Защо не получавате повишение

Дори да смятате, че сте го заслужили
4
Защо не получавате повишение
Кадър от филма "Повишението"; Снимка: outnow.ch

Повишението в службата може да предизвика широк спектър от емоции - еуфория за тези, които го искат, притеснение за онези, които не го очакват, и истинска тъга за онези, които го чакат с нетърпение, а така и не го получават. Последните обикновено започват да се чувстват забравени от началството в даден момент.

Това може да бъде доста обезкуражаващо и дори обидно за тях, особено ако са убедени, че си вършат работата старателно и че вече е крайно време шефовете да забележат този факт. Ако сте сред тези хора, първото нещо, което трябва да направите, е да се вгледате в себе си, за да разберете дали не пропускате причината, поради която пак сте се разминали с мечтаното повишение. А ето и 8 вероятни причини това да ви се случва:

1. Твърде нов сте във фирмата.

Ако не сте били в компанията достатъчно дълго, вашите шефове може ви наистина не са в течение с качеството на вашата работата и с производителността ви. Всеки служител има нужда от време, за да докаже своите качества.

2. Компанията ви има строга структура, която засяга и повишенията.

Има фирми, които имат стратегия за процеса на развитие и израстване на своите служители. Разберете дали това е така и говорете със своя мениджър, каква трябва да е стратегията ви, за да получите повишението по-скоро.

3. Правите едно и също нещо.

Ако сте в застой по отношение на работата си вече дълго време, то може би е дошъл моментът да поемете нови отговорности или задължения, така че да покажете на вашия мениджър, че имате желание за развитие. Покажете на вашите колеги, че сте готов да поемете и работа и извън длъжностната ви характеристика.

4. Вашият началник не се застъпва за вас.

Това наистина е важно за всяко едно повишение. Вашият пряк ръководител трябва да ви предложи на човека над него, за да имате по-голям шанс за повишение. Ако той ви похвали пред ръководството и ви даде положителна оценка, много по-бързо ще ви забележат нагоре по етажите във фирмата. В същото време вашият пряк началник може нарочно да възпрепятства повишението ви, ако се изказва за вас не особено ласкаво.

5. Не сте достатъчно видими.

Ако си вършите работата прецизно, но тихо и кротко, дори да сте отличен служител, може да си останете невзрачен и недооценен. Усърдната работа, но в мълчание, няма да ви издейства повишение. Трябва да изтъквате пред шефовете и колегите си своите постижения, да докладвате всеки свой напредък и т.н. Другият вариант шефовете да ви забележат бързо е да започнете да помагате като доброволец -съорганизатор на различни фирмени събития.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най вече не членувате в правилната Партия!