Дразнещите грешки на свекървите

Иска да й казват "Мамо"
14 яну 2014 17:25, Мария Дуковска
2
Дразнещите грешки на свекървите
Снимка: Sxc.hu

Свекървите понякога са доста властни и дразнещи. Неслучайно има редица вицове по този въпрос. Това е така, защото по-възрастните майки винаги смятат, че трябва задължително да предадат опита си на младите снахи и то точно по стриктно определен начин. Оттам идват и конфликтите.

Затова на вниманието на "свекървищата" с най-добри чувства предлагаме няколко решения на най-често срещаните грешки, които те правят към своите снахи.

Слушайте какво иска да каже снаха ви

Обикновено свекървата се опитва да се налага над снахата и така започват конфликтите. Борбата за власт не спира и така понякога дори отношенията между младите се развалят. Затова за да не наранят чувствата на снахите си, свекървите трябва да попреглътнат малко желанието си за контрол и да оставят младите да направят някоя и друга грешка в съвместния си живот. Вдишайте дълбоко няколко пъти, преди да кажете каквото и да било!

Отбивате се без предупреждение при младото семейство

Това е изключително дразнещо, особено за снахата. Бъдете така добри да известявате предварително присъствието си. Много от разводите са причинени именно от нахални майки. Всеки има предел на търпението си, затова не нахалствайте. Дайте малко повече автономия на младата си снаха.

Искате снаха ви да ви нарича „мамо“

Ужас! Просто не го правете. Ако момичето или жената на сина ви не изпита желание отвътре да ви нарича така, никога не я карайте насила. В крайна сметка майката е една и тя е родната такава. Принуждавайки младата невеста да се обръща към вас с това съкровено обръщение, по-скоро рискувате да я отблъснете, отколкото да се сближите. Ето още почва за бъдещи конфликти.

Останалото може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
До Дебора преди 10 години
Сигурен съм че мъжът ти би казал същото за ***...:)
1
1
 
15
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ако днес ми кажат- отиваш да живееш със свекърва, и в ръката ми има куп порцеланови чинии, всички стават на парчета върху пода. Ако днес ми кажат - свекърва ти се нуждае от твоята помощ, ще помогна на драго сърце но да споделям едно домакинство не влиза в сметката ;-)