намерения за такъв и от двете страни. Това е онази чиста, искрена симпатия и привързаност, която човек преживява в ранна детска възраст към представител на другия пол.

2. Любов от пръв поглед

Тя се появява, когато човек внезапно хлътне/изгуби си ума по някого, след като го види за първи път. Това е едно незабравимо преживяване, изпълнено с объркващи сътресения в стомаха и внезапни пориви на глупаво поведение. Тази любов е красива, тъй като е много интензивна. Тя може да бъде сравнена със силно увлечение дори към човек, с когото нямате никакви шансове – например известна звезда. Тя кара влюбения да се вълнува по един приятен начин и обикновено не носи негативни емоции, дори да си остане несподелена.

3. Несподелена любов

Истинската несподелена любов обикновено води до разбито сърце. Тя е нещо, което почти всеки човек преживява, в даден момент от живота си. Тя представлява едностранна любов, която обикновено носи сълзи и разочарование. Нейното единствено предимство е, че тя помага на човек да разбере реалната стойност на взаимната любов, когато я има.

4. Обсебваща любов

Някои хора се вманиачават в любовта си към своята половинка и стават напълно зависими от нея. Те се чувстват безпомощни и самотни без компанията на своя специален човек. Лошото е, че с натоварващото си поведение те отблъскват своя партньор и в крайна сметка той ги напуска. Маниакално влюбеният човек обикновено е уплашен, несигурен и натрапчив в страха си да не загуби своя любим. Тази любов рядко има щастлив край.

5. Егоистична любов

Тази любов е нарцистична. Вашият партньор ви обича, а вие обичате идеята, че някой е влюбен във вас и се грижи за вас. Ако някога установите, че имате връзка с човек, към когото не изпитвате силни чувства, но все пак искате да сте с него, то значи вие имате нужда да получавате, без да давате. Може би сте просто в такъв етап от живота си.

Вижте кои са другите видове любов в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, все пак да отбележим, тук, че любовта е отвъд сексуалните отношения. Че е едно доста по-широко понятие. Има майчина любов, например, любов към изкуството, науката, към народа, към човека, към ближния... Много видове, неполова любов.От друга страна много често има секс и с омраза, и с безразличие, животински секс...Тъй че нека направим тази "маааалка" разлика. Ако може. Който може. И иска.
4
5
 
43
 
! Отговори
КуРти преди 10 години
Двама приятели си говорят: -Абе ти таковаш ли жена си в другата дупка?-Да не съм луд, да хване да забременее............
3
7
 
20
 
! Отговори
... преди 10 години
Хубава статия и предвидими коментари .
2
1
 
47
 
! Отговори
Познал преди 10 години
Който е познал Любовта той не говори за нея.
1
14
 
95
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Аз мисля ,че най разпостранена е френската любов...