5 съществени грешки, които допускаме по отношение на парите

Взимате кредитна карта, която не можете да плащате
Обновена: 3 фев 2014 07:41 | 3 фев 2014 07:40, Мария Дуковска
5
5 съществени грешки, които допускаме по отношение на парите
Снимка: Sxc.hu

Много проблеми и раздели се случват заради пари или по-точно поради неправилното им управление. Бракове се разпадат, защото двойките не могат да погасят задълженията си, караниците стават все по-ожесточени и накрая наранените са… всички.

Предлагаме да разгледате някои от най-често срещаните грешки, които хората допускат по отношение на финансите си, за да се предпазите, доколкото това е възможно.

Не взимайте кредитна карта, за която не можете да плащате!

Много хора си мислят, че с нея липсата на средства до заплата ще се закърпи. Опасното тук е, че когато парите не ви стигат за нуждите през месеца, кредитната карта може и да утежни още повече положението ви, тъй като парите от нея не само че трябва да се върнат, но има и лихви. Не го забравяйте!

Приемате веднага първата оферта за заплата

Повече от 90% от жените правят това. Дали от несигурност, дали от неудобство, но когато кандидатстват за нова работа, най-често се съгласяват с предложения размер на заплатата. Така можете да загубите сериозна сума пари. Всичко, което трябва да направите, е да преговаряте. Мислите, че ще ви вземат за надменна или нахална? Възможно е. Но статистиката показва, че хората, дръзнали да преговарят за заплащането си, в повечето случаи са успели.

Подкрепяте финансово гаджето си

Случва се и това. И в двете посоки, разбира се. Но както и да го погледнете, това си е истинско съзнателно разоряване. Ако приятелят или партньорът ви е без пукната пара и все трябва да го измъквате от кашите му, това не е добре за вашето финансово състояние.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е Маро, благодаря ти за съветите. Просто не знам как щях да работя с парите си, ако не бях ти прочел статията. Защо не отидеш в Америка на Уолстрийт, че да ги научиш и тях как да работят с пари.
2
2
 
7
 
! Отговори
този преди 10 години
Аз се чудя,защо е толкова *** статията,а то Мария Дуковска..
1
0
 
15
 
! Отговори
9 преди 10 години
Не взимайте кредит и не се обвързвайте с никой,тоест бъдете финансови егоисти и си стойте самички,защото утре и деца като имате,ще трябва да давате пари и това не е добре за вашето финансово състояние,а ако имате достатъчно свободно време и пари,тогава се пазарете за заплатата си с работодателя и си стойте в къщи безработни.Тук е доказано,че с пазарлък не става.