Защо не трябва да избързвате с "Обичам те"

Колко скоро е твърде рано?
Обновена: 21 яну 2014 19:20 | 21 яну 2014 19:20, Теодора Драгоева
7
Защо не трябва да избързвате с "Обичам те"
Кадър от филма "Последната нощ"; Снимка: outnow.ch

Ако ви се струва, че сте склонни да казвате деликатната фраза „Обичам те“ прекалено рано във връзките си, то може би е добре да разберете защо е по-добре да изчаквате с това важно признание. Когато човек е много влюбен в половинката си, той понякога не може да задържи емоциите си и тези думи се изплъзват от устата му още в началния етап на любовните му отношения.

Това от своя страна може да уплаши другия партньор, вместо да го ентусиазира, и той да отвърне с „И аз те обичам“. Добре е да сте наясно, че любовта отнема време. В началото може да сте заслепени от някого, да се чувствате напълно хлътнали, но това няма нищо общо с любовта. Това е само първият етап от връзката.

Влюбването е вълшебно, напрегнато и объркващо чувство и затова някои хора от луда страст бързат с магическото „Обичам те“. Ами ако тези думи съсипят щастливия момент и го превърнат в неловка ситуация? Ами ако другият човек не е сигурен дали има намерения за сериозна връзка?

Ето и 9 причини защо е добре да не прибързвате с тази важна изповед:

1. Етапът на ухажването все още не е приключил.

Ако излизате с даден човек отскоро, но все още флиртувате, закачате се и се опознавате, то вие все още не сте в сериозна връзка. Ако кажете „Обичам те“ прекалено рано, вие ще убиете онова вълнение от това да се чудиш какво става в главата на другия, какво мисли той и т. н. Това не е лошо нещо, но по-дългият период на ухажване почти винаги дава по-добър шанс за дългосрочни отношения, защото и двамата сте чакали, преди да приемете предизвикателството.

2. Ще изглеждате като вманиачен любовник.

Някои хора имат натрапчивата мисъл да обичат и да бъдат обичани. Те скачат от връзка във връзка и всеки път декларират на своя партньор още в началото, че го обичат. Те по-скоро обичат чувството да са влюбени и се нуждаят от любов, за да се чувстват пълноценни. Тези хора казват „Обичам те“, без да осъзнават дълбокия смисъл на фразата. Едва ли искате гаджето ви да ви помисли за такъв човек!

3. Може да няма взаимност.

Ако кажете „Обичам те“ на гаджето си, но той/тя не ви отговори със същото, то вие връщате отношенията си с няколко стъпки назад. Поне един от вас ще остане объркан и ядосан след тази неловка ситуация, а връзка не се гради върху несигурност. Затова избягвайте да казвате това изречение твърде скоро, ако не сте сигурни, че ще чуете същото.

4. Може да стане голямо недоразумение.

Ако кажете нещо толкова сериозно като „Обичам те“ много рано в отношенията с вашата нова половинка, то може тя да не ви повярва изобщо. Той/тя може да заподозре, че го казвате с някаква конкретна цел. Тогава тези магически думи просто губят своя смисъл.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно вярно, Mad :)
5
0
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Абе аман от тия Американски простотии с големия страх от казването на "Обичам те". Голямо чудо, страшна работа...
4
4
 
9
 
! Отговори
Mad преди 10 години
не му казвайте въобще че го обичате и ще ви обича мн повече :))))
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък обичам 2-3 пъти в живота си. Ще си го кажа. Защо той да не знае?
2
1
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
... и на ракията, и на ракийката също, питай чичи от село, като я види до салатката :)
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Обичам те" е тест за другия. Ако отсреща ви има ***, моментално ще си покаже рогата.