Как да съобщите на партньора си за здравословен проблем?

Не признавайте за здравословни страдания в леглото
26 яну 2014 21:17, Михаела Лазарова
3
Как да съобщите на партньора си за здравословен проблем?
Снимка: Outnow.ch

Споделянето на тайна в една връзка винаги е деликатен момент, още повече ако се отнася до някакъв здравословен проблем, който би могъл да се окаже пречка във взаимоотношенията. Представете си, че излизате с някого от скоро и той крие нещо такова от вас. Как бихте се почувствали? 

А сега си представете, че вие имате някаква особена диагноза, която би трябвало да споделите с партньора си? Как бихте го направили? Ето няколко начина да поднесете неприятна здравословна новина на човека до вас: 

Упражнявайте се какво ще кажете 

Това винаги помага да подредите думите в главата си. Пък и ще можете да поработите върху интонацията – тя винаги има значение, когато съобщавате нещо сериозно, каквото е здравословният проблем. 

Никога не го казвайте на първа среща! 

Това не означава, че трябва да лъжете, просто спестете тази стряскаща подробност, за да имате време да прецените струва ли си да продължите срещите си с този човек, за да разкриете изцяло същността си. Ако се притеснявате, че здравословният ви проблем може да се окаже пречка за по-нататъшните ви отношения, признайте си след 3-4 срещи. Затвърдете мнението си за човека и тогава действайте! 

Дръжте се спонтанно и освободено 

Така няма да предизвикате допълнително смущение у човек срещу вас. Вашето излъчване ще му помогне по-лесно да асимилира онова, което му казвате. Така ще преодолее шока по-лесно и бързо. Ако не го направи, поне ще сте опитали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: здравелюбоввръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мда, най-добре в леглото, след първото чукане: "Скъпи, имам една лоша и една добра новина. Лошата е, че сифилисът ми е нелечим, а добрата, че триперът почти го излекувах."
2
0
 
1
 
! Отговори
Айдън преди 10 години
Боли ме.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чрез есемес !